Subutayin plani bence gayet mantikli.
Cumhuriyet Ýlköðretim okulu sadece kütüphane olarak hizmet vermelidir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Abi neden olmasýn ki? Her iki cadde de trafiði kaldýracak geniþliktedir. Diðer taraftan bulunduðum þehirde þehrin en iþlek caddelerinden biri ortadan ikiye U þeklinde bölünmüþ þekildedir ve trafik aksamadan devam etmektedir. Bizimki naçizane bir öneri. Ýþin ehli deðiliz pek tabi...
bireysel emekli, sadece üye...
Söz konusu olan Cumhuriyet Okulun yýkýlmasý deðil baþka bir amaçla kullanýlmasýdýr.
Yukardaki örneklerlede verildiði gibi;
kütüphane- öðretmen evi- müze vs. olabilir, ama bunlardan akla en uygunu kütüphane olarak geliyor, malum suanki kütüphanemiz içler acýsý...
Ptt caddesi ve Uzun çarþý çift yön kaldýracak potansiyelde ve geniþlikte deðildir. Subutayýn fikri bu yönden uygulanamaz. ama ilerki zamanda Ýslim Sayýn Okulu civarýndan bir yol verilebilirse o zaman Ptt caddesi trafiðe kapatýlýp Gaziantepin Gaziler Caddesi gibi bir görünüm verilebilir...
Benim düþüncem ise Cumhuriyet Ýlköðretim okulu iptal edilecek öðrenciler mahallelerindeki okullara veya en yakýn okullara aktarýlacak. Cumhuriyet ilköðretim okulu'nun yeri ise Müze olmalý. restorasyonu yapýlýp müze olmalý ve Zeugmadaki eserler Nizip'e gelmeli. Iþýklandýrmasý, bahçesi, tarihi yapýsý çok uygun ve þehrin merkezinde.
eðerki buna imkan yok ise yani Nizipli buraya müe yapamazssa en azýndan bari kütüphane olsun. Yazýn bahçesinde masalar atýlacak, çay servisi gibi bir kaç güzel proje ile hafta sonlarý veya hafta içi öðrencilerimiz veya sivil vatandaþ gidip kitap okuyacak bahçesinde çayýný içecek. Belki yaþlýlarýmýz gelir otururlar kahveye gitmek yerine. Hayali bile insaný mutlu ediyor. Ýnþallah kýsa zaman içinde memlekete hayýrlý olacak bir çözüm üretilirde öðenciler tehlikedn kurtulur. Ben bu kütüphane projesini sosyal bir faaliyet açýsýndan çok iyi olacaðýný hissediyorum. Düþünün Geniþ bahçesi ile oturup temiz havada kitap okuyacak yaþlýlarýmýz, öðrencilerimiz, gençlerimiz çayýný yudumlayacak, sohbet edecek. Bence mükemmel olur
Konu peerless tarafýndan (08.01.08 Saat 09:46 ) deðiþtirilmiþtir.
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
En güzel çözüm yýkýlmadan baþka yere taþýnýlmasý olur. Öncelik bu olmalý. Daha sonra nasýl kullanýlacaðý hakkýnda çalýþma yapýlýr elbette.
AINESI ISTIR KISININ LAFA BAKILMAZ.
Kamuoyu Cumhuriyet ilköðretim okulda okuyan öðrencilerin, bölgenin trafik yoðunluðu içerisinde bir tehlike ile karþý karþýya kaldýðýnda hem fikir. Öðrencilerin ve okul isminin baþka, modern bir binaya taþýnmasýnda da hem fikir.
Anlaþamadýðýmýz noktalar;
-Bina yýkýlsýnmý ?
- Bina baþka amaçlamý kullanýlsýn ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Deðerli Nizip Com Üyeleri
Nizip’in meselelerine çözüm bulmaya çalýþan bu yönde olumlu gayret içerisinde olan herkesi tebrik ediyorum.Cumhuriyet Ýlköðretim Okulumuzun özellikle akþam saatlerinde servis araçlarý yüzünden sýkýntý yaþadýðýný biliyorum.Yaþanan sýkýntýnýn ana nedeni servis araçlarý; dýþ mahallelerden özellikle Mimar Sinan ve Fatih Sultan mahallesinden servislerle öðenci gelmesi Cumhuriyet Ýlköðretim Okulumuz civarýný sýkýntýya sokmaktadýr.Bu iþin ana çözümü her okulu kendi mahallesinde cazibe merkezi yapmaktýr.Mimar Sinan ve Fatih Sultan mahallerine yapýlan 6deslik ve 8 derslikli iki okul mahallenin ihtiyacýn karþýlayamadýðý ve adý geçen bu iki mahallenin Nizip’in en kalabalýk mahalleleri olduðu için sýkýntý kaçýnýlmazdýr.Bunun çözümü Fatih Sultan mahallesine acilen 24 derslikli bir ilköðretim okulu yapmaktý.Devlet vatandaþ iþbirliði ile hayýrsever vatandaþýmýz Bilal ve Seyit Çeker tarafýndan o bölgeye 24deslikli bir ilköðretim okulu yapýldý.bir veya iki yýl içerisinde o okul kendi bölgesinde cazibe merkezi olacak ve hiç kimse çocuðunu servis parasý verip baþka okula göndermeyecektir.Nitekim ayný durum Menderes Mahallesi’nde de söz konusu idi.Bugün itibarý ile bu mahalleden öðrenciler Cumhuriyet Ýlköðretim okuluna gelmemektedirler.yine Sýkýntýnýn öbür ayaðý olan Mimar Sinan mahallemizdeki 6 derslikli okul yýkýlmýþ yerine 24 derslikli modern bir okul inþaatý devam etmektedir.Ýkinci dönemin sonuna kadar bu okulumuzda eðitim öðretime geçer ve kendi bölgesinin hatta tüm Nizip’in cazibe merkezi olur.ve Cumhuriyet Ýlköðretim okulunun yükünü kaldýrýr.Ayrýca Cumhuriyet ilköðretim okulunun alt tarafýndaki 6 derslikli Ýslim Sayýn ilköðretim Okulu yýkýlmýþ yerine 16 derslikli modern bir okul yapýlmýþtýr. Bu okulumuz da geçen hafta eðitim öðretime baþlamýþ ve kendi bölgesinin cazibe merkezi olmuþtur.Eskiden Nizip’te belli baþlý birkaç okul cazibe merkezi konumunda idi.Þimdi tüm okullar kendi bölgelerinde cazibe merkezlerine dönüþtürülmeye çalýþýldýðýndan bir veya en geç iki yýl içerisinde sorun bitmiþ olacaktýr.Ayrýca Cumhuriyet Ýlköðretim okulunun yýkýlmasý veya taþýnmasýný savunanlara tavsiyem þudur; bugün Nizip Lisemizi geri istiyoruz diyenler yarýn Cumhuriyet okulumuzu geri istiyoruz demek zorunda kalmasýnlar.Cumhuriyet okulu Nizip’in en eski okuludur.Niziplilerin bir çoðu bu okuldan mezun olmuþtur.Tarihi ve nostaljik deðeri mevcuttur.okul olarak kendi bölgesinde hizmet etmelidir.
Mahmut KURT
Bence de yýkýlmasýn ama Okul olmasýn cadde ortasýnda ne kadar öðrenci azalýrsa azalsýn sonuçta orada yine okul daðýlýmýnda en aþaðý 200 öðrenci ayný anda daðýlacak. Servis olmasýn yine çocuklar o kadar araçlarýn içinden geçip evlerine gidecekler çarþý ortasýnda. Bence okulu iptal edip öðrencileri evlerine en yakýn okullara aktarýp okulun yerinede kütüphane olmasý... Okul da öðrenciyi azaltmakla sorunun ortadan kalkacaðýný sanmýyorum yine hiç olmazssa 200 öðrenci akþam saatinde daðýlsa okuldan o saatte o alan ana baba günü gibi oluyor.
Mehmet Sait BOZKURT(Peerless)
Okulun yýkýlmasý söz konusu bile olmamalýdýr. Gerek devletimiz gerekse hayýrsever vatandaþlar eðitime destek vermek amacý ile okul yaptýrýrken, Hem tarihi deðeri olan hemde halen faaliyette olan bu okulu yýkmak çok yanlýþ ve isabetsiz bir fikir olur.
Zira okulun içinde bulunduðu trafik sorununa sadece orada bulunan okul neden olmamaktadýr.
1-Öðrenci servisleri
2- Ýþ bankasýna gelen müþteriler
3- Belediye binasý
4- Öðrenci velilerinin Kendi öðrencilerini almak için özel araçlarýyla gitmeleri vs.vs.
Okulu yýkmak yerine Trafik akýþý deðiþtirilebilir.
Konu mehmet2763 tarafýndan (09.01.08 Saat 07:10 ) deðiþtirilmiþtir.
Subutay kardeþimizin çizdiði yol fikirine katlýyorum çünkü zamanýnda uzun çarþýda yapýlan tarih katliamý bari iþe yarasýn. Ýki yönlü yol yapmak için Nizip tarihini hiçe sayýldý ve yol eski halinde nerdese 3 kat geniþletildi. Hem bir kültür yolu adý altýnda trafiðe kapatýlan yol Nizip için artý getirecek bir çalýþma olacaktýr.
Okulun yýkýlmasý söz konusu olmamalý bence çünkü diðer arkadaþlarýn dediði gibi zaten Nizipte tarih adýna birþey kalmadý bari yakýn tarihimize eþlik eden o yer saðlam kalsýn.
ilçe milli eðitim müdürün dediði gibi cumhuriyet okuluna sadece o mahalleli kiþiler gitse sorun hiç olmayacak ama cumhuriyet okulu sanki Nizipte en iyi eðitim verilen okul gibi sanan veliler çocuklarýný oraya yazdýrma yarýþýndalar hatta bununla ilgili torpil müessesi bile var
Bence subutayýn fikri uygundur birkaç rütuþla güzel bir yol güzergahý yapýlabilir...
Gökhan kardeþin de bahsettiði üzere uzun çarþýyý geniþletmek için uzun ve yorucu bir çalýþma yapýlmýþtý ve trafik oldukça rahatlamýþtý. Caddenin son halini görmedim. Ama kaldýrýmlar geniþletildi diyorlar. Neden? Orada çok fazla yaya trafiði var mý ki? Atatürk Bulvarý'nda çoðu zaman kaldýrým yatersizliðinden dolayý yoldan yürümek zorunda kalýyoruz. Uzun Çarþý'daki yaya trafiði daha mý yoðun?
bireysel emekli, sadece üye...
Deðerli arkadaþlar bence de en mantýklýsý öðretmen evi görüþü.Malum içinde bulunduðumuz dönem enformasyon ve biliþim sistemleriüzerine kurulu bir zaman dilimi,dolayýsý ile kütüphanenin artýk bu dönemde atýl yatýrým olacaðý fikrindeyim.Çünkü insanlar bu tür ihtiyaçlarýný internet vs.yazýþma gibi yöntemlerle karþýlýyorlar.örneðin bizim okulda 40000 kitaplý bir kütüphane var karþýsýnda da 700 bilgisayarlý internet merkezi;internet merkezi daima full durumda ama kütüphane sadece sýnav dönemlerinde ders çalýþmak için kullanýlýyor ya da bir kaç idealist kiþi tarafýndan...sözüm ona bu kütüphane projesi bütüne hitap etmez ve bu kaynaðý etkin kullanamamýþ oluruz.Ama Gaziantep Öðretmenevi gibi bi yapýlaþmaya gidilse,bahçesi aynen Yeþilsu üzerindeki gibi aðaçlandýrýlsa,peyzaj falan çok daha güzel olur kanýsýndayým.Hem yaz aylarýnda çay bahçesi görevi görerek o semtin bu yöndeki ihtiyaçlarýna da cevap verebilir,öðretmenlerimizin de açýk havada oturabilecekleri açýk havalý nezih bir mekan olur.Hem de þehrin geliþmesi ve entegresyonu için verimli olacaktýr.Bilmem katýlýrmýsýnýz...
Daha öncede söylediðimiz gibi, ptt caddesi tek araç geçecek þekilde daraltýlacak, iki taraftan kaldýrýmlar geniþletilerek öncelikle yayalarýn güvenliði saðlanacaktýr. Aslolan budur..Dolmuþ duraðý içinde 20-30 metrelik bir cep yapýldý mý hallolur.
Okulun durumuna gelince; yýkýlmasý kesinlikle gündeme bile getirilmemeli. Nizip lisesi mezunlarý için Nizip Lisesinin sadece bir ismiyle uðraþýrken Nizip' en köklü okulunun mezun kitlesinin mazisini yerle bir edip hiç eser býrakmýyoruz.
Okul milli eðitim bünyesinde ayrý bir amaçla kullanýlabilir. Hatta bahçenin uzunluðu rahat yüz metre var. Yol boyunca 30-40 dükkan yapýlýp kiraya verilebilir..Daha farklý olarak halk eðitimin ürettiði ve bu kurslara giden genç kýz ve ev hanýmlararýna bu dükkanlar verilip zeugma kültürüne ve sanat deðeri olan tüm ürünlerin satýþ maðazasý olarak deðerlendirilip ilçeye ve o mevkiye turistik bir görünüm kazandýrýlabilir.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ