OKUL MAALESEF KAPANDI 2005 YILINDA! YANLIÞ ANLAÞILMASIN BU YAZI SADECE NOSTALJÝDÝR YANÝ YAPILACAK BÝR ÞEY YOK BU KONUDA.........
Bu yazý tarafýmca 2004 yýlýnda yazýldý ve aradan geçen 3 yýl olmasýna raðman bir iþe yaramayacaðýnýda bilsemde hoþgörünüze dayanarak sizlerle bu nostalji yazýmý paylaþmak istedim
MUSTAFA KANAL
NÝZÝP TARIM MESLEK LÝSESÝ
Okulumuz 1998 yýlýnda Veteriner Saðlýk Meslek Lisesi adý altýnda1 150 öðrenciyle eðitim ve öðretime baþlamýþtýr.
Okulumuzdan Türkiye de 7 tane bulunmakta ve Güneydoðu Anadolu Bölgesi Gaziantep ili Nizip Ýlçesinde bulunmaktadýr .Okulumuzda þu an da Bakanlýðýmýzýn 2 yýldýr öðrenci almamasýndan dolayý 13 öðrenci lise son sýnýfta eðitim ve öðretim görmektedir.Bu yýlda sona ermesinden sonra öðrenci kaydý yapýlmadýðý sürece 2005 yýlý Haziran ayýnda Eðitim ve öðretim yuvasý olan Tarým Meslek Lisesi maalesef Güzel ilçemiz Nizip e elveda diyecektir.Þu anda Bakanlýðýmýzýn emir vermesi durumunda ilk açýldýðý yýl gibi Nizip ve çevresinden 100 öðrenci kayýt yaptýrmak istemektedir.Bu güzelim okulun Nizip ten gitmemesi için elbirliði ile hep beraber çalýþmalýyýz.
Okulumuzun yatýlý okul olmasýndan dolayý Türkiye nin hemen hemen her yerinden öðrenci okulumuzda eðitim görmüþtür.Bu öðrenciler Nizip in birer fahri kültür elçisi olmulardýr.
Buna bir açýklýk getirmek istersek Türkiye nin çoðu yerinde 100 bin nufuslu Nizip ilçesi adýna kimse duymamýþ olup yakýnýndaki 30 bin nufuslu Birecik ilçesinin adýný çoðu insanlar Nizip ten daha iyi bilmektedirler.Bu ne demektir Nizip ilçesinin tanýtýmý iyi yapýlamamaktadýr. Oysa okulumuz öðrencileri gittikleri memleketlerinde büyüklerimizin yapamadýklarýný öðrencilerimiz yaparak Nizip i tanýtmaktadýrlar.Böyle nadide bir okula sahip olduðumuz için hepimiz gurur duymalý kapanmasýna göz yumarak utanç duymamalýyýz.
Ayrýca okulumuzun Nizip ekonomisinide büyük katkýlara bulunmaktadýr okulumuz yatýlý olmasýndan dolayý öðrencilerimizin tüm iaþe ihtiyaçlarý ilçemizden alýnmaktadýr
Yani kýsaca okulumuzun Nizip e yýllýk ekonomi getirisi 400 milyara yakýn bir paradýr..