1965-1968 yýllarý Nizip Belediye Baþkaný :
Adý Soyadý : Ahmet Öðüt
Baba Adý : Mehmet Zahit
Doðum Tarihi : 1926
Doðum Yeri : Nizip
Tahsil durumu : Nizip Cumhuriyet Ýlkokulu-Ýstanbul Haydarpaþa
Lisesi- Ankara Hukuk Fakültesi mezunu.
Bulunduðu Görevler : Avukatlýk ; Hakimlik ve Belediye Baþkanlýðý.
Belediye Baþkanlýðý zamanýnda Nizip’e yapýlan hizmetlerin bir kýsmýný anlatmadan önce 1965 yýllarýnda ve evvelki senelerde Nizip’in umumi durumunu anlatmakta fayda görüyorum , zira 43 sene önceki durumunu bilmeyen Nizip’te nasýl bir kalkýnma ve geliþme olduðunu anlayamaz.
1965 yýlýnda Nizip’in umumi görünüþü ve belediyenin durumu þöyle idi;
Belediye gelirleri çok kýsýtlý olup;memur ve iþçi maaþlarýný ödemekte zorluk çeken ve borçlu olan bir belediye idi. Þehre yatýrým yapmak ve ihtiyaçlarý karþýlamak çok zordu, halbuki o tarihte Nizip’in bir caddesi hariç kanalizasyon diye bir alt yapýsý yoktu. Evlerin atýk sularý sokaklara akar
Bu da sivrisinek , karasinek üremesine mikroplarýn yayýlmasýna sebep oluyordu. Bilhassa yaz aylarýnda göz hastalýðý olan Trahom , Sýtma , baðýrsak enfeksiyonlarý hissedilir derecede artýyordu. Ayrýca her evin sokaða kazýlmýþ bir fosseptik çukuru bulunur , tuvaletler bu fosseptik çukuruna baðlanýrdý .
Çukurlar dolunca tenekelerle eþek sýrtýnda þehrin dýþýna taþýnýrdý .O Tarihlerde motorlu araç çok az olduðu için þehrin çöpleri eþek sýrtýnda þehrin dýþýna taþýnýrdý. Cadde ve sokaklar toprak olduðu için yazýn tozdan ,kýþýn çamurdan çýkýlamaz haldeydi. Belediyenin ve þehrin genel manzarasý bu idi.
Baþkanlýða geldiðimde þehri bu manzaradan; Þehir cadde ve sokaklarýný toz , çamur ve mikroplardan kurtarmak ve modern bir þehir görüntüsüne kavuþturmak için ; önce kanalizasyon çalýþmalarýna baþladýk,kýt imkanlarla iþ makineleri olmadan,Ýnsan gücüyle de olsa alt yapý çalýþmalarýný
baþlattýk. Þehir cadde ve sokaklarýný toz çamurdan ve mikroplardan kurtarmak ; þehrin modern bir þehir görümüne kavuþmasý halkýn rahatý ve refahý için elzemdi.
Bunun için birçok vilayette dahi bulunmayan Asfaltlama Tesisini kurduk;
Cadde ve sokaklarý asfaltlamaya baþladýk.
Þehrin merkezinde olan þimdiki Hacý Mehmet Okan Parký çöplük halindeydi.Burayý temizleyip tanzim ederek ailelerin rahatlýkla oturabileceði temiz bir park haline getirdik.
Sebze hali çok küçük olduðundan þehrin ihtiyacýný karþýlamaktan uzaktý,bu ihtiyaçta göz önünde tutularak þehrin uzun süreler ihtiyacýný9 karþýlayacak modern, ÞÝMDÝKÝ Hal Binasýný inþa ederek halkýn hizmetine açtýk.
Nizip’in elektrik þebekesi (o zaman belediyeye baðlý idi) çok eski olduðu için hem þehre kötü bir görünüm veriyor hemde ihtiyacý karþýlayamýyordu.Bu durum göz önüne alýnarak Þehrin Elektrik Þebekesi TAMAMEN deðiþtirilerek
Þehrin elektrik ihtiyacý tamamen karþýlandýðý gibi güzel bir görünüme de kavuþturuldu.
Bilhassa okul öðrencilerinin kitap okumalarý ve ders çalýþmalarý için müsait bir yer yoktu.Bu ihtiyacý karþýlamak için sayýn Prof. Dr. Uður Çevikbaþ’ ýnda büyük gayret ve yardýmlarýyla Nizip’e ilk kütüphane açýlarak halkýn kütüphane ihtiyacý karþýlanmýþ oldu.
Belediye Hizmetleri dýþýndada bazý hizmetlerimiz oldu bunlardan bazýlarý þöyle;
1966 Yýlýna kadar Nizip’te Lise yoktu, hatta birçok vilayetlerimizde de lise yoktu. Orta okulu bitiren gençlerimiz yüksek okula gidemiyordu.Nizip’te lise mezunu parmakla gösterilecek kadar azdý.Gençlerimizin önünü açmak ve Yüksek okullarda okumalarýný saðlamak için bir lisenin açýlmasý þarttý. Ýþte bu ihtiyaç ve düþünce ile Nizip’e bir lise yaptýrma derneði kurduk. O Tarihte Gaziantep millet vekili merhum Kamil Ocak ve merhum millet vekilimiz Necip Mahmut Uygur’unda çaba ve yardýmlarýyla arsasý derneðimizden olmak üzere
NÝZÝP LÝSESÝ binasý yaptýrýldý ; Nizip ve gençliði liseye kavuþmuþ oldu.Lise açýldýktan sonrada bir çok gencimiz Yüksek tahsil yaparak yurdun her tarafýna yayýldý.
.
1966 yýlýnda Gaziantep’te büyük bir stadyum yapýlmasý düþünülüyordu
Gene milletvekilimiz ve Gençlik ve Spor Bakanýmýz Kamil Ocak ve milletvekilimiz Necip Mahmut Uygur’unda yardýmlarýyla arsasýný belediye olarak temin etmek suretiyle Nizip Spor Stadyumunu kazandýrdýk.
Bütün imkansýzlýklara raðmen kýsa zamanda Nizip’imize bir þeyler yapmaya ve kazandýrmaya çalýþtýk.Bunda da baþarýlý olduðuma inanýyorum.
Þehrimize hizmet etmekten onur duyuyorum.