formatýna bi nak caným belki farklýdýr
formatýna bi nak caným belki farklýdýr
araba da gÜZELMÝÞ amaaaa![]()
Ben Fatma Þenel Benlier1954 yýlýnda Gaziantep ili Nizip ilçesinde doðdum babam kuþçu Alinin oðlu Memet Ali Mermer þu anda Nizip,te bir sokaða adý verilen kuþcu Ali sokaðý ,Mermer sokaðý.Babamýn erken vefatý nedeniyle orta ikiden ayrýlýp 14 yaþýnda evlendim Okuma isteðini hep hissettim .üç kýz bir erkek çocuklarým oldu onlarý üniversitede okutarak okuma isteðimi tatmin ettim. Akþam sanatýn bütün bölümlerine giderek kendimi yetiþtirdim . Dikiþ,Hamur çiçek ,Folyo, Kumaþ çicek, Sýrma ,Batik ,Seramik tablo,Vitray ,Ahþap boyama,Taký tasarým kurslarýna gittim. Dikiþ üzerine açýlan usta öðretiçi lik sýnavýný baþarýyla kazandým ve üç sene okullarda dikiþ hocalýðý yaptým ,kadro alamayýnca ayrýldým bir dükkaný atolye haline getirerek bir senede seksen tane kýza batik öðrettim. Okuma isteðim in önüne geçemiyordum ve gidip açýk öðretim lisesine kayýt oldum orta ikiden beri okuyarak liseyi bitirdim 54 yaþýnda. mezun oldum bu arada yaðlý boya üzerine bir ressamdan renk armonisi dersi aldým. Beþ senedir 200 tane resim yaptým. Resimlerim anadolu kültürü ,kaybolan meslekler, klasik osmanlý resimleri yapýyorum üç defa Gazi antepte ticaret odasýnda güzel sanatlarda il halk kütüphanesinde kiþisel sergi açtým. llk sergimde 14 tane resim satýldý.bu benim için rekordu . Sergimde duygularýmý anlatan bir yazý yazmýþ resimlerin arasýna astým, bu yazýyý okuyan bütün insanlar hep neden yazý yazmýyorsunuz dediler.bu beni cesaretlendirdi .ve ilk kitabýmý yazdým- ADI SEVGÝ -adý sevgi olan ama hayatýnda hiç sevgi görmeyen bir kýzýn ve ailesinin hayatý anlatýlýyor .Fakat yanlýþ yönlendirildim bütün masrafý kendim yaparak kitabý bastýdým ,ama kitapçýlara veremedim ve daðýtým yapýlamadý .elden daðýtým yaptým eþe dosta .ama okunan kitap her kültürdeki insanlar tarafýndan çok beðenildi ve met edildi bunun bir dizi filmi olacak kapasitede olduðunu söylediler .bir kaç filimciyle görüþtüm çok beðendiler ama sponsor firma bulmam gerektiðini söylediler .tabi bulamadým .bu arada tanýdýktan ,ufak tefek senaryo nasýl yazýlýr öðrendim. Þimdi kitabýmý 5 bölüm halinde searyoya çevirmeye baþladým birinci bölümü bitti bakalým hayýrlýsý kýsmet olur veya olmaz ..Küçük kýzým ünüversiteyi kazanýp gidince boþluða düþtüm ve bundan 10 sene önce yuvadan bir kýz çocuðu aldým. 8 yaþýndaydý. 7 sene sonra bir kýz daha aldým koruyucu ailelik yapýyorum .Çok zor ama tanýdýklar- hacýn kapýsýný satýn alýrsýn -diyorlar . tabi hac kapýsý o kadar ucuz deðil .Sorumluluðu çok ama tek tesellim allahýn yanýnda zay olmamasý .Koruyucu aileliði yaygýnlaþtýrmak istiyorum .Antep gibi bir koca þehirde 7 tane koruyucu aile var. Zaten 2 si bende biri arkadaþýmda bu kadar çocuksuz aile var. Kimse cesaret edemiyor ama analýk sadece doðurmayla olmaz emek ister çocuk doðuranýn deðil ona emek verip büyütenin bence .Þimdi biri lise 2 diðeri orta 2 de. Okurlarsa üniversitede okutmak istiyorum .kendi çocuklarým gibi onlar beni hiç yormadý þimdi çok iyi mevki yaptýlar kýzým avukat,diðeri muhasebeci , oðlum doktor, gelinim doktor,büyük kýzýmda malta medikalin sahibi mali müþavirdi þimdi þirket açtý .Ýþallah darýsý bunlara bu kadar her þeyi anlattýktan sonra eþimden bahsetmeden olmaz o bir esnaf Ýilk önce destek olmadý ama þimdi oda anladý benim öðrenme isteðimin hiç sönmüyecegini þimdi benim destekçim. Geçen senede hacca ve ümreye gittik .Þimdi eþiminde desteðiyle üniversite sýavýna gireceðim kazanýrým diye bir hýrsým yok ama kendimi denemek istiyorum. iþte 14 yaþýnda yola çýkan bir çocuðun sanat hayatý. Alllah ömür verirse bakalým daha neler yapacaðým bu yazýmý yazmamý tek sebebi kadýnlarýmýza örnek olsun artýk onlar ezilmesin istiyorum..... KELÝMELERÝN GÜCÜNÜ ANLAMADAN ÝNSANLARIN GÜCÜNÜ ANLAYAMAZSINIZ........GÜL SUNAN ELDE BÝR MÝKTAR GÜL KOKUSU KALIR.......RESSAM -YAZAR-FATMA ÞENEL BENLÝER
ÞÝMDÝ NÝZÝPLÝ AKADEMÝSYENLERDEKÝ YAZIMI BUNUNLA DEÐÝÞTÝRÝN
sayin fatma $enel benlier hanimdan ses seda cikmiyor ?
üniversite egitimi ne olmu$ acaba ?
ayrica gercekten insanin isteyince neler yapabildiginin kaniti olmu$ kendileri
bu yaziyi okuduktan sonra duygularim $öyle dedi
"insan cizgi üzerindedir bir tarafi istemek bir tarafi istememek "
cizginin hangi tarafinda olmak istiyorsan , pozisyon belirlemekte senin elindedir
ayrica diger kiz karde$lerimize de böyle hanimefendileri örnek almalidir
bende okumak istiyordum fakat okula giderken haylazlik agir basmi$ti
okulu asmi$tim ben de kendi kendime yazilar yaziyorum haniefendinin dedigi gibi benimde bir sinema üzerine seneryo yazilarim var fakat cekilip cekilmemesi önemli degil .yazmaya ali$an insan duramaz zaten
ama artik okuyarak kariyer yapmak benim icin cok zor hatta imkansiz almanyadayim okumama icin almancayi ana dilim gibi kavramam lazim ,umarim o da olur
ama bildigim tek $ey yazmak yazmaya devam ediyorum eger begenilir eger begenilmez
Ben böyle yazarak mutlu oluyorum ya o önemli benim icin.
biraz egositce oldu "begenilmesin ben begeniyorum ya demem" ama zaten neyin icinde ego yokki
Konu sakalli0727 tarafýndan (31.01.09 Saat 00:48 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....