Öðrencinin verdiði destekleTüm baþarýlara
Bayrak açan.
Öðretmenlerdir…
Baþarýnýn verdiði sarhoþlukla
Yýldýzlara doðru uzanan.
Öðretmenlerdir…
Zafere giden emin adýmlarýyla
Baþarýsýzlýða
Korku saçan.
Öðretmenlerdir…
Birçok kayalýk üstüne düþtüðü halde
Tomurcuk misali açan.
Öðretmenlerdir…
Hayatýn verdiði
Çilelere raðmen
Dimdik ayakta durup
Adeta baþarýsýzlýðý
Aklýndan atan.
Öðretmenlerdir…
Hayatýn tüm zorluklarýyla
Karþýlaþtýðý halde
Müthiþ mücadelesiyle
Üstesinden gelen.
Öðretmenlerdir…
ÖMER YILDIRIM (222)-11D/TM
AYDINLIÐIN YILMAZ BEKÇÝLERÝ
Öðretmen, elindeki ýþýðýyla öðrencisine yol gösteren insandýr. Bir ýrmaktýr öðretmen; sevginin aktýðý, bilgisiyle öðrencisini yücelten uzunca bir ýrmaktýr. Irmaktan akan suyun insana hayat verdiði gibi öðretmenlerden alýnan bilgi de öðrencisinin can suyu gibidir. Irmak bir noktadan sonra farklý kollara ayrýlarak her bir yandaki topraðý ayrý ayrý doyurur. Öðretmenin de kollarýndaki sevgi, þefkat ve hoþgörü öðrencisini besler. Öðretmenliði kutsal yapan ellerindeki ýþýðýn sýcaklýðý, kucak dolusu sevgi ve bir o kadar da bilgeliktir.
Peki, bir harf öðretmesiyle kýrk yýl köle olunacak bu eðitimcilere ne kadar deðer veriyoruz? Aslýnda her þey ortada... Yanlýþlarla dolu þu hayatta bizlere doðruyu anlatan öðretmenlerimize yaptýðýmýz itaatsizlikler hat safhada. Emek olmadan yemek olmaz derler ama en fazla emeði verip aksine en az yemek yiyen kiþiler yine öðretmenlerdir. Bu þartlar altýnda bile hiçbir öðretmen bilgisinden, þefkatinden ve amacýndan hiçbir þey kaybetmez.
Bugün en yüksek mevkilere öðretmenler sayesinde geliniyorsa; öðretmenler de en yüksek mevkilere getirilip hak ettiði yerde olmalýdýr. Ne zaman ki eðitimciler hak ettiði yere gelirse iþte o zaman bir þeylerin deðiþtiði görülecektir. Bizler, aydýnlýk günlerimizin yýlmaz bekçilerine gereken deðeri verdiðimiz zaman, yerimiz gökyüzünde güneþin yaný olacaktýr.
FATMA ASLAN (117)-11D/TM
CUMHURÝYET LÝSESÝ
EVET, sýra biz öðretmenlerde...
Ýþte böyle öðrencilerimize sahip çýkarak, ONLARI ARAÞTIRAN SORGULAYAN insanlar olarak yetiþtirerek, gelecek güzel günlerimize baþarýlarla, sevgilerle, umutlarla yol alabiliriz…
Þuan dünyanýn en mutlu öðretmeni benim diyorum.
Çünkü öðrencilerim bugün bana; yüreklerinden geldiði gibi yazýlar, þiirler, türküler söylediler. Ýçlerinden geçen duygularý benimle paylaþtýlar ve beni inanýlmaz mutlu ettiler beklide mutluluðun fotoðrafýný bu sefer birlikte çekmiþtik.
“ÖÐRENCÝLERÝN GÖZLERÝNDEKÝ IÞILTILAR
ÖÐRETMENLERÝN YÜREKLERÝNDEKÝ SEVGÝLER EKSÝK OLMASIN”
Diyerek eþim Nevin vetüm Öðretmenlerimizin bu gününü kutlarým…
Ýbrahim Þimþek
Coðrafya Öðretmeni-Cumhuriyet Lisesi
![]()