abicim neredesin ya bak valla içim acýdý.... yoksa yazmak hoþunuza gittiði için mi yazýyorsunuz? ama harbiden yazýlar çok güzel....
abicim neredesin ya bak valla içim acýdý.... yoksa yazmak hoþunuza gittiði için mi yazýyorsunuz? ama harbiden yazýlar çok güzel....
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
ya abicim biliyoruz anladýkki güzel edbiyatçýsýn ama burada harap oluyorsun sen ya sendengüzel bir konuþmacý ve siyaset adamý olur kullan bu kafayý
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Sayýn savcý beyefendi,
Öncelikle üzüntülerimi bildirmek istiyorum, anladýgým kadarýyla mürekkep yalamýþ birine benziyorsun
fakat þunu görüyorum ki sizin yaladýgýnýz mürekebinizin sulu oldugunu ve sulu mürekkeb yaladýgýnýz bir aþikardýr.
sizi kelimelerimle incitmek,üzmek ve sizin tarzýnýzla cevaplandýrmak hiç istemem. Bu bizim gibi
belirli kültürü almýþ insanlara hiç yakýþmaz, bunlarý yazmamýn nedeni ise sizi hiç tanýmýyorum (savcýmýsýnýz yoksa çaycýmýsýnýz vs. artýk bilemiyorum) ve hakeza sizde beni, bu nedenle böyle yorum yapmanýz beni çok üzdü. Benim edebiyatçý ve siyasetci olmam icin hic bir çaba ve endiþem yoktur ama sizi bilemiyorum eger böyle bir düþünceniz varsa açýkca belirtebilirsiniz ben hemen çekilirim ve de asla birdaha da yazmam buyrun meydan sizin.
''''''''þuda bir gerçektirki yazmadýgýmýz takdirde sizin gibilerine pabuç býrakmýþ oluruz''''''''
''''''''''''''''kullan bu kafayý'''''''''''''''' hitabýnýzý hiç beðenmedim ve sizi kýnýyorum. Þaka da yapmýþ olabilirsiniz fakat
sizinle tanýþmýyoruz, tanýþsak dahi bu gibi konuþmalarýnýza asla müsade etmem. Lütfen boþ, klasik
ve sýradan Nizip laflarýndan uzak duralým ve boþ yere birbirimizi üzmeyelim ayrýca birbirimizi boþ yere
üzmüþ oluruz. Ayrýca okumak zorunda da degilsiziniz, yýkýcý olmak yerine yapýcý olmak gerekli diye
düþünüyorum. Saygýlarýmla...
Sayýn Cengizkrbck beyefendi,
Evet yazmak hoþuma gidiyor bazýlarý da alýntýdýr.iltifatýnýz için ise çok teþekkür eder saygýlarýmý sunar herþey gönlünüzce olsun derim hoþçakalýn...
Edited by - Yankee SAT on 27/05/2006 11:20:15
Edited by - Yankee SAT on 27/05/2006 11:23:14
Edited by - Yankee SAT on 27/05/2006 11:24:42
OKUNU ATTIMI ÖLÜM, SIPERLER BOSUNA; O SATAFATLI YASAM VE PARA BOSUNA; GÖRDÜK BÜTÜN INSANLARIN IÇ YÜZÜNÜ, TEK GÜZEL SEY IYILIK,BASKA DÜSLER BOSUNA.
Yazdýklarýnýz fýrsat buldukca zevkle okuyorum. Eminimki diðer arkadaþlarda okumaktan zevk alýyorlar. Yani bizler anýlarýnýzý paylaþmanýzdan memnunuz. Savcý arkadaþým gençliðinin heyecaný ile yazmýþ
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
zannedrsem yanlýþ anlaþýlma olmuþ tabiki yöneticimiz gibi bende bütün yazýlarýnýzý beðeni ile okuyorum burada sizi kýrmaya veya eleþtiri yapmaya yönelik bir yazý deðildi onu öncelikle blirteyim eðer kýrýldýysanýz özür dilerim ikincisi böyle anýlarýnýz bizmle paylaþmanýz büyük bir nezaket sizin yazdýklarýnýzý okumaya da devam edceðim hemde büyük bir zevkle
HALKA HÝZMET HAKKA HÝZMETTÝR ÇEVRE DOSTLARI GELÝYOR
MENGER
Yankesat abim dur hele dur... Öyle hemen kýzýp gitmek olmaz.. Yazýlarýný zevkle okuyoruz,nereye bu gidiþ ? Olmaz öyle þey...Desene benim yerimde olsaydýn çoktaaaaaaaaaaan gitmiþtin.... Canýný sýkan oldumu,bas kalayý feryadý,hemen her þey yoluna girer....Anadýnmý....?
http://www.karpuz.com/msnsmiley/msnsmiley/msnsmiley%20(190)[/IMG]
Hem bak savcýhoþ birine benziyor,dimi yaniii........?
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Karþý tepedeki bir kayanýn gölgesine dalmýþ,herþeyi unutmuþum.Gölge bana bir kýsrak gibi geldi..Rüzgara býraktýðý yelelerini sayýyorum tel,tel,mis kokulu.Tutunsam yelelerine,uçsam gitsem kýsraðýn üstünde..Kýsrak beni alsa,götürse hiç bilmediðim yerlere.Kapýlsam bi hayale;yüzünü hiç görmediðim sevdiðimin kollarýna uçursa beni kýsrak.Daðýlmýþ hayallerimi toplasak birbir kýsraðýmla,kýr çiçekleri gibi..Benim güzel kýsraðým,götür beni burdan,hiç bilmediðim yerlere.
Ben hayallere dalmýþken aþaðýdan komuþumuz Ayþe Kadýn'ýn çýðlýklarý yükseldi.Feryat figan..Sýk sýk baðýrýr Ayþe.Onu öyle kabul etmiþ herkes,kimse þaþýrmadý..Herkes iþine devam ediyor.Ama çýðlýklarý bitmek bilmiyor Ayþe'nin.Baðýrdýkça baðýrýyor.Etrafýnda insanlar gördüðü söyleniyor.Kim ne kadar deyip-koyabilirse.Rahatsýzlýðý ileri derecedeymiþ.Belki de en doðrusu onun yaptýðý.Ýçimizde tuttuðumuz,haykýramadýðýmýz ne varsa Ayþe bizim için yapýyor.Baðýr Ayþe Kadýn,daha çok baðýr.Ýçimizde ne varsa anlat!Herkesin burun kývýrdýðý,küçümsediði,aman baþýmýza gelmesin diyerek ürktüðü Ayþe Kadýn,Ayþe Kadýn'ýn çýðlýklarý bize çok þey anlatýyor aslýnda..Çünkü Ayþe Kadýnlarý içinde neler var,bilemeyiz.Ayþe Kadýnlarýn özlemlerine kulak veren olmamýþ bugüne kadar..Onlarý küçük mahallelere týkmýþýz,sokaklarýn hepsi çýkmazda..Sadece evlendirmiþiz onlarý,belki de çoðunu istemediði adamlarla.Onlara öylesine bir evlilikten baþka hiçbirþey verememiþiz.Onlar sokak aralarýnda,üç kuruþla bizi büyütmeye çalýþan kadýnlar.Annelerimiz.Bunlarý iyi dinleyin.O burun kývýrdýðýnýz mahalle aralarýnda kalmýþ istediklerinin hiçbirine kavuþamamýþ kadýnlar bugün üniversitelerde gösterdiðiniz hukuk,muhasebe ne varsa tüm dersleri gelin size göstersinler.Bizi büyüten,yetiþtiren,hiçbirþey görmeden bize çok göstermeyi baþarmýþ,üç kuruþla evini idare etmiþ,çocuklarýna eþit davranmýþ,herkese eþit olmuþ bu kadýnlarýn sessizlikleri de ayrý bir konu.Alýn size muhasebe,hukuk,insanlýk dersi!..Birkaçý Ayþe Kadýn gibi delirir,ama çoðunda da müthiþ bir sabýr,hallerinde fevkalade bir dinginlik,ulvi bir bekleyiþ..
Kim neyi ne kadar çok sever,nelerden hoþlanýr,hangi filmleri izler,hangi müzikten hoþlanýr,nerelere gitmekten zevk alýr,hangi tatlýyý sever,kimleri beðenir..Onlarýn hiç böyle keyifleri,zevkleri,düþleri olmadý.Bu küçümsediðimiz,cüzzamlý gibi kaçtýðýmýz fedakar annelerin suçu nedir?Onlar istedikleri gibi giyinemediler,dolaþamadýlar,dolaþamýyorlar.Nedir bunun nedeni..Düþünelim biraz.Sosyo-ekonomik,gelir daðýlýmý deyip iþin içinden sýyrýlan ve hiç boktan anlamayan,çok bilmiþler gibi deðil.Eee,sosyo-ekonomik,daha sonra?.Yüreðim daðlanýyor,aðlayamýyorum da..Çok derin sosyolojik tahlillere giriþemiyorum üzgünüm,ama bunlarý yazmalýyým.Çünkü bugün bankalarý hortumlayanlarý da,aramýzda dolaþan,hiç tanýmadýðýmýz soylu þairleri de,yazarlarý de,memurlarý da,iþçileri de bu kadýnlar yetiþtirdi..Toplumun temeli,temeli diye diye bugün kafamýzý þiþiren sözde aydýnlarýmýz ne diyecek bunlara?Avrupa Birliði'ne gireceðiz,hay Allah,bugün tekelcilerimizi,salon erkeklerimizi de bu analar yetiþtirdi.Tekelciler,saloncular girsin,analarý da kapýda beklesin.Evinden çýkmamýþ,hiçbirþey görmemiþ bu kadýnlarýmýz ne olacak?Giyinmesini bilmez,görgüsüz,bilgisiz,cahil dediðiniz bu insanlar ne olacak?Onlar uyum saðlayabilir mi bu kimsenin bilmediði uyum yasalarýna?Analarýmýz niye böyle bi kenara itildi,bu soru üzerinde pek düþünemedik,ya da düþünmeyi istemiyoruz,ya da düþünemiyoruz iþte,geçelim.Diyelim onlar bu duruma sebepsiz gelmiþ olsun.Ya sonrasý?..
..
Mahallemizden baþka komþularýmýza geçeyim.Þermin Haným ve Behiye Haným..Þermin'in kocasý birkaç yýl önce öldü.Behiye ile Þermin arasýnda da osuruktan bir konu yüzünden bi dargýnlýk hasýl olmuþ vakti zamanýnda.Ne yazýk ki Behiye Haným bu yüzden baþsaðlýðýna gitmemiþ Þermin Haným'a.Bu olaydan sonra birkaç yýl sonra da Behiye Haným'ýn kocasý vefat etti.Þermin haným da ''O bana gelmedi,ben ona niye gideyim..'' diyerek baþsaðlýna gitmedi Behiye Haným'a..Osmanlý'nýn Üçüncü Ahmet zamanýna dönüþ yaptýk.Eve kapanmaktan herkes kafayý yedi!Maalesef durum bundan ibaret.Bu yaþadýðýmýz,uzun vadede insanlarýn vicdan gibi,ahlak gibi,birlik beraberlik gibi en soylu,en insani duygularýný katleden bir olay..Ya sonrasý dedim ya yukarda..Siktir edin!Sonrasý yok.Ýnsanlar çýldýrmýþ,analarýmýzýn göz pýnarlarý hiç kurumuyor.Sonrasý dedik ya..Siktir edin hiç açmayýn sonrasýný..Yaþayýp gidiyoruz iþte.Onlar da görmek için göç etseymiþler.Göç edince oluyor mu,görgümüz artýyor mu?Bilemiyorum..Sonrasý dedik ya..Durun,biraz da sonrasýný anlatayým..
Bugün elliye yakýn televizyon kanalýmýz,elliden fazla gazetemiz,radyomuz var.Bugün hangisi,ne zaman bu eve týkýlmýþ,sokaklara hapsedilmiþ annelerimizin hülyalarýný taþýdý,ekranlarýna,sayfalarýna!?..Bu çýldýrtan sessizliði hangisi dinledi,hangisi kulak verdi onlara?Ne yaptýlar onlar için!?Ne yaptýklarýný ben söyleyeyim size.Seda Sayan gibi kendilerine benzeyen,kendilerinin aynýsý olan kadýnlarý biraz makyaj,biraz dekolte çýkardýlar ekranlara.Hep birþeyleri gizlemek için,böyle de mutlu olunuyor,bakýn ben de sizdenim ama mutluyum..Seda Sayan bizdendi gerçekten,tek farký Boðaziçi'nde 3 katlý villasý olmasý,heryerleri gezebilmesi,istediði herþeyi yiyebilmesi!Onunla göbek attýlar kadýnlarýmýz,nedensiz,sebepsiz,boþ bir neþeyle,þuursuzca eðlendiler..Ne bu þaka mý!?Ne yaptýlar?Kadýnýn Sesi gibi hastalýklý programlarý koydular tabaklarýmýza.17 yaþýndaki terzi kýza ustasý tecavüz etmiþ.Birinin kocasý ölmüþ,ona koca arýyoruz..Biri ayrýlmýþ,yeniden biraraya getiriyoruz,çok ulvi bi iþi yaparmýþ gibi,senelerdir kadýnlarýmýzýn varolan dertlerini yenilerini ekliyorlar.Kudurmuþ gibi hep ayný þeylerden bahsediyorlar!Ulan!!Bu kadýnlar mahalle aralarýnda o gösterdiðiniz trajedilerin hergün çok daha fazlasýný görüyor.Ne diye ýsýtýp ýsýtýp önümüze koyuyorsunuz bunlarý!?Yeminler olsun hiçbirþey istemiyorum.Anamýn hülyalarýný da getirmeyin ekranlara!Ýstemiyorum!Þu hastalýklý programlarý siktiredin þu ekranlardan!!Ulan siz sadist misiniz?Onlarýn içinde bulunduðu sýkýntýlara yenilerini eklemeye ne hakkýnýz var!?
...
Anamýn yeþil gözlerinden süzülen iki damla yaþ görünmez..Ah anacým görünmez gözyaþlarýn çok yaðmur var buralarda!Çok büyük adam olmalýyým,Ayþe Kadýnlara çýkmaz sokaklardan baþka dünyalar da olduðunu anlatmalýyým!Çok büyük adam olmalýyým.Televizyon kanallarým olmalý,gazetelerim olmalý.Hiç bir yere götüremesem de analarýmý,onlara bir güzel dünya sunacaðým pencerelerden!..Onlar da uçan bir kuþun neþesine ortak olacaklar.Ulan televizyon kanallarý sizden bir ricam var!Bir güzel bahçe gösterin Ayþe Kadýnlara!..Bir güzel dere kenarýna götürün onlarý bir günlüðüne.Ne olur?Ne kaybedersiniz?Onlar çok yaþlandý artýk,bir yere götüremem onlarý;ulan kameramanlar,sizin hiç anneniz olmadý mý?
OKUNU ATTIMI ÖLÜM, SIPERLER BOSUNA; O SATAFATLI YASAM VE PARA BOSUNA; GÖRDÜK BÜTÜN INSANLARIN IÇ YÜZÜNÜ, TEK GÜZEL SEY IYILIK,BASKA DÜSLER BOSUNA.
Yolunuz küçük bir kasabaya düþtüðünde ve ayaklarýnýz sizi kasabanýn dar sokaklarýna taþýdýðýnda; sevimli, sýcak görünümlü , ahþap veya yarý ahþap evler takýlýr gözlerinize. Çatýlarý kiremitli, balkonlarý ahþap oymalarla , pencereleri örme perdelerle, kanaviçe iþlemelerle süslenmiþ evler... Bu evler, konuklarý karþýlamaya hazýr güler yüzlü, konuk sever ev sahibi gibi gülümser size. Yaþayan tarih olan bu evler sizi yýllar öncesine götürür. Bu mekânlarda þimdiye kadar kimlerin yaþadýðýný; bu evlerin kimbilir hangi acýlara, üzüntülere, sevinç ve mutluluklara tanýklýk yaptýðýný düþündürür size. “Ah! Dile gelseler de bir konuþsalar,” dedirtir.
Ahþap oymalarýn süslediði bir balkonlara gider sonra gözleriniz. Rengârenk çiçeklerin, ev sahibesinin ilgisinden ve sevgisinden adeta þýmararak saksýlarýndan taþtýðýný; saðlýklý, diri dallarýnýn, ahþap oymalarýn boþluklarýný kapattýðýný görürsünüz. Petunyalar, sardunyalar, ýtýrlar kolkola girmiþtir. Ayný saksýda kardeþçe paylaþmaktadýrlar suyu ve topraðý. Ve sonra bir kýsmýný çiçeklerin örttüðü ipe dizilmiþ biberler balkonlardan gülümser size... Bazýlarý henüz yeþil, bazýlarý kýrmýzý....Anadolu’ nun hangi topraðýnda yetiþmiþ, hangi eller tarafýndan emek verilmiþ olduðunu bilmediðiniz biberler. Ýpe dizilerek balkona asýlmýþ ve yazýn sýcaðýyla kýzarmýþ bu sivri biberler, dolma biberleri ayrý bir güzellik verir evlere. Bir gerdanlýk gibi balkonlarý süsleyen kurumaya hazýr veya kurumuþ biberler; bir ailenin zevkini, hatta umudunu ve acýlarýný fýsýldar size.
Biberleri ipe dizen hamarat, özverili, bereketli bir kadýn elidir. Anadolu’ ya ismini veren ananýn eli... Ve onun sevgi dolu yüreðini, nasýl sürmekte olduðunu bilmediðiniz yaþamýný; çok bilinmeyenli bir denklem gibi yazgýsýný aklýnýza getirir. Kimbilir belki suya düþen umutlarý, belki gelecekten beklentisi, özlemleri, belki de uðradýðý hayal kýrýklýklarý. Ýþte bunlarýn hepsi, balkonlarý süsleyen o biberlerde gizlidir.
Kimi el, tatlý bir hayale dalýp giderek, gülümseyerek dizmiþtir o biberleri ipe. Kýþýn, kendisini ziyarete gelmesini beklediði gurbetteki çocuklarý için.Yýllardýr birlikte aþmaya çalýþtýklarý hayatýn zorluklarýnda, kendisine omuz veren Anadolu erkeði için. Çocuklarýnýn babasý ve yýllardýr ayný yastýða baþ koyduðu eþi için. Dudaklarýnda belki neþeli bir türkü, belki bir aðýt, belki bir uzun hava, belki bir bozlakla ipe dizilen biberler...
“ Ýki keklik bir kayada ötüyor
Ötme de keklik, derdim bana yetiyor.”.....
Anadolu’ nun havasýný, suyunu, güneþini özümsemiþ ve hamarat bir kadýn eliyle balkonlarda yerini almýþ kýrmýzý biberler.
Yaz çoktan bitti. Önce sonbahar sonra kýþ mevsimi aldý sýrasýný. Þimdi ise karlý, soðuk bir kýþ günü...Balkonlarý süsleyen kuru biberler yok artýk. Aylar önce indirildiler balkonlardan, yerlerine çoktan konuldular.....Küçük kasabalarda o güzel, sevimli ahþap evlerin balkonlarýný süsleyen kuru biberler n’oldu dersiniz?.......Biberleri ipe dizip balkona asan o kadýn eli, þimdi hangi uðraþlarda veya hangi yorgunluklarda? O eller, akan gözyaþlarýný mý silmekte, yoksa aðlayan bir çocuðun baþýný mý okþamakta? Yüreði hangi yangýnlarda ve özlemlerde?..........Kimbilir!
Kurutulmuþ biberlerin bir kýsmý belki çoktan tüketildi veya tüketilmek üzere. Bazýlarý ise, bir evin çatý katýndan zemin katýna uzanan ahþap merdivenin týrabzanýnda asýlý duruyor. Þýkýr þýkýr kurumuþ. Renkleri altýn sarýsý , bazýsý ise bayrak kýrmýzýsýna kesmiþ. Hüzünle salýnýyorlar merdiven boþluðunda.
Biberleri ipe dizen bir kadýn, merdivenden her iniþ çýkýþýnda; biberlerde donduruyor bakýþlarýný. Kuru biberi çok seven ama þimdi hayatta olmayan eþine sunamayacaðý bu biberlere hiç elini bile sürmüyor. Onlar, kurtlanýp ipten düþünceye kadar asýlý kalacak orada. Ýþte o güne kadar, merdiven boþluðunda hüzünle salýnmaya devam edecekler.
Yaþamýn aydýnlýk ve karanlýk yüzü, Anadolu kadýnýnýn iç dünyasý bazen kurutulmuþ biberlerde yansýmakta. Yüreklerin sessiz çýðlýðý da.........
Kimilerine göre ortalama bir zaman, gündüzle akþamýn arasýnda, belki beþ çayýnýn hemen sonrasýnda ya da akþam yemeðine az kala… ama bazýlarý için bir son an, zembereðinden...
hani zamanlarca tutmuþ tutmuþ da kendini… iþte öyle boþalan…
Biri pencerenin önünde duruyor, alnýný cama dayamýþ. Saçlarýnýn bir kýsmýný tepeden tutturmuþ, cam ile alný arasýndan sarkan ýslak bir tutamý kemiriyor dudaklarýnýn arasýnda… Dýþarýya bakýyor, bakýyor da sanki hiçbir þeyin farkýnda deðil. Bakýþlarýndan bir hiçlik okunuyor ve süzülen gözyaþý dýþýnda bir þey var sanki yanaklarýndan…
Diðeri, sürekli hareket halinde. Dört duvarýn arasýnda anlamsýzca gidip geliyor. Sanki bir çatlak bulsa, ufacýk, buharlaþýp gidecek. Elleri, kollarý, ses vermeyen dudaklarý bir sara nöbetine tutulmuþ gibi kendisinden ve kendilerinden baðýmsýz, sürekli ve dengesiz bir kýpýrtý halindeler.
Ýkisi de birbirinden habersiz gibi ve ikisi de farkýnda yalnýz olmadýklarýnýn. Sanki bir þey bekleniyor, bir ses, bir haber, bir saatin 6’yý vuruþu belki… Ama o þey her neyse ortaya çýkýp bu tezat gerilime bir son vermiyor.
Ýçerideki ýþýk gittikçe azalýyor. Eþyalar güçten düþüyor, ama yorulmuyor kafesinden sýkýlan aslanlar gibi sýnýrlarýna isyankâr adam ve sýkýlmýyor duraðanlýktan, alný cama dayalý olan…
Uzun süre deðiþmiyor sahne… Biri pencereyle ayin yapan, diðeri kendiyle dalaþan iki figüran… Derken bir müzik duyuluyor duvarlarýn arasýndan bu kýzýlca kýyamete kopan…
Camýn önünde duran, sanki bu aný bekliyormuþ gibi, yavaþça kapýya doðru yürümeye baþlýyor. “Dinle”, diyor þarkýya istinaden, “Ýyi dinle. Baþka birileri de bir yerlerde ayný iç acýsýný yaþýyor ve parçalanýyor olmalý”. Ayaklarý yere basmýyor sanki, sessizliði incitmek istemezcesine atýyor adýmlarýný… Diðeri bu âna güdümlenmiþ gibi çekip kolundan durduruyor onu…
“Nereye gidiyorsun?”. Öfkenin de ötesinde bir anlam seziliyor ses tonundan, küçük dilini yutuyor duvardaki saat bile… Diðeri, hâlâ, inadýna olaðan…
“Mutfaða gidiyorum”, diyor, “kendime bir kahve hazýrlayacaðým, ister miydin?”
“Buradan, benden, bizden ne istiyorsun? ”
“Bozsana en çok da sana yakýþmayan þu zoraki sessizliði, boþaltsana içindeki zehri, kanatsana beni! ”
“Sessiz deðilim, sadece konuþmuyorum, o kadar”, diyor ve ritmini bozmadan süzülürcesine yürümeye devam ediyor.
“Benim de yorulabileceðim hiç aklýna gelmedi deðil mi? ”
Diðeri yeniden yakalýyor onu, bu kez sýmsýký avuçlarý…
“Neden hiçbir þey sormuyorsun? Neden hesap sormuyorsun? Bu kadar zaman benim için yaptýklarýnýn, bana verdiðin sevginin, desteðin…nasýl olup da bir türlü meyve veremediðini…aksine seni neden hep aç, hep uykusuz, neden hep mutsuz ettiðini sormuyorsun? ”
“Anlaþýlacak bir þey olsa anlatýrdýn. Anlatýlacak bir þeyin olsa, þu âný yaþamýyor olurduk. Bu âný yaþýyorsak.. Neden susuyorum biliyor musun? Hiçbir aðaç yapraðýna ' Neden düþüyorsun? ' diye hesap sormaz. Bazý þeylerin doðasý vardýr ve sonbaharýn doðasý aðaçla yaprak için bir ayrýlýktýr. Sonuçta yaprak ölür, aðaç bir süreliðine yalnýz kalýr.”
“Ne yani, her þeyi býrakýp gidiyor musun? Bir yaprak kadar güçsüz ve gamsýz! Sonbahara yenik ve hesapsýz? ”
“Hiçbir þey anlamamýþ olman ne acý! Ben hep buradaydým. Þimdi de buradayým. Yaprak mý?! Zamanlarca köklerime sarýlýp senin sonbaharlarýný sineye çektim ben; kapkara kýþlar atlattým, çýrýlçýplak, kimsesiz, iliklerine dek ayaza kesmiþ… Her ilkbaharda biliyordum ki belirecektin tüm heyecanýn, varlýðýn ve kendinle. Yaz kavuracaktý bizi, daha bir sýký sarýlacaktýk birbirimize ama döngü son bulmayacaktý. Ve sen her gidiþin sonunda bir tek bana dönüyordun yine ama her dönüþünde daha o zamandan hazýr oluyordun bir sonraki vedaya… Sen fark etmedin ama her ilkbahar, nasýl ki ayný yaprak deðildir yeniden yeþeren, biraz daha uzaklaþtýn o ilk renginden. Sonunda yapraðýna yabancý bir aðaç olup çýktý yüreðim. ”
“Benim kýþlarým nasýldý sanýyorsun? Ýstemeden de olsa senden her uzaða düþüþümde, gittiðim her yerde bir tek sana razýydým. Ne yaðmurlu hazan sabahlarýný, ne yaðan ilk karý sensiz yaþamadým. Ben de üþüdüm, ben de yalnýz soludum acýlarý ve anýlarý… Hem… Ayrýlmak tek baþýna gerçekleþtirebileceðin bir edim deðildir. Bir tek senin canýnýn acýdýðýný düþünecek kadar bencil miydin hep, yeni yeni fark ediyorum. ”
“Týrnak etten kopar ama sadece et acýr… Ve biliyor musun? Can, hem týrnak kopunca acýr, hem de yerine yenisi gelirken. Artýk acýmak istemiyorum. Artýk baharlardan korkmak istemiyorum. Tek mevsim soluyordum nicedir, mevsimsiz kalacaðým. ”
“Bütün kabahat benim sabýrlý bir aðacý oynamayý, seninse yaprak olmayý kabullenmemizde! Ve haklýsýn, senin hiçbir suçun yok; bütün suç mevsimlerde! ”
Roller deðiþmiþ, vakit ilerlemiþtir. Yeni bir suskunluk, soðuk bir rüzgâr gibi esmektedir dört duvar arasýnda. Köþedeki aplik korkak bir ýþýk vermektedir, sadece yakýn çevresine. Sürekli kýpýrdanýp duran, þimdi salonun orta yerinde, pencereden, belki bu zamandan, çok uzaklara bakmaktadýr. Bakýp da göremediði her þey bakýþlarýný karartmaktadýr. Sessizdir ve hareketsiz. Dondurulmuþ bir film karesi gibi beklemektedir.
Diðeri, az önceki duraðanlýðýna inat, hýzlý çekimde, odanýn içinde bir oraya bir buraya gidip gelmektedir. Bir tutamýný tepeden topladýðý saçlarýný açmýþ, omuzlarýna salmýþtýr. Kül tablalarýný ve etraftaki olaðan daðýnýklýðý hýzlýca toplamakta, saða sola býraktýðý kiþisel eþyalarýný çantasýna geliþigüzel atmaktadýr. Yo, hayýr, aðlamamaktadýr! Koltuðun üzerindeki battaniyeyi katlar, altýnda duran montunu alýrken, tam yanýnda duran etten duvara bakar. Son bir söz mü bekler, bir sarýlma mý, bir bakýþ…
Ayný anda kýpýrdar, kendisine bakýldýðýnýn farkýna varmadan, her an düþecekmiþ gibi dengesiz duran. Kendisinden bir þey bekleyeni ve bekleneni her zamanki vakur duruþuyla baþýndan savmýþtýr. Elleri sehpaya uzanýr ve kumandayý alýr. Televizyonu açar.
Önce bir kapý sesi duyulur, sessizce kapanan, sonra o þarký baþlar, hani fýrtýnadan önce son duyulan…
“Yaklaþtýrsana yavaþ yavaþ, kendini bana;
Al içine tekrar, derinine sakla, kat kasýrgana.
Yalan söyleme, bak gözlerime, bitmiþ olamaz!
Yokla ceplerini aþk kýrýntýlarý kalmýþ olmalý biraz.
Aþk kýrýntýsýyla doymaktansa tek baþýma aç kalýrým bu hayatta,
Paylaþacak bir þey artýk yoksa bir erkek ve bir kadýn arasýnda…
Yürürüm ipte, aðým yokken hem de, kopkoyu içim.
Ýnan çok çalýþtým bu kalpsiz dünyayý sevebilmek için
Neyim var ki sanki senden baþka, hadi son bir kez,
Ceplerini yokla aþk kýrýntýlarý kalmýþ olmalý biraz.
Aþk kýrýntýsýyla doymaktansa tek baþýma aç kalýrým bu hayatta,
Paylaþacak bir þey artýk yoksa bir erkek ve bir kadýn arasýnda… ” **
Konu delta oscar tarafýndan (28.07.09 Saat 10:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Üç noktalarý hep sevdim ben. Görüntüsünü sevdim. Kalemi ard arda üç defa zýplatmayý sevdim. Herkese farklý þeyler düþündürtmesini sevdim.
Üç noktayý sevmeyenler tanýdým. Kesin ve tek bir düþünce ulaþtýrmayý doðru bilenler.
Sonra üç noktayý sevmeyenlerin, bana üç noktayý hatýrlattýðýný anladým. Hayatlarýnýn ne kadar çok noktayla dolu olduðunu, ne çok hislerde zýpladýklarýný gördüm. Ve herkese farklý þeyler düþündürtmelerini...
Üç noktalarý hep eksik cümlelerime koydum ben.
Üç noktalarý sevmeyenleri de...
Ýnsanlar neden birbirlerini üzerler neden hep çýkar ve mefaatlerini düþünürler bilemiyorum. Bu çýkarcýlýk ve menfaatçilik artýk bizin genlerimize iþlemiþ.
Konu delta oscar tarafýndan (31.05.07 Saat 06:44 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýnsanlar neden birbirlerini üzerler neden hep çýkar ve mefaatlerini düþünürler bilemiyorum. Bu çýkarcýlýk ve menfaatçilik artýk bizin genlerimize iþlemiþ.
Konu delta oscar tarafýndan (31.05.07 Saat 06:44 ) deðiþtirilmiþtir.
Konu delta oscar tarafýndan (31.05.07 Saat 06:45 ) deðiþtirilmiþtir.
Konu delta oscar tarafýndan (31.05.07 Saat 06:45 ) deðiþtirilmiþtir.
Sayýn Savcý beyefendi,
uzun bir süredir size cevap yazmak istedim kýsmet þimdi oldu. Göstermiþ oldugunuz nezaketten dolayý teþekkür ederim ben de sizi kýrdýysam özür dilerim selam ve saygýlarýmý sunar herþeyin gönlünüzce olmasýný diler bizim
gibi insanlarada bu yakýþýr..saygýlar,, yankee SAT