Kapama,ilkbahar yemeklerimizden biridir.Ýlkbaharda doðadan toplanan taze ve çeþitli otlardan yapýlan yöresel bir yemeðimizdir.
malzemeler
1 kg karýþýk ot(kuzu kulaðý,yarpuz,ebegümeci,gelincik)
2 su bardaðý pilavlýk bulgur
4 su bardaðý su
1 çay bardaðý zeytinyaðý
1 yemek kaþýðý biber salçasý
1 yemek kaþýðý domates salçasý
1 yemek kaþýðý pul biber
2 adet soðan
tuz,karabiber
Yapýlýþý
otlar ayýklanýr,yýkanýr, ince ince doðranýr.soðan yaðda pembeleþtirilir.otlar ilave edilir.su,salça ve bulgur eklenir.suyu çekinceye kadar piþirilir.5 dk dinlendirildikten sonra servise hazýrdýr.
not:tarif yaklaþýk 6-7 kiþiliktir.
![]()