Bir zamanlar Nizibimizde Yýldýz sinemasý vardý.Yýldýz hamamýnýn ve eski karakolun arkasýnda olan güzel bir sinemamýz vardý. Öðlenleri alt katýnda akþamlarýda damda yazlýkta sinema oynatýlýrdý. Sinemanýn alt katýnda lobisi olan ailece izlenen bir sinemamýz vardý. Bu sinemada güzel anýlarým oldu. Karate filminin olduðu Wan Yu, Bruce Lee nin filimlerini az izlemedik. Bir kaç kez sinema perdesi kurþunlandý ise deHalen perdesinde kurþun delikleri duruyordu.Terörün estiði o yýllarda sað sol çatýþmalarýnýn ayyuka çýktýðý o dönemlerdede bir kaç kezde bombalanmýþtý. Maalesef yangýndan sonra bir dahada açýlmadý. Þimdi o sinemanýn yerinde yeller esiyor.Yýllardýr yangýndan sonra kapýsýna kilit vurulup kapalý kaldý. Keþke bir giriþimcimiz el atsa o sinemayý açtýrsa yeniden bizlere kazandýrsa, yada Düðün salonu yada toplantý salonu olarak açýlýp hizmet verse iyi olmazmý diye düþünüyorum. Ben o yýllarda en son Tarzan filmini seyretmiþtim. Baþrollerdede kötü adam karakterini canlandýran Çetin Baþaran isminde aktör vardý 3 kez izlemiþtim o filmi. þimdi o yýlarý nostaljisini burukta olsa tekrar yeniden yaþamak isterdim. Ýnþaallah yakýn bir zamanda restarasyon çalýþmalarý yapýlýp bizlere kazandýrýlýr. Her þey GÜZEL NÝZÝBÝM ÝÇÝN...