Bir tepsiye kýyma, ýslanmýþ simit, çam fýstýðý, ince doðranmýþ maydanoz, dövülmüþ sarýmsak, rendelenmiþ soðan, baharat, kimyon, karabiber, tarçýn, tuz, ýslanmýþ pul biber ilave edip karýþtýrýlýr. Karýþýmý iyice yoðurduktan sonra, kuþbaþýndan büyük þekilde yuvarlanýr, ýzgara þiþlerine takýlýr ve ýzgarada piþirilir. Piþtikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiþ kaþar ve fýstýk içi serpilir. Yemek artýk servise hazýrdýr.
MALZEMELER
650 gr. kýyma,
200 gr. ýlýk suda ýslanmýþ siyah köftelik simit,
85 gr. çam fýstýðý,
20 gr. dövülmüþ sarýmsak,
30 gr. rendelenmiþ k. soðan, Tuz
2 bað maydanoz,
15 gr. köfte baharatý, tarçýn, kimyon, karabiber,
15 gr. ýslanmýþ pul biber,
50 gr. fýstýk içi,
5 gr. rendelenmiþ kaþar Peynir
Not: Ýsteðiniz üzerine yemeðinizin üzerine kaþar peyniri ve fýstýk yerine domates sosu ile servis yapabilirsiniz
![]()