DTP Milletvekili Binici'den emniyet müdürlerine 'Katil' ifadesi
Nizip Ýlçesi'nde Nevruz kutlamalarýna katýlan DTP Þanlýurfa Milletvekili Ýbrahim Binici, Nevruz kutlamalarýna izin vermeyen Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve Þanlýurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik için 'Katil' ifadesini kullandý.
Nizip Ýlçesi'nde Sebze Hali meydanýnda bugün yapýlmasýna izin verilen Nevruz etkinlikleri saat 11.00 'da baþladý. Kutlamaya çoðunluðu kadýn ve çocuklarýn oluþturduðu yaklaþýk 500 kiþi ile DTP Gaziantep ve Þanlýurfa teþkilatlarýnýn yaný sýra DTP Þanlýurfa Milletvekili Ýbrahim Binici de katýldý. Milletvekili Binici Nevruz ateþini yakarken, çevresindekiler terörist elebaþý Abdullah Öcalan lehine sloganlar attý.
BEÞAR ESAD'A BOYNU UZUN YAKIÞTIRMASI
Suriye'de Nevruz Bayramý'ný engellediðini iddia ettiði Suriye Devlet Baþkaný Beþar Esad'ý da eleþtiren Binici, "Suriye’de çýkan olaylarda 3 insanýmýz öldürüldü, 100 insanýmýz yaralandý. 100'ün üstünde insanýmýz ise gözaltýna alýndý. O boynu uzun Esad'ý kýnýyorum onun ismini aðzýma almak bile istemiyorum. Çünkü o Kürt düþmanýdýr" dedi.
Binici ayrýca Nevruz kutlamalarýna izin vermeyen ve kendilerine 'Ben size bu bayramý yaþatmam' dediðini iddia ettiði Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile kendisine, 'Seni tanýmýyorum' dediðini ileri sürdüðü Þanlýurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik hakkýnda aðýr konuþtu. Kesmez'e, "Katil emniyet müdürü kanla besleniyor" iddiasýnda bulunan Binici, "Utanmýyor musunuz? Siz halkýn verdiði vergiler ile besleniyorsunuz. Pazartesi günü TBMM'de bunun hesabýný soracaðýz" diye konuþtu. Þanlýurfa Emniyet Müdürü'ne de katil benzetmesini yapan Binici þunlarý söyledi: "O da kanla besleniyor. Nevruz bayramý için daha önce müracaat etmemize raðmen izin verilmedi. Hatta Þanlýurfa Emniyet Müdürü halk iradesi ile seçilen bir kiþiye 'Seni tanýmýyorum' diyerek benle görüþmedi. Ancak Þanlýurfa Valisi Yusuf Yavaþcan devreye girerek yaþanacak olumsuzluklarý engelledi."
Kutlamalar halaylarýn çekilmesiyle sona erdi.
![]()
![]()