kardeþini koruyacaðýna miko yemekelre sarýl sen![]()
kardeþini koruyacaðýna miko yemekelre sarýl sen![]()
fevzi þef yemekleride korumak lazým nede olsa ekmek kapýmýz olcak![]()
patronuz ya o yüzden yemeklere biþey olmasýn basak ýn da dedigi gibi yemekler bizim ekmek kapýmýz
Made Ýn NizipLi
unutulmuþ lezzetlerimizi ortaya çýkatdýðýn için size sonsuz teþekürler
Sevgili Baþak ellerinize saðlýk. Týklýyanýn kokusunu buradan alýyorum. Çok sevdiðim yemeklerin baþýnda gelir....
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
basaktan alýntý.biraz önce anneannemin sözleri aklýma geldi.tarif verirken çok güzel konuþuyor
küfteyi yuvarlarsýn yoðurdu bularsýn savuk et suyuna çalarsýn et suyu sýcak olmasýn ha yoksa kesilir.üstüne zeitte nane kavurur yimen içine çýzýrdatýr dökersin[/quote]
Baþakcým ninen ne güzel tarif veriyormuþ...sanki nanesi burnumda tüttü,tabi Nizip'te...
Cümleler doðrudur sen doðru isen,
Doðruluk bulunmaz sen eðri isen.YUNUS EMRE
Sevgili Baþak,öncelikle teþekkürler,anneninde eline saðlýk. Anam artýk yaþlandýðý için pek yapamýyor bu yemeði,zaten bayramlarda yada misafir geldiðinde yapýlýr.birde tabiiii evin herifinin caný çektiðinde.Ancak TIKLIYA adýný ilk kez duydum,ben bildim bileli bu yemeðin adý YUVALAMA'dýr.Bir de ekþili olaný vardýr köfteleri simitle olur,suyu salçalý,et ve nohut yine olmazsa olmazýdýr.Üzerine yað ve nane dökünce cozzzzz seside çýkar,anneninki gibi....afiyet olsun.Bunun adý da EKÞÝLÝ UFAK KÖFTE.Yani köftesi pirinçli olan ve yoðurt terbiyelisi YUVALAMA, köftesi simitle olan ve salçalýsý ise EKÞÝLÝ UFAK KÖFTE.Selamlar.
bende yazýmda ayný þeyleri söylemiþtim,yine de teþekkürler esento