![]()
Menengiç Aðacý Türkiye'nin Güneydoðu Anadolu, Ýç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin daðlýk kýrsal kesimlerinde ekimi yapýlmadan Ekolojik olarak yetiþir.Ülkemizin doðal bitki örtüsünün bir parçasýdýr.
Latincede pistacia terebinthus diye anýlan Menengiç ,Yörelere göre Çitlenbik,Çýtlýk,Çitemik,Çedene,Býttým, gibi Farklý isimler almýþtýr, Menengiç Kahvesi bu aðacýn meyvesinden üretilmektedir. Menengiç Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur % 100 DOÐALDIR
FAYDALARI:
Öksürüðü keser,balgam söktürür.,nefes açýcýdýr,nefes darlýðýna iyi gelir, antiseptik özelliði vardýr, göðsü yumuþatýr,solunum yollarýna faydasý vardýr.Ayak terlemelerini önler ,yaralarý tedavi eder,böbrek kumlarýnýn dökülmesine yardýmcý olur, ses tellerine iyi gelir,mide aðrýlarýný dindirir.
MENENGÝÇ KAHVESÝNÝN HAZIRLANIÞI
Menengiç Kahvesi Türk Kahvesi tarzýnda aðýr ateþte piþirildiði gibi,Hazýr kahve tarzýnda da kullanýlabilir.
Türk Kahvesi usulü piþirmek için cezveye her fincan için iki çay kaþýðý kahve,isteye göre þeker ilave edilip kýsýk ateþte bir iki taþým kaynatýlýr.Biraz bekledikten sonra servis yapýlýr.
Hazýr ( Ýnstant ) Kahve usulü hazýrlamak için her fincan için bir çay kaþýðý kahve iki çay kaþýðý kahve kremasý, isteðe göre þeker ilave ederek üzerine kaynar su konup karýþtýrýlýr.Bu hazýrlanýþ þekli piþirmeye göre daha kolay ve pratiktir.
http://www.videosofturkey.com/forum/images/57_2[1].jpg[/IMG]
Menengiç Aðacý