TIKLIYA NÝZÝP USULÜ
yöremiz yemeklerinden biri de týklayadýr yapýlmasý biraz zahmetli ve lezzetli bir yemektir
MALZEMELER
köftesi için
250gr et(çið köftelik çekilmiþ)
1 su bardaðý simit
1adet küçük soðan
karabiber,tuz
1 avuç un
diðer malzemeler
1 su bardaðý nohut
250 gr parça et
yarým çay bardaðý pirinç
1 kg süzme yoðurt
1 yumurta
1 yemek yemek kaþýðý un
1 çay bardaðý ývý yað
2 yemek kaþýðý kuru nane
YAPILIÞI
nohut akþamdan ýslatýlýr köfte yoðurulur,yuvarlanýr,10 dk kaynar suda haþlanýr,etle nohut düdüklüde 30 dk piþirilir.yoðurt1 yumurtave bir kaþýk un ile terbiyelenir soðuk et suyuna ilave edilir içine pirinçte atýlýr kaynayýncaya kadar karýþtýrýlýr.kaynara çýkýnca nohut ve köfteler ilave edilir.bir taþým kaynatýlýr.tavada üzerine yað kýzdýrýlýriçine nane atýlýr ve yemeðin üzerine dökülür
NOT:tarif yaklaþýk 7.8 kiþiliktir
![]()