Haklýsýnýz cerenn, katýlýyorum. Bunu sanat tarihinde ya da güzel sanatlarda eðitim gören birine sormak lazým gelir.
Haklýsýnýz cerenn, katýlýyorum. Bunu sanat tarihinde ya da güzel sanatlarda eðitim gören birine sormak lazým gelir.
bireysel emekli, sadece üye...
abi nerden buluyon ya böyle resimleri...helal sana valla...bu arada nezib'in Nizip'le bi ilgisi olup olmadýðý konusunda kesin bir sonuca varýldý mý?varýlmadýysa bu Nizip savaþý'ýný temsil eden bir fotoðraf olmuyo o zaman...
Ben Fransýzca bilmiyorum. Fransýzca bilen birine sordum. O da öyle dedi. Gerçi Battle de Nezib'i tercüme etmek için çok da Fransýzca bilgisine gerek yok sanýrým.:P Ama resmin altýnda Fransýzca yazdýðýný düþünürsek resmin bir Fransýz sanatçý tarafýndan yapýlmýþ olmasý muhtemel.
Je ne peux pas parler le Français...![]()
slm öncelikle tebrik ederim çok güzel bir resim bulmuþsun. bu resim eski fakat üzerinde çalýþýlarak renkli hale çevrilmiþ. yani benzetme ama yinede çok güzel. Saygýlarýmla...
Bence resim orjinalinde de renklidir. Yani fýrçayla yapýlmýþa benziyor. Teþekkür ederim.
sev sevde yorum resmin gerçeðini görsek iyi olur tama....
ibram herkese hitap eden insan
herkes ALLAHA hesap verecek.
Ýlk resim fýrça ile yapýlmýþ olmalý, yani fotoðraf deðil. Muhtemeldir ki savaþ sonrasý bir aný anlatmak istemiþler. Fakat bunu yorumlamak tarihcilere düþer. Þahsen merak ettim acaba neyi tasvir etmiþlerdi ?
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
mustafa abi nin resminde bir hata var. niziple alakasý yok belki antep olabilir. çok fazla aðaç var ve boylarý çok uzun. ben nizipte böyle bir aðaçlýk alanýn var olduðunu duymadým.leylek camýsinin olduðu yer olsa yolun akþýna bakýn düz akýyor.
Konu HakanSahin tarafýndan (20.10.07 Saat 14:53 ) deðiþtirilmiþtir.
SIKINTI YARATMA...!
nizip savasý memet ali pasa zamanýnda seytan deresinde yapýlmiþtir
slm alyküm arkadaþlar geç kalmýþ bircevap olacak ama nizip telekom saðolsun nizipe ADSL geldikten ancak 4-5 yýl sonra güya belediye sýnýrlarýna dahil edilmiþ(!) köye bu hizmet geliyor.
köyümüzün halk arasýnda eskiden beri bilinen adý torumahmuttur.resmi olarak bilinen eski adý keferdut'tur þimdiki adý ise dutlu'dur köyde daha önce mahmut adýnda birisinin 1 yýl kadar oturduðna dair rivayetler de var ama hemen köyümüz yakýnýndaki bulgular bize nizip savaþi hakkýnda bilgi vermektedir. köyümüzün güneybatý tarafýndaki boz tepe(aslýnda tepede sayýlmaz) mevkiinde çok fazla sayýda ok ucu bulunduðu o bölgede kara sabanla çüt sürenler tarafýndan anlatýlmaktadýr. ayrýca köyümüzün kuzeybatý diyebileceðimiz sýnýrýnda daha fazla nizip mimarsinan mah. sýnýrýnda kalan bölgenin dedlerimiz tarafýndan bilinen isminin HARBELÝ olarak bilinmesi, köyde ev yaparken çýkan kýlýçlar bize nizip savaþýnýn torumahmut civarýnda da olduðu-olabileceði fikrini vermektedir.