Çok mu öðrendim az mý öðrendim.Bilmiyorum.Çok mu gitmiþim az mý gitmiþim?Gide gide tarihin gizeminde Kuþdam’a vardým ve de Kuþdam’dan çýkamadým.Bazen yol bitmez,geceden çýkýlamaz.Ancak Kuþdam da bütün yollar nar çiçekleri arasýndan ceviz deryasýndan kývrýla kývrýla maðaralarýn buluþtuðu alan olan Mezel dediðimiz maðara kentine çýkar.Yok oluþun ta kendisidir,Kuþdam’daki maðaralar ve günümüze yansýttýklarý. Nizip’e 25 km uzaklýktaki Kuþdam köyünün eski kurulduðu yani Küçük Kuþdam veya Mezel de denilen tarihi maðaralar,oyuklar,mezarlar ve yaþantýlar bunlar. Kuþdam köyünden sonra vadiden yürüdükten sonra karþýma kayalýklar ve birçok maðaradan oluþan gizemli bir manzara çýkýyor.Bu alan Nil’den sonra Fýrat vadisinde hayatýn baþladýðý, Sümerlerde baþlayan düzenli yaþam kalýntýlarýnýn bulunduðu yerdir.iþte bu gizemli yere safarci dostlarla veya üstadlarýmýzla yo almaya baþladýk.kuþdam köyünden geçerken makinalarýmýzýn denklanþörlerine basmaya baþladýk.tabiiki burda üstadýmýz akpek turnayý gözünden vurdu çünkü öyle bir fotoðraf karesi yakaladýki tam bir o an. sonrasýnda arabayý park ederek mezel vadisinden yolculuðumuza yürüyerek devam ettik.bu sýrada çok çeþitli kuþlar çeþitli aðaç çiçek türleri bize eþlik ediyordu.bu alandaki küçük çaðlayanlarda güzelliðe güzellik katýyordu.Bu alandaki her çeþit renklerin,doðanýn,suyun ve sesinin,kuþlarýn ve çeþitli seslerinin yani kýsaca coðrafyanýn da insan pisikolojisini nasýl etkilediðini bire bir yaþýyorduk.üstadlarýmla hepimiz ayrý kollardan makinalarýmýzla çalýþmaya baþladýk.ilerleyen zamanlarda bazý içimizdeki kendini yaþlý hisseden üstadlar dinlenmek için durdular ve biz manzaranýn keyfini çýkaralým doðanýn seslerini dinleyelim dediler.biz de inandýk napalým ikiside büyüðümüz üstadýmýz...safarimiz gerçekten çok güzel geçti hepimizin sonbahar adýna bir çok fotoðraf kareleri pluþtu ve bunlarý bir çok dostlarla paylaþtýk.bilirsiniz ki güzellikler paylaþýmlarla çoðalýr...üstadlarým benim yanýbaþýnýzda makinanýz eksik olmasýn.
RASTGELE ...
ÝBRAHÝM ÞÝMÞEK
NÝZÝP-CUMHURÝYET LÝSESÝ
COÐRAFYA ÖÐRETMENÝ