torpil yok daha rastlamadýk kapýnýn önünden alýp götürüyorlar kimsede biþe diyemiyor... helal valla..
torpil yok daha rastlamadýk kapýnýn önünden alýp götürüyorlar kimsede biþe diyemiyor... helal valla..
Arkadaþlar kesinlikle müdahale söz konusu deðil. Bundan emin olabilirsiniz.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Bir Defaya Mahsus Olmak üzere Vatandaþlarin Ehliyet Ve Plaka Almasi Için Masraflarda Bir Kampanya Yapilsa Daha Teþvik Edici Olmazmi ?
Ne Mutlu Türküm Diyene
NE MUTLU TÜRKÜM
BÝZ BU VATANI KARÞILIKSIZ SEVDÝK
Yazdýðým yazýyý sanýrým idrak etmede problem yaþýyorsunuz. Ki beni bu düþüncede olmakla suçlama cüreti gösteriyorsunuz. Arkadaþým lütfen iyice okuyup anlamaya çalýþ ki, bende artýk bu motor illetinden kurtulmayý ve bunun için siyasilere gitmeyi þerefsizlik olarak addeden bir kiþiyim. Yazýmda da bunu vurgulamaya çalýþmýþtým ama...
YA TAM SUSTURACAÐIZ, YA KAN KUSTURACAÐIZ.
ALEMDE ÞER, OÐUZDA ER TÜKENMEZ
motorlu polislerin de motorlarýný alsýnlar o zaman .onlar bile kask takmýyor ve hýz sýnýrlarýný aþýyorlar.ilk önce onlar kurallara uymalý ki iyi örnek olsun
evet arkadaslar bugun 5. günde yiz ve cevirmelere ara verildi gözüme carpan ilk nemi oldu sayýn motorlu trafik polisimiz ayrýca diger ekipten motorlu polisimiz tabii kasklarýný atmýslar görüntüleyecektim ama vazgectim gerisinide siz düsünün ...
mechullll
polisimizin de önrek olmasý sevindirici. Umarým muvaffak olurlar.
YA TAM SUSTURACAÐIZ, YA KAN KUSTURACAÐIZ.
ALEMDE ÞER, OÐUZDA ER TÜKENMEZ
emniyetteþkilatýnýn çalýþmalarýnda baþarýlar diliyorum nizipli olarak teþkilatýmýzýn her zaman yanýndayýz
haydi
hayýrlýsý
çok iyi oldu plakasýz araçlar kalktý trafik çok rahatladý
KASK NASIL ve NEYE GÖRE SEÇÝLÝR
![]()
Neden Kask Takmalýyýz?
Kask takmamýzý þart kýlan en önemli faktör tabi ki hayatýmýzdýr. Hayatýmýza önem veriyorsak mutlaka kask takmamýz gerekiyor. Motosiklete binerken kask taktýðýnýz zaman kendinizi daha güvende hissedersiniz. Hýzlý veya yavaþ gitmenizin kask takýp takmamakla bir ilgisi yoktur. Kafamýzý korumak için gösterdiðimiz bu çabanýn en temel sebebi ise, kafamýzýn korumamýz gereken en önemli organýmýz olmasýdýr.
Motosiklet kaský seçerken 11 önemli nokta:
1.Kafa ölçünüz
2.Kullaným amacýnýz
3.Havalandýrma
4.Ayarlanabilme
5.Cam özelliði
6.Güvenlik Belgesi
7.Kullaným Zamanýnýz
8.Marka Kalitesi
9.Aðýrlýk
10. Fiyat
1.Kafa Ölçüsü:
Kuþkusuz en önemli faktör alacaðýnýz kaskýn kafanýza uyup uymamasýdýr. Kaský giydiðiniz zaman kendinizi rahat hissetmelisiniz. Aksi taktirde dikkatiniz daðýlacaktýr. Kask alýrken renkten ziyade kafanýza uyup uymamasýna bakmalýsýnýz. Motosiklet kaský seçerken kafanýzýn çevresini ölçüp, o ölçü doðrultusunda kask almalýsýnýz.
![]()
Püf Noktasý: Bir mezru ile kafanýzýn alýn kýsmý çevresini ölçün. Bu ölçü tam olmalýdýr aksi taktirde yanlýþ seçim yapabilirsiniz. Motosiklet kasklarýnýn arka kýsmýnda ölçü ve aðýrlýklarý yazar.
![]()
Herkesin kafa yapýsý bir deðildir. Kimi kafa yapýsýnda yüz kýsmý ince kimisinde ise kalýndýr. Buna da dikkat etmelisiniz. Ölçünüzün doðru olup olmadýðýný kontrol etmek için de kaksýnýzý takarak her iki elinizle kaský sabitleyin ve baþýnýzý içerisinde saða sola doðru çevirin. Eðer kafanýz kaskýn içerisinde dönüyorsa bir küçük bedenini denemelisiniz veya sýkýyorsa bir büyük bedenini denemelisiniz.
2.Kullaným Amacýnýz:
Kullaným amacýnýz da kask seçiminde önemli bir faktördür. Eðer hýz motosikleti kullanýyorsanýz kesinlikle full face veya Moduler (Tam Kapalý veya Çenesi Açýlabilen) kask almalýsýnýz. Bu tip motosikletlerde çenesi açýk kasklar güvenli deðildir.
Yine de biz MotoTR olarak her zaman tam kapalý kask kullanmanýzý öneririz. Kafanýzý her zaman tam anlamýyla güvenceye almalýsýnýz.
Bir de en çok rastlanan durumlar genelde trafik polisinden kurtulmak için alýnan kasklardýr. Bu tip kullanýcýlar hayatlarýný tehlikeye atarak en büyük riske giriyorlar. Güvenlikten ziyade kask cezasý yememek için kask takanlardan bahsediyoruz. Bu tip kullanýcýlarýn taktýklarý kask formaliteden baþka hiçbir þey deðildir. Fiyat olarak çok düþük olduðundan en kötü kasklardýr. Hayatýnýza önem veriyorsanýz siz siz olun bu tip davranýþlarda bulunmayýn..
![]()
Ben Hýz Yapmýyorum: Kimi kullanýcýlar da hýz yapmadýklarýný söyler. Bunun hiçbir önemi yoktur. Sonuç olarak bir karpuzun 2 m den düþmesi ile 6 m den düþmesi arasýnda bir fark yoktur. Her ikisi de parçalanýr. Yada 50 km ile bir bariyere çarpmakla 100 km ile bariyere çarpmak açýsýndan hayati bir fark yoktur. Kafanýzýn sivri veya sert bir yere çarpmasý ölümcül kazalara sebep olabilir.
Hangi motosikleti kullanýrsanýz kullanýn hangi hýzla giderseniz gidin mutlaka kask takmanýz gerekiyor. Çünkü hayat sizin hayatýnýzdýr ve sizin için gereklidir.
3.Havalandýrma:
Uzun süreli kask kullanýrken kafanýz havasýz kalýr ve sizi rahatsýz eder. Terlemenize ve huzursuz olmanýza neden olur. Bundan dolayý kask seçerken havalandýrma özellikli olmasýna dikkat ediniz. Aslýnda bir çok kask modelinde havalandýrma özelliði vardýr fakat iþlevi iyi deðildir. Dikkat etmeniz gereken havalandýrma özelliðinin ne kadar etkili olmasýdýr.
4.Ayarlanabilme:
Bu özellik olmazsa olmaz bir özelliktir. Kaskýn çene altýna denk gelen bir kayýþ sistemi vardýr. Bu sistem kullanýþlý olmalýdýr. Her defasýnda ayarlamak zorunda kalmamak için bu sistemin kullanýþlý ve kaliteli olmasýna dikkat etmeniz gerekiyor.
5.Cam özelliði:
Kask camý sizi rüzgardan ve yüzünüze çarpacak olan etkenlerden korur. Bundan dolayý kullanacaðýnýz kaskýn camý kaliteli olmalýdýr. Çizilmelere karþý dirençli ve dayanýklý olmalýdýr. Ayrýca kalitesiz ve güvensiz olan kasklarýn camlarý belli bir kullanýmdan sonra görüþ açýnýzýn bozulmasýna neden olur.
Baþka bir önerimiz ise kaskýnýzýn buðulanmaya karþý cam özellikli olmasýdýr. Nefes alýp verirken kaksýnýzýn camý buðulanýr. Bu da görüþ açýnýzý bozar. Bu yüzden mutlaka bu özelliðe dikkat etmelisiniz.
Püf Noktasý: Bir çok kaza dikkat daðýlmasý sonucu ortaya çýkar. Camýnýza yapýþan ve kirlenmesine neden olan nesneleri üþenmeden temizlemelisiniz. Kaskýnýzý takmadan önce mutlaka ve her defasýnda camýný yumuþak bir bez ile siliniz.
![]()
6.Güvenlik Belgesi
Her firmanýn ve markanýn belli standartlarda güvenlik belgeleri vardýr. Ama bu belgelerin en önemlisi Avrupa Standartlarýna uygun olup olmamasýdýr. Kaskýnýzýn güvenlik kalitesinde bu belgeler büyük önem taþýmaktadýr. Bu belgelere sahip olan firmalarýn ürünleri defalarca test aþamasýndan geçer.
7.Kullaným Zamanýnýz
Bir kaskýn kullaným zamaný ortalama 5 yýldýr. Bu yüzden her beþ yýlda bir Kaskýnýzý deðiþtirmelisiniz. Ayrýca bu ömür kaskýnýzý kullaným þeklinize de baðlýdýr. Kaskýnýzý defalarca düþürmüþ veya kaza yapmýþ iseniz bu sürenin geçmesini beklemenizi önermeyiz.
8.Marka Kalitesi
Bir çok kask markasý vardýr ve her biri farklý özelliklerdedir. Bütün markalarýn ortak amacý kiþinin güvenliðidir. Bu yüzden markadan ziyade kaskýn özellikleri ve güvenlik dereceleridir.
9.Aðýrlýk
Hafif kask almaya dikkat etmelisiniz. Çünkü belli bir zamandan sonra kaskýn aðýrlýðý sizi rahatsýz etmeye ve boynunuzu aðrýtmaya baþlar.
Çenesi açýlan kasklar diðer kask modellerine nazaran daha aðýrdýr. En hafif kasklar ise tamamen korumasýz olan açýk kask modelleridir. Ama aðýrlýk kýyaslarken mutlaka kendi sýnýfýndaki kasklar ile sýnýflama yapmanýz gerekir.
10.Fiyat
Eminiz ki en çok okunan ve merak edilen etken fiyattýr. Deðerli motosiklet kullanýcýlarý kask seçerken en son bakmanýz gereken þey fiyattýr. Hayatýnýzýn deðeri biçilemez. Bu yüzden fiyatýna bakarak kask seçimi yapmayýnýz.
![]()
Can güvenliðiniz için asla formaliteden bir kask takmayýnýz....
Aslýnda bu konuda admin iyi görüþ belirtmiþtir.Adam kaský takmýþ kardeþim bile olsa tanýmýyorum þehir içerisinde yersiz buluyorum. Dar gelirli aileler için vede çalýþan gençler için iyi olmadý.
Teþekkür. Baþta SAyýn Emniyet Müdürü olmak üzere tüm Personellerini bu çalýþmalarýndan dolayý tebrik ediyorum. Son iki haftadýr nizipte araba kullanmak, yaya olarak dolaþmak yada motorsiklet kullanmak o kadar rahatladý ki. Tekrar tekar teþekkür ediyorum. çalýþmalarýnýn devamýný diliyorum
Nizipte motor oranýnýn azaldýðýna ve birazda olsa rayýna oturduðuna katýlýyorum ama bence araba trafiði hissedilir þekilde arttý...
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
Uygulama baþarýlý olmuþtur. Emniyet müdürlüðünü tebrik ediyorum.
Denetimler zayýfladý motorlarý yine kask takmadan ve süratli kullanýyorlar.