Yöresel yemeklerimizden biride semsektir.kýrma yeþil zeytinden yapýlýr.Genellikle Nizip'te semseðin içi evde hazýrlanýr.çarþý fýrýnlarýnda piþirilir.Bizim gibi gurbette olan hemþerilerimizin çarþý fýrýnlarýnda piþirme imkanlarý olmadýðýndan bu tarif evde yapýlan zeytinli semsektir
HAMUR ÝÇÝN MALZEMELER
yarým su bardaðý sývý yað
1 su bardaðý süt
1 su bardaðý sýcak su
1 yemek kaþýðý toz maya
1 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý þeker
alabildiði kadar un
...ÝÇÝ için..
1 kg kadar yeþil zeytin çekirdeksiz(ince kýyýlmýþ)
2 adet kuru soðan
[1 su bardaðý ceviz içi(ince kýyýlmýþ)
1 yemek kaþýðý domates salçasý
2 yemek kaþýðý pul biber
1 çay bardaðý sývý yað
isteðe göre nar ekþisi konulabilir
YAPILIÞI :
Hamur yoðurulur üzeri örtülerek 30 dk mayalanmaya býrakýlýr.soðanlar küçük küçük doðranarak sývý yaðda pembeleþtirilir.kýyýlmýþ zeytin,ceviz,pul biber ilave edilir.hamurdan bir parça alýnarak merdane yardýmý ile açýlýr.içi konularak þekil verilirkenarlarýna yumurta sarýsý sürülür.200 derece önceden ýsýnmýþ fýrýnda 15-20 dk piþirilir.sýcak servis yapýlýr
not:tarif yaklaþýk 9-10 kiþiliktir.
![]()