Kardeþim sen hangi gruba giriyorsun?
Ben kendime uygun bir grup bulamadým da...
Kardeþim sen hangi gruba giriyorsun?
Ben kendime uygun bir grup bulamadým da...
MUHARREM
yalnýz dinazor olduðumuzu kimse bilmiyor sende çaktýrma iþte ....
Mustafa Kemal hakkýnda bir yazý yazdým Yusuf beni doneklikle suçluyor
Oysa heyhat ben bu yazýyý devam ettireceðim.
Gelenin hatýrý için
gidene sovemem diye de bir þiir var oysa
ne bileyim donek olmak ...
Osman Demir Istanbul
http://www.e-grammes.gr/turkman.htm
buraya bir týklayýn çoooook güleceksiniz hoþunuza bile gidebilir.
http://www.360tr.com/topkapi/index.htm
Edited by - felsefefe on 02/06/2006 00:38:49
Osman Demir Istanbul
Dostum,
Ozi dinazor olduðumuzu neden yazýyorsunki?Arkadaþlar bizi genç zannediyorlar.(Gerçi bende kendimi genç hissediyorumda o ayrý mesele...)
Selamlar Saygýlar
yalnýz dinazor olduðumuzu kimse bilmiyor sende çaktýrma iþte ....
dedim ya
Osman Demir Istanbul
Hititlilerin M.Ö. 2000 YILINDAKi DUVAR YAZISINDAN
ALINMISTIR.)
TanrIm beni yavaslat,
Aklimi sakinlestirerek kalbimi dinlendir...
Zamanin sonsuzlugunu göstererek bu telasli hizimi dengele...
Günün karmasasi içinde bana sonsuza kadar yasayacak
tepelerin sükunetini ver.
Sinirlerim ve kaslarimdaki gerginligi, bellegimde
yasayan akarsularin
melodisiyle yika, götür.
Uykunun o büyüleyici ve iyilestirici gücünü duymama
yardimci ol...
Anlik zevkleri yasayabilme sanatini ögret; bir çiçege
bakmak için
yavaslamayi, güzel bir köpek ya da kediyi oksamak için
durmayi, güzel bir
kitaptan birkaç satir okumayi, balik avlayabilmeyi,
hülyalara dalabilmeyi
ögret...
Her gün bana kaplumbaga ve tavsanin masalini hatirlat.
Hatirlat ki yarisi her zaman hizli kosanin
bitirmedigini, yasamda hizi
arttirmaktan çok daha önemli seyler oldugunu bileyim...
Heybetli mese agacinin dallarindan yukariya dogru
bakmamý sagla.
Bakip göreyim ki, onun böyle güçlü ve büyük olmasi
yavas ve iyi büyümesine baglidir...
Beni yavaslat Tanrim ve köklerimi yasam topraginin
kalici degerlerine dogru
göndermeme yardim et.
Yardim et ki, kaderimin yildizina dogru daha olgun
ve daha saglikli olarak yükseleyim.
Ve hepsinden önemlisi...
Tanrim,
Bana degistirebilecegim seyleri degistirmek için
CESARET,
Degistiremeyecegim seyleri kabul etmek için SABIR,
ikisi arasindaki farki bilmek için AKIL ve
Beni askin körlügünden ve yalanlarindan koruyacak
DOSTLAR ver...
Osman Demir Istanbul
Cari açýðýn da bir merkezi var!
Sabah gazetesi yazarý Yýlmaz Özdil, yeni açýlan bir alýþ veriþ merkezindeki yabancý marka ve isim istilasýna dikkati çekerek þunlarý yazdý: "Merak ettim, gezdim Kanyon`u. Amerika`da mýyýz, Japonya`da mýyýz, Ýtalya`da mý, anlamadým...Türkiye olmadýðý kesin. Asabým bozuldu. Oturdum bir yere...
Þöyle yazýyor duvarda. "Kahvelerimiz Peru orijinli, Villa Rica çekirdeklerinden hazýrlanmaktadýr."
Aferin... Abartmýyorum... Çýldýrýrsýnýz.
Maðazalara bakýyorum. Havaya giriyor insan. Þeytan diyor, dal içeri, "how much" diye sor...
Çünkü saðýmda Angelo Nardelli, Bally, Bashqua, Carnevale, Perigot, Haaz. Solumda Fornarina, Guess, So chic, Murphy&Nye, Patrizia Pepe, Swarovski. Önümde Scabal, Thomas Pink, Birkenstock, Cesare Paciotti, Furla, Shisly. Arkamda Mom-to-be, Only, Mandarina Duck, Vetrina, Kaloo, Via Pelle..."Allahým ben neredeyim" diye düþünüyordum ki... Sinemayý gördüm. "Mars Cinema" yazýyor. E Mars olabilir. Baþta demiþtim... Türkiye olamaz. Bu saatten sonra da, hiç kimse çýkýp, "tekstilimiz þöyle ilerledi, böyle atýlým yaptý" filan demesin bana...
Özetle... Hani hep konuþuluyor ya, "hayatýmýz ithalat oldu, cari açýk patladý" diye... Cümleten hayýrlý olsun. Cari açýðýn, artýk alýþveriþ merkezi de var."
Yýlmaz ÖZDÝL-SABAH
Osman Demir Istanbul
IMF''ye borcumuzu þakýr þakýr ödüyoruz Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, göreve geldiklerinde Türkiye''nin, IMF''ye olan borcunun 24 milyar dolar olduðunu belirterek, ''''Göreve geldiðimizden bu yana IMF''ye borcumuzu þakýr þakýr ödedik. Þu anda kalan borcumuz 11 milyar dolar'''' dedi. Erdoðan, partisinin Þýrnak Spor Salonu''nda düzenlenen il kongresinde yaptýðý konuþmada, sonbaharda büyük kongreyi yapacaklarýnýbelirterek, 2007 yýlýnda yapýlacak genel seçimlere hazýr hale geleceklerini söyledi. Partililere, ''''Sizler zaten her þeye hazýrsýnýz'''' diyen Erdoðan, AK Parti''nin daha güçlenecek bir noktaya taþýnacaðýný söyledi. Ýktidara geldiklerinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleedeceklerini söylediklerini kaydeden Erdoðan, bu konuda gösterdikleri çabalarý dile getirdi. Erdoðan, devletin nemalardan dolayý çalýþanlara 14.5 katrilyon lira borcu bulunduðunu, bunun 12 katrilyon lirasýný ödediklerini, Haziranýn 20''si itibariyle de tamamýný ödeyeceklerini bildirdi. Ýmar Bankasý''ndan dolayý 8.5 katrilyon liralýk bir maliyetin ortaya çýktýðýný anýmsatan Erdoðan, þu ana kadar bunun 6.5 katrilyonunun ödendiðini kaydetti. Bazý çevrelerin AK Parti''ye yönelik olarak ''IMF ile yatýyor, IMF ile kalkýyor'' ifadelerinde bulunduðunu bildiren Erdoðan, Türkiye''nin, IMF''nin 29 kurucu ortaðýndan biri olduðunu kaydetti. Erdoðan, ''''IMF dünyada hangi ülke için ''bu güvenilir ülke'' diyorsao ülkeye kredi veriliyor. ''Güvenilir ülke deðil'' diyorsa o ülkeye kredi verilmez'''' dedi. Göreve geldiklerinde Türkiye''nin IMF''ye borcunun 24 milyar dolar olduðunu hatýrlatan Erdoðan, ''''Göreve geldiðimizden bu yana IMF''ye borcumuzu þakýr þakýr ödedik. Þu anda kalan borcumuz 11 milyar dolar''''þeklinde konuþtu. Erdoðan, göreve geldiklerinde Merkez Bankasý rezervlerinin ise 26 milyar dolar olduðunu belirterek, þu anda rezervlerin 58 milyar dolaraulaþtýðýný anýmsattý. Aradaki farkýn 32 milyar dolar olduðunu ifade eden Erdoðan, bunun Türk Lirasý ile 48 katrilyon olduðunu nema ödemeleri, Ýmar Bankasý ödemeleri ve IMF''ye ödenen parayla birlikte toplam 88 katrilyon liralýk bir deðer yaratýldýðýný bildirdi.
Edited by - felsefefe on 04/06/2006 22:13:15
Osman Demir Istanbul
Dostum,
Bilgilere derin devletteki dostlarýn vasýtasýylamý ulaþtýn nedir?Haber kaynaðýný belirtirmisin?
Selamlar Saygýlar
Edited by - Ahmet karadag on 05/06/2006 17:00:00
iyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Adamýn biri doktora gider.Çok þiddetli öksürüðü olduðundan þikayet eder.Doktor da ona yanlýþlýkla müshil ilacý yazar.Bu ilacý yemekten sonra al der.Bir hafta sonra da kontrola gelmesini söyler.
Aradan bir hafta zaman geçer.Adam kontrola gelir.Doktor ona öksürüðünü sorar.Adam çaresiz bir þekilde cevap verir:
-Ah doktor bey,der.Bir öksürebilsem...
Hepinize saygýlar,selamlar...
Ayrýca Ahmet Kaya arkadaþýmýz da aramýzda,bilginiz olsun...
MUHARREM
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Ziya Paþa'nýn ünlü Terkib-i Bend'inde yine ünlü bir beyti vardýr. Halk arasýnda dil persengine dönüþmüþ ve pek çok garibanýn þikayetini dile getirmesine medar olmuþ bu beyitte Paþa, .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Bî-baht olanýn baðýna bir katresi düþmez
Baran yerine dürr ü güher yaðsa semadan .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" buyurur. "Gökyüzünden yaðmur yerine inci ve mücevher yaðsa, bahtý kapalý olanýn bahçesine yine de bir damlasý düþmez." demektir. Türkçemizde bu beytin mazmununu ifade eden pek çok deyim, darb-ý mesel ve vecize bulmak mümkündür. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Muhallebi yerken diþi kýrýlan nasipsizden ata bindiði halde "ya nasib"i unutan geline, güvendiði daða kar yaðan mareþalden cemaziyelevveli keþf olunan mahzen memuruna kadar pek çok insan bu beyti tekellümde mazurdurlar. Ancak içlerinde bir tanesi, vardýr ki þair belki de bu beyti onu derhatýr ederek söylemiþtir. Önce hikayeyi anlatalým: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Rivayet olunur ki, Sultan II. Mahmud, tebdil gezdiði bir Ramazan gününde Üsküdar'da mücerred bir kunduracýnýn, boþ örse çekiç vurarak her hamlede “Týkandý da týkandý” dediðine þahit olmuþ. Merak saikiyle içeri girip bunun sebebini sormuþ. Adam anlatmýþ: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" - Bir gece rüya gördüm. Çeþmeler vardý. Bazýlarýndan þarýl þarýl sular akýyor, bazýlarýndan sýzýyor, bir tanesi de týp týp damlýyordu. O sýrada bir pîr-i nuranî belirdi. Ona bu çeþmeleri sordum. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" "- Þu þarýl þarýl akanlar, padiþahýmýzýn talihidir. Sýzanlar devlet erkanýndan filanca paþalarýn ve falanca zenginlerin talihleridir. Þu damlayan da senin talihindir." deyip kayboldu. Yerden bir çöp aldým ve benim talihim olan çeþmeye yaklaþtým. Çöple biraz kurcalayýp lüleyi açmaya çalýþtým. Ah, ellerim kurusaydý! Filvaki çöp kýrýldý ve artýk eski damlalar da damlamaz oldu. O günden sonra müþterim kesildi, kazancým bitti. Ýflas ettim, bu hale geldim. Þimdi de talihimden þikayet ile "týkandý da týkandý" zikriyle boþ örsü dövüyorum. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Padiþah kendini aþikar etmez ve saraya dönünce adamýn söylediklerini tahkike memur gönderir. Meðer adamcaðýz herkes tarafýndan "Týkandý Baba" diye tanýnmakta ve nasipsizliðiyle bilinmekteymiþ. O kadar ki çeþmeden su doldurmaya gitse kurnayý bir kurbaða týkar; bir mal almak için pazara uðrasa, ona sýra gelmeden mal bitermiþ. Sultan, mübarek Ramazan ayýnda bu garibi sevindirmek ister ve bir tepsi baklava yapýlmasýný, her dilimin altýna da bir sarý altýn konulmasýný emreder. Sonra tepsiyi, bir zengin konaðýndan iftarlýk geliyormuþ gibi gönderir. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Nasipsizlik bu ya; Týkandý Baba, bir tepsi baklavayý bir iftarda yiyip bitirmek yerine satýp parasýyla birkaç günler iftar etmeyi düþünerek tepsiyi pazara çýkarmaz mý? .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Padiþah, durumu öðrenip üzülmüþse de niyetine sadakat ile ayný minval üzere ertesi gün nar gibi kýzarmýþ bir hindi dolmasý yaptýrýp yine içini altýn ile doldurarak Týkandý Baba'ya yollar. Baba'dan baklava tepsisini satýn alarak parsayý toplayan uyanýk müþteri, bu sefer yine kapýya dayanýp Baba'nýn aklýný çelmenin yollarýný aramaktadýr. Der ki: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" - Bre Týkandý Baba! Sen bir garip ademsin. Tek baþýna bu hindiyi nice yiyeceksin. Gel sen yine bu hindiyi bana sat. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Pazarlýk tamam olup hindi de kanatlanýnca, padiþah bu derece safderunluða aþýrý derecelerde öfkelenip derhal Týkandý'yý saraya çaðýrtýr. Çavuþlar eþliðinde iftar vaktine yakýn, karga tulumba sarayýn yolunu tutan Týkandý Baba telaþlanýr. "Bir suç iþlemiþ olmalýyým, ama ne ola ki!" diye kara düþünceler içinde huzura alýndýðýnda neredeyse bayýlmak üzeredir. Bu hale padiþahýn yüreði dayanmaz ve öfkesi merhamete döner. Sultan, olup bitenleri anlattýðý zaman Týkandý Baba hayretler içinde hünkarýn ayaklarýna kapanýp, dualar, þükürler okumaya baþlar. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Padiþah ona son bir hak daha tanýmayý isteyip doðruca hazine-i hassa odasýndaki altýn ve mücevher dolu sandýklardan birinin huzura getirilmesini buyurur. Sandýk gelir. Sultan Mahmud selamlýk dairesinin çini sobasýnýn altýný yoklayýp küreði eline alýr ve: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" -Tut þu küreði! Sandýða daldýr. Ne kadar alýrsa hepsini sana baðýþladým, der. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Týkandý Baba, fazlasýyla heyecanlanýr. Sevinçten titreye titreye küreði sandýða daldýrýr. Bir müddet iteleyip çalkalar ve itina ile kaldýrýrsa da kürek ters daldýrýlmýþtýr ve sandýktan ancak sap kýsmýnda bir tek kýzýl altýn ile çýkar. Baba düþüp bayýlýr. Þair ruhu taþýyan hisli padiþah ise seçili bir üslupla o, tarihe geçen sözünü söyler: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" - Vermeyince Ma'bud, ne yapsýn Mahmud?. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Hikmetinden sual olunmayan yüce Ma'bud, kim bilir hangi kadere binaen o küreði ters çevirmiþti. Onca yýllýk Týkandý Baba, acaba Açýldý Baba olsaydý kendisi için daha mý iyi olurdu? Hem kim bilir belki de sonradan Týkandý Baba, haline þükretmiþ ve hayýrlýsýný istemekten dolayý gani gönüllü bir fakir olarak vefat etmiþtir. Öyle ya, nasib iþi baþka þeye benzemez. Hani ne demiþ dedelerimiz: .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Kýsmetinse gelir Hind'den Yemen'den
Kýsmet deðil ise ne gelir elden .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: justify" align="center" .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Kýsmet ardýnda koþmak elbette kiþinin borcudur; illa kýsmeti talepte ýsrarcý davranmak ve bu yüzden ayrýk yollara sapmak meþru deðildir. Kul için en hayýrlý kýsmet, yine her þeyin hayýrlýsýný talep etmekten geçer. Velev þair: .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Kara bahtým yoz olur .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Taþa bassam iz olur .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Aðustosta suya girsem .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Balta kesmez buz olur .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="left" "FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" dese dahi. .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Saðlam bir iman ve akýldan nasibini aldýktan sonra, kiþioðlu, yürük at misali kendi nasibini kendisi artýrýr. Saðlam iman, iyi ahlak, huzurlu bir hayat.. hepsi birer nasib iþidir ve kýymeti bilinirse mal mülk nasibinden daha evladýr. Gerisi kabiliyete bakar. Nitekim, .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Kabiliyyet dâd-ý Hak'dýr her kula olmaz nasîb .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Sad hezâr terbiyye etsen bî-edeb olmaz edîb .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" buyurulmuþtur ve Allah bizi edebini muhafaza eden kabiliyet sahiplerinden eylesin. Aksi takdirde kýsmetimiz, fani dünyanýn fani iþleri peþinde ömür tüketmekten baþka bir þey deðildir. Ve yine buyurulmuþtur: .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: justify" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Kýsmetindir gezdiren yer yer seni .
<p style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-ALIGN: justify" align="center" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Verdana" Arþ'a çýksan âkýbet yer, yer seni .
MUHARREM
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Japon bilim adamý Emoto'nun araþtýrmasýna göre sevgi sözcükleri ve klasik müzik, su kristallerini güzelleþtiriyor. Kötü sözler ve sesler kristalin yapýsýný bozuyor. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Masaru Emoto adlý Japon bir araþtýrmacý, insan vücudunun ve yaþamýþ olduðumuz yer kürenin yüzde 70'inden fazlasýný kaplamakta olan suyun moleküler yapýsýnýn insanlarýn düþüncelerinden, sözcüklerinden ve dinlemiþ olduðu müzikten etkilendiðini belirledi. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Tokyo'da bulunan HADO Enstitüsü'nün internet sitesinde yeralan çalýþma ve habere göre, insanlarýn yaþam kalitesinin, vücutlarýndaki ve yerküredeki suyun kalitesiyle baðlantýlý olduðunu savunan Emoto, yaþama geçirilen pozitif düþünceler sayesinde insanýn vücudunda yeralan suyun, kiþiyi mutlu ve esen kýlabileceðini bildirdi. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Araþtýrmaya göre, müzik terapisinin son zamanlarda popüler olmasýyla birlikte Emoto müziðin suyun yapýsý üzerindeki etkilerini görmeye karar verdi ve iki müzik hoparlörü arasýna birkaç saatliðine distile su koyarak suyun donduktan sonraki kristal formlarýný fotoðrafladý. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Ayný tip su kristallerine önce Bethoven'ýn pastoral müziðini dinleten Emoto, su kristalinin çok güzel þekillendiðini, Bach'ýn "Air For The G String" parçasý dinletilen su kristallerinin nispeten düzgün olduðunu, Heavy Metal müzik dinletilen su kristalinin ise tamamen þekilsiz ve daðýnýk olduðunu fotoðraflarla tespit etti. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Bu çalýþmayla, düþüncelerin ve kelimelerin su kristallerinin formasyonlarý üzerindeki etkisini tespit eden Emoto, bazý sevgi ve nefret kelimelerini kasete kaydederek cam þiþelere gece boyunca dinletti. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Bu deneyde ise sevgi, takdir ve teþekkür sözcükleri dinletilen þiþelerdeki su kristallerinin çok simetrik ve güzel olduðunu, kin ve nefret sesleri dinletilen kristallerin ise tanýnamayacak kadar daðýnýk olduðunu belgeledi. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: 42.55pt" align="justify" "FONT-WEIGHT: 700; FONT-FAMILY: Verdana" Japon bilim adamý Masaru Emoto, sitesinde yaptýðý açýklamada, "Kelimeler doðanýn titreþimidir, böylece güzel kelimeler güzel doða, çirkin kelimeler çirkin doða yaratýr, bu da kainatýn köküdür" dedi. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px; TEXT-INDENT: -18pt" align="justify" .
MUHARREM
<table id="AutoNumber1" style="BORDER-COLLAPSE: collapse" bordercolor="#111111" cellspacing="1" width="650" border="0"
<tbody
<tr
<td width="100%"
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="center" <span lang="DE" style="COLOR: #ffffff" Ö "COLOR: #ffffff" Ð <span lang="DE" style="COLOR: #ffffff" REN "COLOR: #ffffff" DÝ <span lang="DE" style="COLOR: #ffffff" M K "COLOR: #ffffff" i .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" <span lang="DE" Y ý<span lang="DE" llar sonra öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazs ýný<span lang="DE" z. <span lang="DE" Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, <span lang="DE" gerisini kar þý<span lang="DE" tarafa b ýrakýrsýnýz<span lang="DE" . .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" <span lang="DE"
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" G ü<span lang="DE" veni geli þ<span lang="DE" tirmek y ý<span lang="DE" llar al ý<span lang="DE" yor, y ý<span lang="DE" kmak bir dakika. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" <span lang="DE"
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Hayat ý<span lang="DE" nda nelere sahip oldu ð<span lang="DE" un de ð<span lang="DE" il kiminle oldu ð<span lang="DE" un ö<span lang="DE" nemli. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak m ü<span lang="DE" mk ü<span lang="DE" n, <span lang="DE" ama sonras ý<span lang="DE" içi<span lang="DE" n bir þ<span lang="DE" eyler bilmek gerek. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Kendini en iyilerle k ý<span lang="DE" yaslamak de ð<span lang="DE" il, <span lang="DE" kendi en iyinle k ý<span lang="DE" yaslamak sonu ç<span lang="DE" getirir. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" Öð<span lang="DE" rendim ki... Ý<span lang="DE" nsanlar ý<span lang="DE" n ba þý<span lang="DE" na ne geldi ð<span lang="DE" i de ð<span lang="DE" il, <span lang="DE" o durumda ne yapt ý<span lang="DE" klar ý<span lang="DE" ö<span lang="DE" nemli. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Ne kadar k üçü<span lang="DE" k dilimlersen dilimle her i þ<span lang="DE" in iki y ü<span lang="DE" z ü<span lang="DE" var. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Olmak istedi ð<span lang="DE" im insan olabilmem ç<span lang="DE" ok vakit al ý<span lang="DE" yor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Kar þýlý<span lang="DE" k vermek, d üþü<span lang="DE" nmekten ç<span lang="DE" ok daha basit. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" B ütü<span lang="DE" n sevdiklerinle iyi ayr ý<span lang="DE" lman gerek, <span lang="DE" hangisi son gor üþ<span lang="DE" me olacak bilemiyorsun. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" "Bittim" dedi ð<span lang="DE" in andan itibaren pilinin bitmesine daha ç<span lang="DE" ok var. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Sen tepkilerini kontrol edemezsen, <span lang="DE" tepkilerin hayat ýný <span lang="DE" kontrol eder. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Kahraman dedi ð<span lang="DE" imiz insanlar bir þ<span lang="DE" ey yap ý<span lang="DE" lmas ý<span lang="DE" gerekti ð<span lang="DE" inde, <span lang="DE" yap ý<span lang="DE" lmas ý<span lang="DE" gereken i<span lang="DE" þ<span lang="DE" artlar ne olursa olsun yapanlar dýr<span lang="DE" . .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Affetmeyi ö<span lang="DE" grenmek deneyerek oluyor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Baz ý<span lang="DE" insanlar sizi ç<span lang="DE" ok seviyor ama, <span lang="DE" bunu nas ý<span lang="DE" l g ö<span lang="DE" sterece ð<span lang="DE" ini bilemiyor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Ne kadar ilgi ve ihtimam g ö<span lang="DE" sterseniz, <span lang="DE" baz ý<span lang="DE" lar ý<span lang="DE" hi ç<span lang="DE" kar þýlý<span lang="DE" k vermiyor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Para ucuz bir ba þ<span lang="DE" ar ý<span lang="DE" . .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" D üþ<span lang="DE" t üðü<span lang="DE" n anda seni tekmeleyece ð<span lang="DE" ini d üþü<span lang="DE" nd ü<span lang="DE" klerinden baz ý<span lang="DE" lar ý<span lang="DE" kald ý<span lang="DE" rmak i ç<span lang="DE" in elini uzat ý<span lang="DE" r. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... Ý<span lang="DE" ki insan ayn ý<span lang="DE" þ<span lang="DE" eye bak ý<span lang="DE" p tamamen farkl ý<span lang="DE" þ<span lang="DE" eyler g ö<span lang="DE" rebilir ..
Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Her þ<span lang="DE" artta kendisiyle d ürü<span lang="DE" st kalanlar daha uzun yol y ürü<span lang="DE" yor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Hi ç <span lang="DE" tan ý<span lang="DE" mad ýðý<span lang="DE" n insanlar, iki saat icinde, senin hayat ýný<span lang="DE" de ð<span lang="DE" i þ<span lang="DE" tirebilir. .
Öð<span lang="DE" rendim ki.....Duvarda as ýlý<span lang="DE" diplomalar insan ý<span lang="DE" insan yapmaya yetmez. .
Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Kar þý<span lang="DE" ndakini k ý<span lang="DE" rmamak ve inan ç<span lang="DE" lar ýný<span lang="DE" savunmak aras ý<span lang="DE" nda çi<span lang="DE" zginin nereden ge ç<span lang="DE" ti ð<span lang="DE" ini bulmak zor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" Ne kadar yak ý<span lang="DE" n olursa olsunlar en iyi arkada þ<span lang="DE" lar da ara s ý<span lang="DE" ra ü<span lang="DE" zebilir. <span lang="DE" Onlar ý<span lang="DE" da <span lang="DE" affetmek gerekir. .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Bazen ba þkalarýný<span lang="DE" affetmek yetmiyor. <span lang="DE" Bazen insan ý<span lang="DE" n kendisini affedebilmesi gerekiyor. .
Öð<span lang="DE" rendim ki.. . Þ<span lang="DE" artlar ve olaylar, kim oldu ð<span lang="DE" umuzu etkilemi þ<span lang="DE" olabilir. <span lang="DE" Ama ne oldu ð<span lang="DE" umuzdan kendimiz sorumluyuz. .
Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Her problem kendi i ç<span lang="DE" inde bir f ý<span lang="DE" rsat saklar. <span lang="DE" Ve problem, f ý<span lang="DE" rsat ý<span lang="DE" n yan ý<span lang="DE" nda c ü<span lang="DE" ce kal ý<span lang="DE" r.
Öð<span lang="DE" rendim ki... <span lang="DE" <span lang="EN-US" Allah(cc) ý<span lang="EN-US" n yolunda ymýþ<span lang="EN-US" gibi g ö<span lang="EN-US" r ü<span lang="EN-US" nmek kolay ama olmak ç<span lang="EN-US" ok zor. <span lang="EN-US" .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" .
<p class="MsoNormal" style="MARGIN-TOP: 0px; MARGIN-BOTTOM: 0px" align="justify" Öð<span lang="DE" rendim ki.. . <span lang="DE" Bug ü<span lang="DE" n A. <span lang="DE" Kadir Geylaniyken ,<span lang="DE" yar ý<span lang="DE" n þ<span lang="DE" eytan olabilirsin... <span lang="DE" .
</td
</tr
</tbody
</table
Edited by - muharrem on 06/06/2006 22:28:32
MUHARREM
Hepinize selamlar saygýlar