![]()
Malzemeler:
1 Adet Yumurta
Cezve
Su
Rafadan Yumurta:
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya baþladýktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaþcacýk býrakýlacak. Cezvede ki su tekrar kaynamaya baþladýktan sonra, Saat'a bakýlacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soðuk su ile soðutulacak. Þayet mutfakta saatýnýz yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayý býraktýktan sonra, 1001'den baþlýyarak 1100'e kadar rakamlar sayýlacak ocak söndürülecek.
Her iki süre sonunda, aklarý az piþmiþ ve sarýsý piþmemiþ rafadan yumurtanýz hazýr. Tercihler farklý olduðundan dolayý, rafadan yumurta kývamý da farklý olacaktýr. O yüzden rafadan yumurta haþlama süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasýnda seçim yapmanýz gerekiyor. Ayrýca, yumurtalarýnýzýn oda sýcaklýðýnda olmasý gerektiðini unutmayýnýz.
Kayýsý Yumurta:
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya baþladýktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaþcacýk býrakýlacak. Cezvedeki su tekrar kaynamaya baþladýktan sonra, Saat'a bakýlacak ve bir yere not edilecek. 6 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soðuk su ile soðutulacak. Kayýsý yumurta kývamý ise, tercihinize göre 4 ila 6 dakkika arasýnda seçim yapmanýz gerekiyor. Her iki süre sonunda, aký tam piþmiþ sarýsý az piþmiþ kayýsý yumurtanýz hazýr. Ayrýca, yumurtalarýnýzýn oda sýcaklýðýnda olmasý gerektiðini unutmayýnýz.
Katý Yumurta:
Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya baþladýktan sonra, yumurta cezvenin içerisine yavaþcacýk býrakýlacak. Cezvedeki su tekrar kaynamaya baþladýktan sonra, Saat'a bakýlacak ve bir yere not edilecek. 12 Dakika sonra ocak, söndürülecek. Cezvedeki yumurta soðuk su ile soðutulacak.
Süre sonunda, aký ve sarýsý tam piþmiþ katý yumurtanýz hazýr. Katý yumurta kývamýnýn ne yazýk ki, tercih imkaný yok. Katý yumurta haþlamada alt süre, 12 dakika oluyor. Ayrýca, yumurtalarýnýzýn oda sýcaklýðýnda olmasý gerektiðini unutmayýnýz.
'Kolay Gelsin'Klasik Tatlar