BÝR NÝZÝPLÝNÝN BAÞLI BAÞINA KAHVALTILIK YEMEGI NOHUTTUR NOHUTU OZELLIKLE RAMAZAN AYLARINDA NEDENSE DAHA COK OZLUYORUM
BÝR NÝZÝPLÝNÝN BAÞLI BAÞINA KAHVALTILIK YEMEGI NOHUTTUR NOHUTU OZELLIKLE RAMAZAN AYLARINDA NEDENSE DAHA COK OZLUYORUM
yahu arkdaþlar, Nizipimiz için nohut la beraber elbette lahmacun ve de kebabýnda çok önemli bir yeri vardýr, ama bu nimetlerimizin birbirinin tahtýný sallama gibi bir durum olamaz bence, Çünkü; Nohut bizde sadece sabahlarý kahvaltý türü yenen bir yiyeceðimizdir. ben Nizipte öðlen ve öðleden sonra nohut satan da yiyen de görmedim...
lahmacun ve kebap'a gelince ayný þeyler bunlar içinde geçerli ben Nizipte sabahlarý lahmacun veya kebap yiyen birini görmedim. ( cartlak kebabý hariç :-)) ) yani diyeceðim o dur ki bunlarýn kimi sabah kimi ise öðle veya akþam yeniliyor kuvarlar tamamen farklý yanii :-))
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
valla nizibe geldimde lahmacun yiye yiye sistik ama sabahlari nohut dürümü güzel olidi hele bi ayranla deneyin abooooooo dev gibi adami yikar valla mesela ben lahmacunu nohuta deisirim bol eskili olursa tabi deilmi nednek yorum sonucat Nizipli sayiliriz bizde olanlar hic biyerde bulunmaz
valla bol bol yiyin nohut dürümünü simit saraylarýnýn bu hýzda cogalmalarý pek hayra alamet deyil nohut dürümündende olmuyalým
<font face=\"georgia,palatino\" size=\"4\" style=\"background-color: #9966ff\">o ben van<br /></font>
slm arkadaþlar nohut dürümü yemek isteyen arkadaþlar varsa güngören köy içinde yapan antepli abilerimiz var.dürümleride çok þahane digerlerine benzemiyor
sahte dünya ve yalancý insanlar
Yav þu güngören ne mübarek yer ya.... okulu oraya mý taþýsak ne yapsak..
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
yaw agzimizi sulandirdiniz özledim memleketimi yaww ara tatilde karnim þiþene kadar nohut yiyecem yaninda çayy
nohut dürümü deyince düþünücün arkadaþ
<font size=\"2\"><strong>Baðýrsak Kurtlarý Baðýrsakta Yaþar...<br />Baðýrmasakta...</strong> </font>
Vallahi öyle ben burda kahvaltý bile yapmýyorum nohut dürümü yok diye![]()
abi biz burda nohuttan býktýkher zamanolunca tadý kacýyor artýk insan uzak kalýnca kýymetini anlýyor herhalde...
Ah Ah öyle.
olsa da yesek þöyle limonlu ahhhhhhhhhhhhh.
NÝZÝP'ÝN NOHUT DÜRÜMÜ
Bir gün uðrar isen Yeþil Nizip'e
Nohut dürümünü sormadan gitme
Hiçbir zarar vermez keseye cebe
Bir sýcak ekmeðe sarmadan gitme
Fakir ile yatar iþçiyle kalkar
Her köþe baþýnda karþýna çýkar
Zengin protein cana can katar
Tuz ile biberin atmadan gitme
Caddeden caddeye kokusu gelir
Onun hayranlarý sýrasýn bilir
Sýcak iken tadý damakta kalýr,
Sakýn limonunu sýkmadan gitme
Havalar soður da yaðmur düþerse
Hele birde kývamýnda piþerse
Bekar her gün evli eve küserse
Gel de gör iþtahý tatmadan gitme
Halkýn öz gýdasý hiç geçmez çaðý
Gözlerin güheri dizlerin baðý
Gariban iþçimin seyyar mutfaðý
Aman piyazýný ekmeden gitme
Nizip ehli senden býkýp usanmaz
Onu yiyenlerin içi paslanmaz
Çabuk yetiþmezsen belki de kalmaz
Bana var mý diye sormadan gitme
Ahmet Þahin sana meftun öteden
Destanýný yazam yedi kýtadan
Ýster týrnaklýdan ister yufkadan
Toksan da bir dürüm yutmadan gitme
10-04 -1991
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (21.06.09 Saat 18:38 ) deðiþtirilmiþtir.
nohut Nizip’in Lüx’ü. Olmazsa olmazlarýndandýr. Yeri doldurulamaz. Özellikle iþe geç kaldýðým zamanlarda. herkese selam......
Eskiden Nizipte yaþarken sabahlarý fýrýnýn önünden nohut dürümünü alýr yerdik.Ekmekte sýcaktý çok güzel oluyordu.Evede götürmek için tabaklara koyar,fýrýndan sýcak ekmeðimizi alýr giderdik.Gurbette bunlarý yapamaz olduk.Ýnanýn Nizipi’n herþeyini çok özledik.Nizipte yaþayan herkese sonsuz selamlar..