Þanlýurfa'nýn Birecik ilçesinde kaymakamlýk bünyesinde iþ adamlarýnýn katkýlarý ile yaptýrýlan 2 okul düzenlenen törenle hizmete açýldý.
Birecik Barajý yöneticileri ve hayýrsever iþ adamý Sadettin Bilgin'in katkýlarý ile Birecik Kaymakamlýðý bünyesinde yaptýrýlan iki okul düzenlenen törenle hizmete girdi. Ýlçede ayný anda açýlan iki eðitim kurumu ilçe halkýna çifte sevinç yaþattý. Her iki okulun açýlýþ törenine, Vali Yusuf Yavaþcan, Ýl Jandarma Alay Komutaný Kýdemli Albay Fahri Cici, Birecik Kaymakamý Tuncay Sonel, Ýl Milli Eðitim Müdürü Hanifi Þahin, kamu kurum ve kuruluþ temsilcilerinin yaný sýra okullarýn yapýmýna katký saðlayan Birecik Barajý yöneticileri ve hayýrsever iþ adamý Sadettin Bilgin ile vatandaþlar katýldý.
Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþlayan açýlýþ töreni halk oyunlarý ekibinin folklor gösterileriyle devam etti. Daha sonra Ýnnaplý Köyü'nde Birecik Barajý yöneticilerinin katkýlarýyla yaptýrýlan 10 derslikli Birecik Barajý Ýlköðretim Okulu ve hayýrsever iþ adamý Sadettin Bilgin'in katkýlarýyla Kurtuluþ Mahallesi'nde yaptýrýlan 14 derslikli Sadettin-Miyase Bilgin Ýlköðretim Okulu'nun açýlýþý gerçekleþtirildi. Birecik Kaymakamý Tuncay Sonel'in giriþimleri sonucu maliyeti 1 milyon 200 bin YTL olan 14 derslikli Sadettin-Miyase Bilgin Ýlköðretim Okulu 385 bin YTL'ye, maliyeti 800 bin YTL olan Birecik Barajý Ýlköðretim Okulu ise 249 bin YTL'ye yaptýrýldý.
Her iki okulun açýlýþ töreninde konuþan Vali Yusuf Yavaþcan, emeði geçen hayýrsever vatandaþlara teþekkür ederek, "Ýnnaplý Köyü'nde kýz çocuklarýnýn erkeklerden fazla olmasý sevindiricidir. Bu okulumuzun mevcudu 115 öðrencidir. Bunlarýn 65'i kýz 50'si erkektir. Þanlýurfa genelinde ilk olarak Birecik ilçesinde sýnýftaki öðrenci sayýsý 35'e düþtü. Eðitimde bir çýðýr açtýk. Bu rakamlar kýsa sürede il geneline yayýlacaktýr. Birecik'te yapýlan okullarda emeði geçen iþ adamlarýna ve ilçe Kaymakamý Tuncay Sonel'e teþekkür ediyorum. Kaymakam Tuncay Sonel kýsa sürede büyük iþler baþardý" dedi.
Birecik Kaymakamý Tuncay Sonel ise, Birecik'te 10 yýlda 135 derslik yapýlmasýna karþýn son iki yýlda devlet vatandaþ iþbirliðiyle yaptýrýlan derslik sayýsýnda 252'ye ulaþtýðýný kaydederek, "Derslik baþýna öðrenci sayýsý da 57'den 35'e düþerek normal eðitime geçilmiþtir. Ayrýca 100 öðrencilik lise kýz yurdu, bir kültür merkezi, bir halk eðitim merkezi, iki saðlýk ocaðý, bir ana çocuk saðlýðý ve aile planlamasý merkezi de devlet vatandaþ iþbirliðiyle Kaymakamlýk bünyesinde yapýlan çalýþmalara birkaç örnek teþkil etmektedir. Bölgemizin en temel gereksinimlerinden birisi olan eðitim alanýndaki hizmetlere hýzla devam ediyoruz. Geleceðimiz olan çocuklarýmýzýn daha kaliteli eðitim görebilmeleri için elimizden geleni yapýyoruz. Bugün iki okulumuzun açýlýþýný gerçekleþtirdik. Ýlçemize hayýrlý olmasýný dilmiyorum. Emeði geçen herkese de çok teþekkür ediyorum" diye konuþtu.
Hayýrsever iþadamý Sadettin Bilgin de duygularýný, "Bana okul yapýlmasý için teklif geldiðinde seve seve kabul ettim. Ben maddi katkýlarda bulundum, ama bir çok kiþinin emeði geçti herkese çok teþekkür ederim" diye dile getirdi.
Daha sonra okullarýn açýlýþý gerçekleþtirildikten sonra, Vali Yusuf Yavaþcan tarafýndan hayýrsever iþadamý Sadettin Bilgin ve Birecik Barajý yöneticilerine okullarýn yapýmýnda saðladýklardý katkýdan dolayý plaket verildi. Vali Yavaþcan açýlýþýný yaptýðý okullarý gezerek öðrencilere çeþitli hediyeler verdi. Öðrencilerle sohbet eden Yavaþcan, öðrencilere eðitim hayatlarýnda baþarýlar diledi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...
Devami...