Ýsa hocam geçende giyim konusunda Nizip te sinirlerim bozuldu. Birecik'e gittim. Ýyiki gitmiþim. Kýsmetse sürekli de gideceðim.
Ýsa hocam geçende giyim konusunda Nizip te sinirlerim bozuldu. Birecik'e gittim. Ýyiki gitmiþim. Kýsmetse sürekli de gideceðim.
Ýsa Hocam bir konuyu daha sizinle paylaþmak istiyorum. Nizip te ayný firmanýn iki büyük alýþveriþ merkezinde 3-4 defa rast geldiðim imal tarihi geçmiþ ürünler satýlýyor. Siz söyleyince kaldýrýlmýþ izlenimi yaratýlýyor ardýndan tekrar raflara konuluyor. Margarin ve içeceklerde özellikle oluyor. BU yüzden mahallemdeki bakkal ve manavý tercih ediyorum nedeni daha az sayýda ürün getirdiði için imal tarihi geçmiþ ürün olma þansý daha düþük. Her nerede alýþveriþ yapýyorsanýz ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edin.
mehmet kardeþ teþekkürler.yeni bir ufuk açtýn bizlere.Hepimizin amacý ilçemizde kaliteli ve saðlýklý alýþveriþi,baþka yerler gibi-hatta daha iyi-koþullarda yapmaktýr.Galiba iþ yine bilinçli tüketiciye düþüyor.tepkilerden olayýn önemsendiði anlaþýlýyor.Umarým bir netice alýrýz.
Nazým Hocam,anlattýðýn olaylarý ben de eski manavlarda görmüþtüm.Ne güzeldi o uygulama.Þimdilerde bazý büyükþehirlerde ,marketlerde hala görebiliyoruz.Alýþ ve satýþ fiatlarý net olarak yazýlabiliyor.Ýnþallah Nizip'te de belediyenin etkin denetimiyle bu da saðlanýr.Eyvallah!
kardeþ duyarlý tüketici olmanýn farký baþkadýr. allah razý olsun .biraz sorgulayalým. nizipte sebze meyva fiyatlarýnýn pahalý olmasýnýn sebeplerinin baþýnda üretici ve tüketiciyi direk buluþturacak olan pazarlarýn olmamasý da rol almaktadýr. ben osmaniyeliyim .orada haftanýn her günü bir pazar kuruluyor. ayný ürünü farklý ve daha ucuza almak için pazarý gezersiniz. dolayýsýyla rekabet oluþur. burada rekabet yok. aðýz birliði var. sebze ve meyva fiyatlarýný belediye denetlemelidir. maliyet fiyatýnýn iki katýna satýlýyor. yüzde yüz kar. fahiþ kardýr. belediye pazarý da artýk açýlmalýdýr. yeri hazýr ama icraat yok. selamlar.
Halk Pazari Istiyoruz............... Yetkililer.................... Lütfen.................. Duyalim............
gelin grev yapýp bir hafta boyunca nizipten sebze meyve almayalým.Bakýn bakalým ondan sonra fiyatlar nasýl düþüyor göreceðiz.Ama bu yaptýklarý sebzeci esnaflarýnýn yanýna kar kalmaz.Allah büyüktür diyorum elbet karþýlýðýný alýrlar.Milleti sömürdükleri için.Ne diyeyim hepsini allaha havale ediyorum insanlarý sömürdükleri için.
mustafa kardeþ,grev için henüz erken.Ama bu konu yetkililerin çýkýp uygun bir adým-açýklama da yetmez-atmasýna kadar devam etmeli.Böylelikle amaç gerçekleþmiþ olur.Yok yetkililer duyarsýz kalýrsa o zaman her türlü önleme ve tutuma varýz.Mevzuyu canlý tutalým.Mutlaka bir sonuç çýkacaktýr.Ýnanýyorum.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Kasým bey ,nedense diþe dokunur bir konu açýldýðýnda,etkili-yetkili zevat derin sessizliðe gömülüyor.Bunun farkýndayým.Ama yaðma yok.Bu mevzuyu dýþarýda da hergün yüzlerce insan konuþuyor.Küçük ilçelerde bile 2-3 gün halk pazarlarý varken burada es geçenler,tekelleþmeyi göremeyenler elbet takdir edilecektir.Biz vatandaþ olarak bizleri doðrudan etkileyen sebze-meyve pahalýlýðýný es geçmeyeceðiz.Gerekirse nizipcom olarak bir heyet oluþturup inceleme-araþtýrma ve yetkililerle görüþme yapabiliriz.Maliyeti,zamaný ne olursa olsun ben buna hazýrým.Varsa, isim ve öneri getirecek arkadaþlarla irtibata geçip bir eylem koyalým.Bu iþte büyük hayýrlar görüyorum.Ýnþallah!
Ýsa kardeþim dediklerinizde elbet haklýsýnýz. Ama pazar kurulmasý konusunda daha bir haklýsýnýz.Sanýrým benim hatýrladýðým kadarýyla bundan bir yýl önce, stadyumun ön tarafýna bir ay kadar 4 defa pazar kuruldu. Fakat nedense ömrü pek uzun sürmedi.Benim aldýðým duyumlara göre Nizipte'ki esnaflar, yetkilileri, buda sanýrým belediye oluyor. Yaptýklarý baskýlar sonucu pazar kaldýrýldý sebebi ise sözde saygýdeðer esnaflarýmýz iþ yapamýyorlarmýþ bu pazarlar yüzünden iþ yapamalarýnýn yeðane sebebide pazarcý esnafýnýn ucuz mal satmasýymýþ.Tabi satacak kardeþim. Adý üstünde bunlar Nizip'in esnafý deðil,adýyla sanýyla pazarcý esnafý.
Þimdi nasýl belirli yerlerde sebze haline giriþ-çýkýþ yapmadan meyva sebze satýlýabiliyorsa, býrakýn üretici de kendi malýný sebze haline sokmadan istediði gibi satsýn eðer pazar kurulur eðer kamyonla satar kimse karýþmasýn,
Yok eðer sebze haline girmezse belediyenin burada zararý olur diyorlarsa satýlan her bir kg sebze meyva Nizip sebze haline giriþ çýkýþ yapsýn ama bu uygulama bütün efnas için geçerli olsun.
Türkiyenin her yerinde vatandaþýn akýn ettiði semt pazarlarý neden Nizipte yok..!
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
"Türkiyenin her yerinde vatandaþýn akýn ettiði semt pazarlarý neden Nizipte yok..!"
CEVAP BEKLEMEYE DEVAM EDÝYORUZ.
Abi semt pazarlarýnýn elle tutulacak yaný yok. Tezgahta kendin seçtiðin mallarýn fiyatlarý dýþarý ile ayný. Pazarcýnýn kendisinin poþete doldurduðu mallara ise ezik, ham, çürük vs. atýyor. Bir de pazarda yer kapmak için çok ciddi yer altý iþleri dönüyor. Bence hiç heves etmeyelim...
bireysel emekli, sadece üye...
Fatih batýdaki illerde senin dediðin gibi doðru pazarcýnýn verdiði sebzeyi meyvayý almak zorundasýn ama bizim bölgemizde örneðin Gaziantep'te vatandaþ pazardan istediði seçiyor ve fiyatýda market ve manavlardan çok daha uygun.
Ayrýca konunun esas amacý pazar kurulup kurulmamasý deðil Nizipte meyva ve sebze neden diðer il ve ilçelere göre hem daha pahalý hemde kalitesiz... üstüne gitmemiz gereken konu bu.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.