sitede Nizip þivesi konuþulsun isterim bana katýlýyormusunuz. Ne disiniz yoorum!!!
sitede Nizip þivesi konuþulsun isterim bana katýlýyormusunuz. Ne disiniz yoorum!!!
Bu gün bir haber sitesi Nizibimizde kullandýðýmýz bu haneklerin bir çoðunun K.Maraþ bölgesine ait olduðunu iddia etmiþ..!
haberin içeriði burada
Ayrýca bölüm sorumlusu arkadaþlardan konu içeriðinde meydana gelen (renk. font, v.s) bozulmalarý düzeltmelerini rica ediyoruz.
Abi halt etmiþler. Baþýmýza ne geliyorsa bu cehalet yüzünden geliyor. Bir sefer bu haberi yapan "süllüm" kelimesinin Arapçadaki "süllem"den gelmiþ olduðunu bilmiyor ve araþtýrma gereði duymamýþ. "Süllem" Arapçada merdiven anlamýna gelmektedir. Nizip aðzýnda kullanýlan kelimelerin bir kýsmý Öz Türkçe bir kýsmý ise Arapçadýr. Eðer bu haberi yayýnlayan biraz daha dikkatli olsa "süllüm" kelimesinin bizim buradan Maraþ'a gittiðini akýl edebilirdi.
bireysel emekli, sadece üye...
Bir Nizipli Ýstanbul'daki bir dershanede Türkçe öðretmeni olarak göreve baþlar. Bir kaç gün sonra öðrenciler Müdüre gelip Türkçe öðretmeninden bir þey anlamadýklarýný söylerler. Müdür, önceleri þikayetleri ciddiye almaz. Ne demek Türçe öðretmeninden bir þey anlamamak. Fakat þikayetler çoðalýnca Müdür Türkçe öðretmenini çaðýrýp durumu anlatýr. Öðretmen bunun üzerine þöyle der: "Ben Hösün! Hösün diyim hösmiler. Ammel beter arkaya geçip kerç ediler." Diye cevap verir.
Ýbrahim Halil ER
boþa hanek etmeyi býrakta taða nýn önündeki sahan ve kadehi mutfaða götür
hös dim hös dim hösmin ambel beter karþýma geçmiþ beni kerç edin.
(sus diyorum sus diyorum susmuyorsun daha beter benimle dalga geçiyorsun)
Bu konuyla ilgilelenlerin Þu formada bakmalarýný þiddetle tavsiye ediyorum...
http://www.nizip.com/showthread.php?t=8294
Ýnsanlar Ýçin En Güzel Hediye Hiç Masrafý Olmayan
Ama Degeri Çok Olan Ufacýk Bir Gülümsemedir...
Valla çok Güzel Olmus Bu Arada Arkadaþin Dedigi Gibi Insanlar Ikiye Ayrilir Nizipliler Ve Digerleri
kanne:cincýk olmayacak mý?
hösün diim hösün diiim hösmiyler
amel beter kerç edip aðzýmý ökeniyler
ben istanbulda yaþýyom güngören de nohutçu varmýþ adresini bilen varsa tarif etsin babasýnýn heyrine
Anteplinin Biri Askerlik Döneminde Komutaninin Yanina çikmiþ þikayet Için Demiþki ;
"arkadaþim Mamet Döþümün Tahtasina Zumzuyla Vurdumu Börgümün Argisi Amber Beter Yeðnledi"
ülen Demiþ Sen Nediyon Oðlu Nerelisin Sen Demiþ Gaziantepliyim Komutanim
Komutan çaðirin Bi Antepli Daha Demiþ Söle Bakim Bu Genç Nedemek Istiyor Asker
Tekrar Etmiþ þikayetçi Asker
"arkadaþim Mamet Döþümün Tahtasina Zumzuyla Vurdumu Börgümün ARGISI Amber Beter Yeðnledi"
Asker::: Komutanim Diyorki ;
Arkadaþi Mehmet Omuzna Yumruk Atmiþ Daha öncedende Aðriyan Karin Boþluðu Bu Vurmani þidetiyle Dahada Daha Fazla Aðrimaya Baþlamiþ ....![]()
Konu esento tarafýndan (26.10.07 Saat 10:23 ) deðiþtirilmiþtir.
nizipli bir arkadaþ þemsiye alacak adama sorar bu necciye adam aval aval bakar nizipli birdaha sorar necciye kardaþ adam birine sorar bu ne diyor kardeþim sordugu kiþide niziplidir fiyatýný sordugunu söyler satan kiþi 5 ytl oldugunu söyler bizim nizipli baþlar hayla oluy yav. satýcý onun dilinden anlamadýgý için alýþ veriþ yapmadan gider.
antepli bir astsubay acemilerin içinde antepli varmý diye bakarken bakmýþ uzun iþ demiþ bölük bir cümle kuracam bu nu türkçeye çevirecek olan varmý
lafa baþalmýþ
GÖZÜNÜN YAÐINI YÝMMM MAMET AÐA HAYÝRIN ÝLOSU NEÇÝYE
içlerinden biri demis komutaným ben çeviririm demiþ
demiþki gözünün çapaðýný yiyeyim mehmet bey incirin kilosu ne kadar
Emailinizi güncelleyin