Soðuk kýþ akþamlarýnda vazgeçilmez çerezlerden biridir. Yurdumuzun birçok yöresinde benzerleri vardýr. Bizdekinin özelliði içine katýlan malzemenin zenginliðidir. Peki nasýl yapýlýr?
Bulgur (arzuya göre ince bulgur-simit de yapýlabilir) bir tavaya ya da tencereye konulur. Ýçine bir miktar zeytin yaðý koyulur. Kýsýk ateþte sürekli karýþtýrýlarak kavrulur. Eðer ateþ çok harlý olursa kavurga sert olur. Ýyice kahverengiye dönene kadar devam edilir. Tabi bu esnada bir miktar tuz da eklenir. Bulgur yumuþayýnca içine menengiç, kendir tohumu, karpuz çekirdeði ve fýstýk içi eklenir. Bu dördüü olmazsa olmaz malzemelerdir. Bunlarýn yanýnda istenen her türlü kuru yemiþ katýlabilir. Afiyet olsun...