Niþanlandýðý için okuldan alýnan 14 yaþýndaki ilköðretim öðrencisi Fatma Demirer’in imdadýna kaymakam yetiþti. Niþaný bozan kaymakam, kýzýn okula dönmesini saðladý.
Birecik ilçesinde okuldan alýnarak evlendirilmek istenen 14 yaþýnda ilköðretim okulu 7. sýnýf öðrencisi F.D.’in yardýmýna ilçe kaymakamý yetiþti. Küçük kýzýn niþan yüzüðünü elinden çýkarýp ailesine teslim eden Kaymakam Tuncay Sonel, evlilik için gün sayan Fatma’nýn tekrar okula dönmesini saðladý.
8 çocuklu bir ailenin 14 yaþýndaki kýzý olan Fatma’nýn niþanlanarak evlendirileceði haberini mahalle gezileri sýrasýnda vatandaþlardan alan Birecik Kaymakamý Tuncay Sonel soluðu D.’lerin evinde aldý F.D.’in Namýk Kemal Mahallesinde bulunan evlerine giden Kaymakam Sonel, evlendirilmek istenen kýz öðrencinin ailesini ikna etmeye çalýþtý.
Kaymakam Sonel ve kýzýn annesi G.D. arasýnda niþan bozma tartýþmasý sürerken içeri giren F., kaymakamýn yanýna oturarak evlenmek istemediðini ve okuluna tekrar dönmek istediðini söyleyerek yardým istedi. 14 yaþýndaki Fatma’nýn ýsrarla okumak istediðini belirtmesi üzerine aile niþaný atmama konusundaki inadýndan vazgeçti.
14 yaþýnda niþanlandýrýlarak evlendirilmek istenen ilköðretim öðrencisi Fatma’nýn parmaðýndaki yüzüðü kaymakam Tuncay Sonel kendi elleriyle çýkararak niþaný bozdu. Niþan yüzüðünün çýkarýlmasýyla rahat bir nefes alan Fatma, kaymakama kendisini evlenmekten kurtardýðý için teþekkür etti.
Birecik Kaymakamý Tuncay Sonel tarafýndan niþaný bozulan Fatma, ertesi gün kaymakamlýk tarafýndan alýnan giysi ve kýrtasiye malzemeleriyle okuluna yeniden baþladý. Okuluna ve sýnýf arkadaþlarýna tekrar kavuþmanýn sevincini yaþayan F. D. tek hedefinin okuyup öðretmen olmak olduðunu söyledi.
Sýnýfýna ve arkadaþlarýna tekrar kavuþmanýn mutluluðunu yaþadýðýný ifade eden D., “Kaymakam bey olmasaydý belki de birkaç ay sonra gelin edilecektim. Þimdi çok mutluyum. Yeniden okuluma kavuþtum. Artýk tek amacým okuyup öðretmen olmak. Bunu baþarýrsam kýz öðrencilerin koca yerine okula gitmelerini saðlamak için çalýþacaðým” diye konuþtu.