Prof. Ali Çetin Sarýoðlu
1947 Yýlýnda Nizip’te doðdu.Nizip’in saygýn ailelerinden Hasan Sarýoðlu’nun oðludur. Babasý ve annesi Nizip’li olan Sarýoðlu uzun süre Nizip dýþýnda yaþadý.1959 yýlýnda Gaziantep lisesinden mezun olan Sarýoðlu Cerrahpaþa Týp Fakültesini 1965 yýlýnda bitirdi.Yurtdýþýnda Zürih Üniversitesi Nöroþirürji Kliniði Mikroþirürji Eðitim aldý.1982-1987 yýllarý arasýnda Ýstanbul Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi Nöroþirürji Ana Bilim Dalý Öðretim Üyeligi yapan Ali Çetin Sarýoðlu 1988 Yýlýnda Profesör oldu. Uzamanlýk alaný olan Nuroþurji bilim dalýnda önemli ihtisas ve kurslar gördü.Ýstanbul Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi Nöroþirürji Kürsüsündeki Ýhtisasý,Avrupa Nöroþirürji Birliði Serebral Tümörler Kursu ve Bürüksel Avrupa Nöroþirürji Birliði Kranio-Serebral Travmatoloji Kursu bunlardan en önemlilerini oluþturmaktadýr.1994 Yýlýnda Profesör olarak Zürih Üniversitesinde ögretim görevi yaptý.Halen Amerikan Hastanesi Beyin ve Omurilik Cerrahisi Bölümü Þefi görevini de yürüten Sarýoðlu Türk Nöroþirürji Derneði Yönetim Kurulu Üyesidir ve ileri düzeyde Almanca ve ingilizce bilmektedir.
Ýstanbul niþantaþý Amerikan hastanesi...
Gönderen: Tarhan