23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramýnýn 88. Yýl dönümü kutlama programý Cumhuriyet alanýnda saat 08:30’da baþladý. Atatürk Anýtýna çelenk sunulmasýyla baþlayan tören bir dakikalýk saygý duruþu ve Ýstiklal Marþýnýn okunmasýyla devam etti. Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutaný ve Nizip Askerlik Þube Baþkaný Yüzbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Ýlçe Eminyet Müdürü Abdülkadir Durmuþ, Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ve Þube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öðretmenler, Öðrenciler ve halkýn katýldýðý tören coþkulu geçti. Tören bitiminde ilk ve Ortaöðretim öðrencileri Atatürk Bulvarý güzergahýndan kortej halinde bayram törenine katýlmak üzere Ýlçe Stadyumuna hareket etti. Nizip Ýlçe Stadyumunda yapýlan kutlamalar saygý duruþu ve Ýstiklal Marþýnýn okunmasýyla baþladý. Törende Nizip Ýlçe Kaymakamý Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutaný Yüzbaþý Cem Çerkezoðlu ve Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan Okullarýn, Protokolün ve Halkýn bayramýný kutladý. Günün anlam ve önemini belirten Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt’un konuþmasýnýn ardýndan Nizip Ticaret Odasýna plaket verildi. Nizip Ýlçe Stadyumunda yapýlan kutlama programý tören geçiþi, ana sýnýfý öðrencilerinin hazýrladýðý Ront gösterisi, güreþ müsabakasý, jimnastik ve tekvando gösterileri, kýz-erkek grubu gösterisi ve halk oyunlarý gösterisi ile devam etti.