Yöresel yemeklerimizdenbiride kabak ekþisidir.Firik pilavý ile güzel bir ikilidir.kabak ekþisi Nizip'te genellikle düðün yemeklerinde yapýlan baþlýca yemeklerimizden biridir.
MALZEMELER
1 kg su kabaðý
300 gr kemikli parça et
1 su bardaðý nohut
6 bardak su
1 yemek kaþýðý domates salçasý
1 yemek kaþýðý biber salçasý
1 çay bardaðý sývý yað (isteðe göre katýda olabilir)
nane ,tuz
4 diþ sarýmsak
2 adet kuru soðan
1 adet limon
YAPILIÞI
nohut geceden ýslatýlýr.ertesi gün kemikli etle beraber düdüklüde 60 dk piþirilir.soðanlar doðranarak çok az yaðda biraz pembeleþtirilir.üzerine süzülmüþ et suyu ve salçalar ilave edilir 15 dk kaynatýlýr.kabak ilave edilir.7-8 dk kaynatýlýr.limon suyu ve sarýmsak ezilerek yemeðe konulur .ocaðýn altý kapatýlýr. yaðda nane kavurulur.yemeðin üzerine dökülür.5 dk dinlendirildikten sonra servise hazýrdýr
NOT:tarif yaklaþýk 6 kiþiliktir.
![]()