SÝTEYÝ ZAMAN ZAMAN ZÝYARET EDÝYORUM,ÖZELLÝKLE BAYANLAR BÖLÜMÜNE SIKÇA GÝRÝYORUM AMA BEYLERDEN FIRSAT BULAMAYAN HANIMLAR TEK TEK KAÇMIÞLAR GALÝBA. SEVGÝLÝ HANIMLAR BURADA ÝSTERSENÝZ YEMEK TARÝFLERÝ VERELÝM OLMAZMI.
SÝTEYÝ ZAMAN ZAMAN ZÝYARET EDÝYORUM,ÖZELLÝKLE BAYANLAR BÖLÜMÜNE SIKÇA GÝRÝYORUM AMA BEYLERDEN FIRSAT BULAMAYAN HANIMLAR TEK TEK KAÇMIÞLAR GALÝBA. SEVGÝLÝ HANIMLAR BURADA ÝSTERSENÝZ YEMEK TARÝFLERÝ VERELÝM OLMAZMI.
M a l z e m e l e r
100 gr. çið köftelik et,
200 gr. çið köftelik bulgur,
5 diþ sarýmsak,
30 gr. kuru soðan,
150 gr. biber salçasý,
50 gr. domates salçasý,
1 çay kaþýðý nane,
1 çay kaþýðý kimyon,
1 çay kaþýðý karabiber,
1 çay kaþýðý yenibahar,
3 çay kaþýðý pulbiber,
100 gr. yeþil soðan,
1 adet maydanoz.
![]()
HAZIRLANIÞI:
Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katýlýr. Sarýmsaklar iyice ezilerek ince doðranmýþ soðanla yoðurulur. Sonra çið köftelik et katýlarak iyice yoðurulur. Soðan ve maydanoz ince ince doðranýr hazýrlanmýþ olan çið köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoðurulur. Sonra köfte þeklinde sýkarak servis yapýlýr.
hAHAYRUNNiSA ABLA BU BENDEN HARiKA YAPARIM SiTEMiZDE KIZ ERKEK AYRIMI YOKTUR YEMEGi ARTIK ERKEKLERDE YAPIYOR![]()
Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 15:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Gökhancým caným abim...! Güzel abim bak...! Konunun baþýný okursan iyi edersin.... Hanýmlar ...! diye çaðrýda bulunulmuþ....Hanýmlarýn her açtýðý konuya dalýyoz maþallah...
Hayrunnisa ablacýðým sen onun kusuruna bakma,alýþkanlýk iþte,abimiz yemek yapmayý pekte sever.... Yok yok valla ...Aslýnda iyi çocuktur.. Hani diyorum köfteden de fazla anlamaz ya......Ýþte Gökhan bu....
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Akþama Ýmam bayýldý yapmaya ne dersiniz, Tabii bunun için önce mahellenin imamýndan randevuve rýzasýný almakgerekir, ne de olsa adamý bayýltcaz yaniii...
Neyse 4 kiþilik bir aile için
Gerekli olan malzemeler :
2 kilo Nizip Balcaný----500gr kýyma-----4 adet domates-----Bir yemek kaþýðý biber salçasý--tuz---karabiber---
Yapýlýþý : Önce balcanlarý yýkayýn heralde pis pis yemiycez,
sonra kenar kabuklarýný ince ince soyun
ortasýndan hafif þekilde keserek balcanýn üstünü çukurlaþtýrýn,
sonra zeytinyaðýnda bir güzel kýzartýn,
Ýçi için kýymayý bir tavada kavurun, sonra doðranmýþ domatesleri salçamýzý ve baharatlarýmýzý içine atýp iyice piþirin,
Sonra bu sosumuzu kýzarmýþ olan balcanlarýmýzýn içine bolca koyun tamahlik etmeyin bol koyun...Tepsiye düzün(tepsinin içine biraz su koymayý unutmayýn yoksa kömüryersiniz :-))
Son olarak yarým saat fýrýnda piþirip servis yapabilrisiniz AFÝYET OLSUN
![]()
Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 15:32 ) deðiþtirilmiþtir.
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
ne yazmýþým bizim sitemizde öyle hadi hanýmlar buraya þuraya sayfasýna gerek yok ayrým olmayan bir sitedir. Her zaman söylüyorum þimdide söylüyorum insanlarý kýz erkek diye ayýrmayalým...
birde harika yaparým çið köfteyi
kenidine güveniyorsan yarýþalým![]()
hayrun Nisa Bacým Gökhan Abimizim De Dedigi Gibi Kýz Erkek Ayrýmý Yapmayalým
hem Yapsakta Biþey Olmuyo Erkekler Her Yere Geliyo Zaten
ne Yapsakta Kurtulamýyoz Iþte
Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 15:38 ) deðiþtirilmiþtir.
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
Asýl biz yaranamýyoruz,
Ya Olduðun Gibi Görün...
Yemek tarifi veriyoruz olmuyor,
zayýflama metodlarý veriyoruz olmuoyr,
dedikodu yapýyoruz olmuyor,
daha ne yapalým arkadaþþþþþ,
Sorsam bakalým sizlere býurda bayan arkadaþlar toplanmak isteseniztopu topu kaç kiþi toplayabilirsiniz :-))
Ya Olduðun Gibi Görün...
[ý][ý]metal Abi Haklýsýn Iþte Biz De Onu Diyoz Erkekler Her Yeri Istila Etmiþ...[/ý]
[ý]bayanlara Yer Kalmamýþ Ki..[/ý]
[/ý]
Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 15:38 ) deðiþtirilmiþtir.
Aslýnda söylediklerimden çok sakladýklarýmda gizliyim ben bu yüzden anlamak için konuþtuklarýmdan çok sustuklarýma kulak ver!!!
YIMIRTA KAYNATMASI
malzemeler adam basý 3 tene yýmýrta önce çaydanlýga su koyun kaynatýn sonra yýmýrtalarý atýn suyun içine tuz atýn kabýklarý çatlamasýn.yýmýrtalara renk vermek için sugan kabugu koyup 7 veya 8 dakia kaynatýn.iþ tamamdýr dýrnaklý ekmegin içinde servis yapýnýz:=))).
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Yeþil Nizip Biberi ve Siyah Nizip Patlýcaný ile ilgili bazý düþüncelerimi yazmak isterim.Uzun zamandýr Nizip'ten uzak yaþýyoruz ama Nizip'teki yemeklerin lezzetini baþka þehirlerde yakalamak oldukça zor.Bir komþumuz normal dolmalýk yeþil biber ile Nizip yeþil biberi arasýndaki farký ancak yemekte kullanarak anladý.Yeþil Nizip biberini her yarde bulmak mümkün degil.ancak büyükþehirlerin bazý yerlerinde fanatikleri tarafýndan kapýþ kapýþ alýnýyor.Ayný þeklilde Nizip Patlýcanýnýn da lezzeti normal diger patlýcanlardan çok farklýdýr.Bir komþumuza sögülme tarifi verdim.Bir gün bizi davet etti ve sögülme yapacaðým dedi.Aldýðý patlýcanlarý fýrýna koymuþ.ve patlýcanlarý soydýktan sonra ezmiþ.simsiyah bir renk vardý.Oysa bizim sögülmeler bembeyaza çalar bir yeþilliktedir.Üstelik patlýcanlarýn tadýda yoktu.Gerçekten Yöremizdeki bazý nimetlerin farkýna onlardan uzaklaþýnca anlýyoruz...</div
Konu nizip.com tarafýndan (10.06.08 Saat 15:32 ) deðiþtirilmiþtir.
Gülsümgül bacým, sen söyle þimdi tam mevsimi sana Nizip balcanýda, büberide gönderek hemen, Walla dediðin çok doðru ama bu ürünlerimiz balcan ve büberle sýnýrlamýþsýn. daha neler var nelerdýþarýda tadýný alamdýðýmýz... Gözünü seveyim nizibimin
Ya Olduðun Gibi Görün...
nohut dürümü.bir gece önce nohutu ýslayýn diger gün kasaptan aldýgýnýz kemikle beraber kýsýk ateþte tüp bitene kadar kaynatýn.(odun ateþinde daha iyi olur)suyu süzün nohutlarý takta kaþþýkla ezin.içine biraz zeytinyagý koyun.sýcak týrnaklý ekmegin içine yatýrýn malý ondan sonra yi mamet yi:=))afiyet olsun
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
temetos dürümü
malzemeler :temotos ekmek salatalýk(hýyar)pul büber bahdeniz(maydanoz
temotosu ekmegin içine yatýrýn(uykusunu aldýktan sonra kaldýrýrsýnýz)dilimleyin üstüne diger malzemeleri dograyýn yiyin afiyet olsun:=)).
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
abooo su nohut dürümünü cok özledim gerci pek hsolanmam ama laf olsun iste ama bak en cokta lahmacunu özledim tam bir yildir yemim valla suan gülmekten ölüyom nereye kari konusu dense hemen erkekler isgal edi yaw su erkek milleti yokmu ynai harbiden helal olsun ha her dasin altinda cikarlar hahahahahahaha........................