Nizip'e her gittigimde boynu bükük bir þekilde önünden geçtigim bir Lisem var.Binasý,bahçesi,pencereleri,içi ve dýþýyla her karesinde anýlarým var.Fakat ne yazýkki bu tarihi binanýn ismi ucuz bir bedelle satýldý.Nizip'li iþadamlarýndan oluþan OKAN Holding'in sahipleri,birkaç kuruþ katkýda bulunduklarý Tarihi Nizip Lisesinin adýný resmen satýn aldý.Bu cüzi yardým ve katký karþýlýðýnda ilçe Milli Egitim Müdürlügünün Bakanlýktan aldýðý 13/04/2001 tarih ve 04037 sayýlý oluru ile,2002 yýlýnda Nizip Lisesi adý Türkan Ömer Okan Lisesi olarak deðiþtirildi.2001-2002 Ögretim yýlýndan itibaren,eðitime yeni adý ile baþlayan Nizip Lisesi bu tarihten sonra artýk anýlarda yaþamaya baþladý.Türkan Ömer Okan Lisesi adýný alan Nizip Lisesi son mezunlarýný hüzünlü bir þekilde 2000-2001 ögretim döneminde vermiþtir.Bilindigi gibi bazý degerler vardýr para ile satýn alýnamaz.Nizip Lisesi de öyle bir deðerdir.Liseye yardým yapan hayýrsever hemþerilerimizin,bunu anlamalarý gerekirdi.Yaptýrmýþ olduklarý ek bina ve yenileme çalýþmalarý için tüm Nizip Lisesi mezunlarý olarak kendilerine minnetarlýk duyuyoruz.Eðer illa da bir isim verilmek isteniyorsa Türkan Ömer Okan adý Lise içinde bir þeref tablosu olarak asýlabilirdi.Nitekim diðer tüm okullarda buna benzer uygulamalar görüyoruz.Tüm Lise adýnýn yardým karþýlýðýnda degiþtirilmesi çok ayýp ve abes bir þeydir.Holdinð sahiplerinin bunu kendilerine nasýl yakýþtýrdýklarýný hala anlayabilmiþ deðilim.Ben bir Nizip Lisesi mezunu olarak bu uygulmayý bir türlü içime sindiremiyorum.Ne kadar mezun arkadaþým varsa istinasýz hemen hemen tümü benim gibi düþünmektedir.Durum böyle olunca içimizdeki bu acýyý bu sýzýyý kim dindirecek diye düþüniyorum.?Çünkü bu konu ile ilgili birçok kez gündem oluþturuldu ama netice alýnamadý.Nizip Lisesi adý yaþamalýdýr.Memleketimize birçok önemli þahsiyetler yetiþtirmiþ olan lisemizi geri istiyoruz.Yetkililer, Lütfen bu iþe somut bir el atýn.
![]()
Nizip Lisesi 1984-85 Mezunlarý 5-Fen-B Sýnýfý(Sýnýf Öðretmeni:Mehmet SIR)
Filiz CANKESEN(TAÞDEMÝR)
Umraniye 60.Yýl Cumhuriyet
Ýlköðretim Okulu Öðretmeni