Bu konu 10 kere acýldý ama..hala bi þey yokkk..birecýk te býle yapýldý mýllet oturuyor...
Evet
Hayýr
Bu konu 10 kere acýldý ama..hala bi þey yokkk..birecýk te býle yapýldý mýllet oturuyor...
bu toki yoksullarý ev sahibi yapmak için mi yoksa onlarý ticaret adamý yapmak için mý? maþallah hesaplar hep yapýlmýþ ama yanlýþ hesap baðdad dan dönermiþ haberiniz olsun.......
derviþdört udak abi dogru söylüyon ben serkan herkes istihdamý hesap edip düþün müyo ama hemþerilerimizin görüþlerinede hak veriyorum çünkü gün geçtikçe güzel nizibe konutlar inþa ediliyor bunlarý da hesaplayýp yetkililer karar versin
toký gelmesý nýzýbe þart... nýzýplýnýn tokýye ýhtýyacý var artýk bence... sonunaa kadar destekýlýyorumm ama þehýrýn dýþana yapýlmalý bence.... çunku tokýler nereye yapýlýrsa þehýr o tarafa doðru kayar... bence artýk anteple nýzýbýn býrleþme zamaný geldýde geçýyor... ama en baþta sanayýnýn taþýnmaasý gerekýr o zamanda.... bence þehrýn gýdýþý yanlýþ tarafa antebe doðru olasý lazým ffýrata doðru deðilll... hepimiz düþeriz mazallah fazla yaklaþmamak lazým...)
DÝCLE OLDUKÇA FIRAT COÞKUYLA AKAR...
Bu yýl T.O.K.Ý noktasýnda bir çalýþmamýz vardýr,inþallah en kýsa zamanda yani netleþtikten sonra bilgi vereceðim.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Bende Toki'nin gelmesini savunanlardaným.Tabi birde þunu unutmamak lazým Toki'yaptýracaðý konutlar fakir vatandaþýmýzýn iþine yarayacakmý.Hepimiz biliyoruz Toki'nin konut yapmasýnýn en büyük gayesi fakir insanlarý ev sahibi yapmak.Bugün Ankara'da da yapýlsa 75-80 bin ytl bireciktede yapýlsa ayný.Ankarada yaþayan bir insan için bu bedel fazla olmaz ama bizim burdaki vatandaþýmýz için pahalýya gelir.Çünkü türkiyenin her yerinde çimento,demir fiyatlarý ayný istesede maliyeti düþüremez.Tabi derviþ beyinde söylediði gibi en azýndan memleketimize bir nebzede olsa faydasý olacaktýr.Orhan beyin bu güzel haberinden dolayýda teþekkür ederim.Her þeyin memleketimizin hayrýna olmasý dileðimle...
Ev i olmayan insanlar için bulunmaz nimet, her keseye göre taksitle ev sahibi oluyorsun. Çoðu insanýn peþin alma gücü yoktur. Mutlaka Nizip'te de yapýlmalýdýr
Genelde Toki ihalelerini yerli müteahhitlerin alma ihtimali çok düþük.Hatta yok denebilir.Tokiyi yapan þirketlerde genelde kendi ekibiyle iþ yapar çünkü tünel kalýp kullanýr.Tokinin AVANTAJI; orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesidir.Gerçek avantajlý bu yönden.Metrekaresine göre ilk giriþte peþinat veriliyo daha sonra ev teslim edildiðinde bi peþinat daha alýnýyo.Sonra eve girildikten sonra kira öder gibi uzun vadeye yayýlanbelli miktarlar tekrar devlete ödeniyo.DEZAVANTAJINA; gelince çok sayýda bina yapýldýðýndan ordaki 10 yýllýk inþaat hacmini daraltýyo.Bu yüzden olanda yerel müteahhit ve ustalara oluyo.Çünkü toki binalarý inþaat baþladýktan sonra bir yýl içinde bitiriliyo.diyelimki 500 konut yapýldý bir yýlda(Baþvuru sayýsýyla belirleniyo bu genelde) ve insanlar ev sahibi oldu.Normalde toki olmadan bu binalar tahmini 3-5 yýlda bu sayýya ulaþýrdý ve farklý insanlar bundan ekmek yerdi.
Mirkan
Toki nin yapmýþ oldugu evleri hiç incelediniz mi bilmiyorum! Bana mantýklý gelmýyor.Ayrýca toki ye de ihtiyaç yok zaten yapý ve kentleþme olarak nizip eskiye oranla mükemmel bir yapýlaþma içinde
ya bence geç kalýnmýþ bir proje bu bizim neyimiz eksik bu tür projelerden bir an önce yapýlmasý gerekiyor yetkililer ve vekiller bir an önce el atmalýlar diye düþünüyorum
valahi geç kalýnmýþ bir düþünce bizim birecikten neyimiz eksik ilçemizde acil sorunlardan birisi
Nizip geç bile kalmýþ...
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
bencede gelmeli belki tokide bizimde bir evimiz olur inþ. nizip e taþýnýrýz
Nizipe TOKÝ asla getirilmeyecek hele bu yerel yönetimle hic gelmez cünki imar müdürü, meclis üyleri ve bir cok siyasi müteahhitilige soyunmus durumda TOKÝ girerse daireler ellerinde patlayacak neden getirsinlerki. Orhan ÇELÝK özellikle sen cevap verirsen sevinirim bu iddialarýma