Prof. Dr. Erkan Topuz, yine herkesi ekran baþýna kilitleyen açýklamalar yaptý...
Esra Ceyhan'ýn Kanal D'deki programýna konuk olan Ý.Ü. Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz, yine herkesi ekran baþýna kilitleyen açýklamalar yaptý.
Erkan Topuz, bulaþýk deterjanlarýndan, halýlarýn temizliðine kadar çok önemli ayrýntýlardan bahsetti. 'Benim mücadelem bu yaþtan sonra halkýmýzý kanserden korumaktýr. Kanser tedavisi sonra geliyor. Bir korunma bin tedaviden evladýr. Bunlarý ilk defa duyuyorsunuz ama gerçek bunlar. Ben bunlarý kendimi bu iþe adadýðým için anlatýyorum. Bu anlattýklarýmý Türkiye ilk defa duyuyor. Belki dünyada da çok az duyan vardýr' diyen Prof. Dr. Erkan Topuz, herkesi þaþýrtan açýklamalar yaptý.
Bulaþýk makinasýnda kullandýðýnýz deterjan da petrol ürünüdür, kanserojendir. Ne kadar yýkarsa yýkansýn kalýntýlar kalabilir. Eðer saðlýðýnýzý düþünüyorsanýz çýkardýðýnýz bulaþýklarý sirkeli suyla ya da limonlu suyla silin.
-Her türlü deterjandan kaçýnýz. Devamlý olarak zeytinyaðý ve defne sabununu seçiniz. Ellerinizi, vücudunuzu hakiki zeytinyað, defne veya fýstýk yaðýndan yapýlan hakiki sabunlar da seçilebilir. Deterjandan kaçýyoruz ve çok aþýrý miktarda suyla duruluyoruz.
-Oda spreyleri doðrudan doðruya petrol menþeli. Zehiri soluyorsunuz. Akciðerinize geçiyor ve dolaylý olarak baðýþýklýk sisteminizi bozuyor.
Meyva suyu yerine posasýyla tüketin. Biz kanserli hastalara suyunu veriyoruz. Meyve suyuna geçmeyen çok madde posada kalýyor. Bu þekilde kolon ve miðde kanserinden korunmuþ oluyorsunuz.