annem ilk erik tavasýný her sene 23 nisanda yapar tþk ler annecim![]()
annem ilk erik tavasýný her sene 23 nisanda yapar tþk ler annecim![]()
Her þeyden önce muhterem annenizi kutluyorum.tam bir yerel yemekler kraliçesi.pardon ustasý.Onun gibilerin sayýsý daha da artmalý diye düþünüyorum.inþallah sizi bu konuda yetiþtiriyordur.Annemize uzun ve saðlýklý bir ömür dileðiyle...
Baþak þimdi Bir Tabak Erik Tavasý Olsaydýda Yeseydik Ne ðüzel Olurdu Annen Tam Bir Eli öpülecek Kadýnmýþ.allah Mutluluðunuzu Bozmasýn .hayýrlý ömürler Nasip Etsin.bizimkiler Pek Erik Tavasýný Yapmazlar Yemezlerde Ama Ben çok Severim.iþtahým Kabardý
kartal yuvasý düþünceniz için ve nezaketiniz için size çok tþk ederim allah hepimizin mutluluðunu bozmasýn hepimize hayýrlý ömürler nasip etsin biz annemin hakkýný ödeyemeyiz annenize rica ederseniz sizin için erik tavasý piþirir
gecen gün erik tavasýnýn lafýný ettik o günde erik ymek kýsmet oldu.Erik Yemekte Olunce Ben pek Sevmiyom ama Yiyoruz iþte![]()
Made Ýn NizipLi
Ýlk Baharýn Cývýl Cývýl Geçtiði Þu Günlerde AkLa gelen Ýlk yemeklerden biridir erik Tavasý. Ellerine SaðLýk Baþak...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
cumali abi tþkler saolun.erik tavasýnýn zamaný geçmek üzere,erik tavasýný sevenlere duyurulur.
anam sayesin de bu sene yedik
hatta yerken bu konu aklýma geldi![]()
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Geçen cumartesi Güngören Nizipliler derneðinin 31 mayýs pazar günü düzenlediði piknik için Baðcýlar Þalvarlý Et'ten alýýþveriþe giderken karþýlaþýðýmýz seyyar satýcýda harika papaz eriðin fiatýný makul görünce alýrken satýcýya; aman kardeþim ufaklarýný koyma yemeðini yapacaðýz deyince, satýcý ne yemeði abi siz nerelisiniz ki sorusuna, antepliyiz ''erik tavasý'' yapacaðýz cevabýmýz üzerine abi antepliyseniz herþeyin yemeðini yaparsýnýz lafý bizi gururlandýrdý.Gerçekten de her sene en az bir iki kez erik tavasý mutlaka yaparýz, hele sarýmsaklarda böyle irileþmiþken hiç kaçýrmayýz.Erik tavasý kazanda da ama en çok çömlekte güzel olur.Eriðini de sarýmsaðýný da seve seve yeriz ama asla sýcak yenmemeli, çünkü erik damaða yapýþýr ve yanabilirsiniz.Ben güveçte yapýlmasýný tavsiye ederim ve yanýnda bulgur pilavý iyi gider.Afiyet olsun...
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (28.05.09 Saat 18:29 ) deðiþtirilmiþtir.
biz yiyemiyoruk malesef
baþak ellerine saglýk kardeþim senin ve annenin.
bi daha ki sefere senin yerinede yerim ziya![]()
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...