bir çözüm bulurlar büyüklerimiz inþallah.
arkadaþlar ben 33 yaþýndayým ben küçükken bizim suyun kenarýnda bahçemiz vardý ve suyu pýrýl pýrýl akardý içinde balýklar vardý tabiri caizse kolum kadar balýklar çýkardý ve çayýn suyu içilirdi.ben þimdi mahmut küçük arkadaþýmýza soruyorum.nasýl sen küçükken bu su kara akýyordu ben bostancý kummüz hanifinin torunuyum dedem nizibin en ileri gelen bostancýlarýndan idi ve rahmetli bize derdiki bu suyun kökü pýnardýr içilir derdi.ben þimdi þunu merak ediyorum acaba bu suyu kirletenlerin içinde sende varmýsýn yoksa geleneksel bananecilikmi var sende ?
sayýn deveci, bir yanlýþ anlaþýlma var ! Sayýn Küçükte nizip çayýnaçözüm bulunmasýndan yana, zaten aksi düþünülemez.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Burdan bu konuyu gündeme taþýyan arkadaþa teþekürü bir borç bilirim.Benim çoçoklugum karþýyakada geçti her akýndýnýn derin yerinde yüz bir kardeþinisim.Biz büyüklerimizden nasýl deviralmýþsak memlektemizin güzelliklerini çoçuklarýmýzada aynýsýný býrak mecmuruyetimiz var. sayýn büyüklere ve nizip halkýna sesleniyorum ve haykýrý yorum ne olursunuz yeþil nizip imise ve meþhur nizip çayýna sahip çýkalým istanbulda bir kardeþiniz olarak maddi manevi ne gerekiyorsa elimden geleni yapmaya hasýrm mehmet parlar
Arkadaþlar;park,taziye evi,çevre düzenlemesi ve kömür yardýmý tabiki lazým!ama hizmette kamu yararý ve öncelik ve yerindelik ilkesi ve vicdani bir muhasebe gereði hizmet götürmek gerekiyor!Beldeiyemizin çok zengin olduðundan,hortumlarýn kesildiðinden bahsediliyor,o zaman nizip çayýnýn islah edilmeme sebebi ne olabilir!Bir kaç zengin iþadamýmýza dokuncak diye mi ucu acaba!!!
ASALET SONRADAN EDÝNÝLEMeZ.
Mehaba arkadaþlar bence nizip'e yakýþan olmalý nizipde2 köprünü çevresi temizlenmeli ve birecik barajýndan kanal açýlmalý en azýndan hancaðýz barajý bireazda olsa temiz suya kavuþur o kötü koku daa biraz olsa giderilir nizip'in giriþini o kadar pis olmasý çok þeyi deðiþtirir çay temiz su ile desteklenirse iyi olur bence bir an önce yapýlmalý...Saygýlar...
Ýsteyen arkadaþlara,hem tarihimizin hem doðamýzýn hem tarým gelirimizin nasýl yok edildiðini gösterebilirim!Hancaðýz bitiþiðinde tarlam var ve 2 yýldýr bir salkým fýstýk topladý isem haram olsun!iþin tarih kýsmýna gelince;hancaðýz baraj göleti etrafýnda hitit-eti döneminden kaldýðý iddia edilen maðaralar ve tüneller var.Ayrýca sorumlu arkadaþlara sesleniyorum,toplu balýk ölümleri kalmadý artýk!!nedeni ise Hancaðýz göletinde balýðýn kalmamasýdýr!
ASALET SONRADAN EDÝNÝLEMeZ.
Nizip Çayýnýn Bir Çözümü olmalý deðil mi arkadaþlar...
Biz burdan hep dedik çözüm olmalý diye ama bir türlü çözüm olmadý...
Bunu devlet büyüklerimize sorduk kaç defa , Þu antep organizeye bir çözüm olunamýyorsa bari antepten sonra kirletenlere çözüm olsun diye o da olmadý...
Antep organizenin sizce atýklarý kirli mi?(kirli deðil diyen yok sanýrým) ordaki arýtma tam kapasite çalýþabiliyor mu diye sorular sorduk alýnan cevaplar prosüdürde hep olumlu cevaplardý ancak ben þunu çok iyi biliyorum ki o arýtma tesis þuan ki organize sanayinin %40 ýný bile temizleyemiyor!!!
Þimdi diyelim biz antep organizeye bunu bildirdik bir yolla bu arýtma tesislerinizi yapýn be kardeþim sizin yüzünüze Nizip çayýmýz telef oluyor yediðimiz her ürün aðýr metalli, Çoðumuzun vücudunda hastalýklara sebep oluyor... Sizce bizi kim dinler... Hepsinin bir milletvekili var!!! Gücümüz yetmez diyorlardý sayýn büyüklerimiz!!!
Þimdi size basit bir soru sorayým Bizim Yöneticilerimizin(milletvekilimizin baþkanýmýzýýn, kaykamamýzýn yada diðer devlet kurumlarýmýzýn) gerçekten gücü yetermi ?
Bu konu çok su götürür ve geri getirmez...
Ancak bu suyun temizlenmesi için ÝDEALÝST KEFENÝ BOYNUNDA YÖNETÝCÝLER GEREK BÝZE!!!!!
saygýlar.
slm ARKADAÞLAR ARAÞTIRMALARA GÖRE SON YILLARDA ÇOCUK ÖLÜMLERÝ BÝR ÇOK HASTALIK VE DÜÞÜK YAPMA OLAYI SADECE NÝZÝBÝMÝZDE DEÐÝL TÜRKÝYE GENELÝNDE NEDEN ACABA ?
BEN SÖYLÝYEYÝM FABRÝKA VE SANAYÝ ATIKLARI KÝMYASAL ATIKLAR ÇAYLARIMIZA DERELERÝMÝZE AKIYOR SULAMA YAPILAN TARLALAR ÜSTÜNE BÝRDE BÜYÜME HORMONU TAM GAZ KARDEÞÝM BENÝM VATANDAÞ KARDEÞÝM NE YAPSIN.DÜÞÜKTE YAPAR KANSEREDE YAKALANIR HER BÝÞEY ÇIKAR.BEN DÝYORUMKÝ TEK NÝZÝP DEÐÝL TÜRKÝYENÝN HER TARAFINDA BU KADAR AKAR SULARA YAPILAN SALDIRI VAHÞÝLÝKTÝR. HAÝNLÝKTÝR .CÝNAYETTÝR.NEDEN BALIKLARIMIZ SUDA YAÞAMSIN .DÝKKAT EDERSENÝZ YAZIN SU KENARINDA YAÞAYAN KARDEÞLERÝMÝZ BÝLÝRLER.BÝR TUHAF KOKU OLUR BÝZ BU KOKUYU BUHARLAÞMA SONUCUNDA HAVAYLA BERABER AK CÝÐERLERÝMÝZE SOLUYORUZ.ALLAH RIZASI ÝÇÝN LÜTFEN HER ÝÞLETME KENDÝ SORUMLULUKLARINI BÝLÝRSE KENDÝ ÝÞ YERÝNE BÝR ARITMA VEYA BÝR KAÇ ÝÞLETME KENDÝ ARALARINDA BÝR ARITMA TESÝSÝ KURABÝLÝRLER.GELÝN ÇOCUKLARIMIZA NÝZÝBÝMÝZE CENNET VATAN TÜRKÝYEMÝZE SAHÝP ÇIKALIM.ATALARIMIZ BÝZLERE BU CENNET VATANI CANLARI PAHASINA BÝR AVUÇ TOPRAÐI VERMEMEK ÝÇÝN ÖLÜMÜ GÖZE ALMAKTAN KAÇINMADILAR BÝZLERE SAÐ SALÝM TESLÝM ETTÝLER. BÝZLER NEDEN BU EMANET TOPRAKLARI KÝRLETELÝM YOK EDELÝM. BÝZLER DEDÝÐÝMDE GENELLEME YAPTIM YANLIÞ ANLAÞILMASIN LÜTFEN KALIN SAÐLICAKLA.
M.TELLÝ.
arkadaþlar herkese selamlar. nizip çayý nizipe girmeden temizdi benim lise yýlarýnda fakat nizipe giripte çýkarken maðarcýk taraflarýna geçerken sim siyah olarak akýyor ,ozaman sorun nizipin içindeki sanayicilerimizde . þimdiye kadar kara düzen çalýþtýrmýþlar fabrikalarýný.hiçbir filtre ,arýtma akýlarýndan bile geçmemiþ, birkaçtanesine cezayý verdiðin zaman nasýl hizaya gelirler.bizim insanýmýzýn insanlýða verdiðideðer bu kadar herkese anladýðý dilden konuþacaksýn.
Valla çoktan beri aþaðý tarafa gittiðimiz yok. Ama tahmin edersem deðiþen birþeyde yok galiba.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ