Sizin gibiler sayesinde bunlra care bulunur iþþallah aßicim güzel etkinlik bunlkar
Sizin gibiler sayesinde bunlra care bulunur iþþallah aßicim güzel etkinlik bunlkar
aLoNe
sevgili ADMÝN,
emeðine ve yüreðine çok teþekkür ederim.saygýlar
sevgili kardeþim ,kadir bey ve arkadaþlarý,
sizlerin güzel düþünceleri ve sevecenliðinize çok teþekkür ediyorum.bu etkinliðimiz sadece benle deðil tüm ekip arkadaþlar ve mühterem baþkanýmýz,S.Ahmet UZUN ve usta edebiyatçý Mehmet GÖRAL ve miniklerin kabiliyetleri ile biþeyler yapiyoruz.yeterki yararlý biþeyler topluma yansýtalým.sevgiler
ilçemizde bu tür etkinliklerin olmasý sevindirici bir geliþmedir herkesin üzerine düþeni yapmasý gerekir.Bu tür çalýþmalardan dolayý çocuklarý koruma derneði kurucularýný kutluyorum.
gerçekçi ol,imkans?z? iste
bu arada,derneðimiz kurucularýndan,sevgili orhan çelik e ,çok teþekkür ediyorum.o gerçekten bir yürektir.çünkü elimiz ayaðýmýz oldu,bence orhan çelik her derde deva bulmaya çalýþýyor?sevgili kardeþime çok teþekür ederiz.
Þu sýralar Nizipde yapýlan etkinliklere destek olmak lazým. Hiç olmazsa izleyici olarak gitmekte fayda var. Ýþyerimdeki yorgunluðumdan dolayý öncekileri izleyememiþtim. Fakat foruma yazan arkadaþlarýn güzel yorumlarýný okudukça gidemediðime üzüldüm doðrusu. Bu geceninkini kaçýrmamayý kafaya koymuþtum. Ýyikide gitmiþim. Hayatýn görmediðimiz belkide görmek istemediðimiz bir yönünü seyrettim bugün. Onlarý sokakta gördükçe normal birþeymiþ gibi geliyor insana, sanki normalmiþ gibi.
Bu gece Ahmet bey ve arkadaþlarý bir baþka açýdan gösterdiler hayatý bizlere. Teþekkürler Ahmet bey, Seyit hocam... Ýnanýn daha ilk baþlarda gözlerim doldu. Öyle kolay aðlayan bir insanda deðilimdir ama oradaki atmosferdenmidir yoksa duygulu cümlelerdenmidir nedir ?Gözlerimin neden dolduðunu anlayamadým ilk baþlarda.Çocuklar öyle yürekten oynadýlarki oyunu, buyüzden sandým ilk baþlarda. Fakat çocuklar rol yapmýyor kendilerini oynuyorlarmýþ. Evet sizinde anladýðýnýz gibi çocuklarýn birçoðu gerçek sokak çocuðu. Sokak çocuðu derken balyci falan anlamayýn, hani ekmeðini taþtan veya oyundaki gibi mendilden, ayakkabýdan, sakýzdan, simitten çýkaran çocuklar... Ýþte oynayan onlardý veya daha doðru deðiþle kendilerini oynayan kendileriydi.
Daha oyunun ilk baþýnda bir delikanlý çýktý (sanýrým o sokak çocuðu deðildi) ayakkabý boyacýsý rolünü üstlenenlerden biriydi. Þahsen tekrar dinlemek isterim. "[u]Ýþte ben hayata senin ayakkabýlarýnýn baðýndan tutunuyorum amca</u " deðiþi beni ençok etkileyen cümlelerden biriydi. Hele o kýz çocuðunun dualarý yokmu ve ilahisi gerçekten dinlenmeye deðerdi. Birde haným kýzýmýz çýktý iki türkü seslendirdi, öyle yürekten söylediki arkada fon müziði olmamasýna raðmen izleyenlerin yüreðine kazýdý türkülerini..
Öyle basit bir dekor ve oyun, öyle amatör bir oyunduki tam hayatýn kendisini yaþattý Ahmet bey ve arkadaþlarý ve çocuklarý bize bu akþam. Basit ve amatör fakat hayatýn tam kendisi.
Teþekkürler arkadaþlar emeðinize yüreðinize saðlýk zamanýnýza bereket olsun.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Nizip'te olup seyretmeyi isterdim ama nasip kýsmet diyelim... Deli Kadir abim yine oynadýmý..?.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
teþekkürler.kýsa bir proðram oldu.daha çok tanýtým amaçlanmýþ .yine de aksoy abinin okuduðu þiir çok etkiledi beni.bir özürlü çocuðun ta kendisi olarak yazgýsýný,toplumun bakýþýný babanýn memnuniyetsizliðini,annenin korku ve sevgi arasýnda gidip gelmesini iyi anlattý. bravo derim. yürekten okuduðu için kutlarým.ahmet seyit hocamýzýn konuþmasý güzeldi.ama küçük bir eleþtiri yapayým.konuþmasýnda kuþatýcý,kucaklayýcý merhametli olmasýný mayýn tarlasý biraz fazla söylendi.yine de kutlarýmöncülük ettiði içinbu iþe.
çocuklara diyecek yoktu kendilerini oynadýlar.yalnýz gecenin finalinde çocuklara sahip çýkan bir kaç hayýrsever de çýkýp bir þeyler konuþsaydý fena olmazdý.çocuklar gerçek hayata geri býrakýldýlar gibi oldu.
her þeye raðmen bravo derim bu cesaretinize yine de.sevgilerle
Edited by - ahmetaksoy on 17/05/2006 09:47:59
Edited by - ahmetaksoy on 17/05/2006 09:51:14
hak yairlisi
CÝLT NO = YOK
SAHÝFE NO = YOK
HANE NO = YOK
BUNLARDA NE
BEN SOKAK ÇOCUÐUYUM ABÝÝÝÝÝ..!!!
Evet, gerçektende geceye damgasýný vurdu Bedirhan GÖKÇE''nin bu güzel þiiri. Hele okuyana ne demeli, ancak bu kadar yürekten okunurdu.Yüreðine saðlýk güzel çocuk.
Gecenin detayýna geçecek olursak; gerçekten de duygu yüklü bir geceydi. Oyunda þu anki hayatlarýný oynayan bu çocuklar, gerçekten toplumdaki yerlerinin sokaklar olmadýðýný bizlere gösterdiler. Ýnanýyorum ki; izlemeye gelen tüm davetliler buna þahit olmuþtur.
Ancak burada deðerli baþkanýmýz Sayýn S.Ahmet UZUN ve biz kurucu üyeleri üzen tek þey; proðrama yerel yönetim ve devlet ricalinden teþriflerin olmamasýydý. Hal böyle olunca acaba nereye kadar devam eder bu uðraþlarýmýz onuda kestirmek mümkün deðil. Ama þu bir gerçek ki, sosyal hayatýn en büyük sorunu olan SOKAK ÇOCUKLARINA öncelikle destek vermesi gerekenler bu desteði onlardan esirgediler.
Ancakproðramý sonuna kadar takip eden ve çocuklara gereken sevgi ve þefkati gösteren deðerli Milli Eðitim Müdürü''müz Sayýn Mahmut KURT''a buradan özellikle teþekkür ediyoruz..
Edited by - dervisdörtbudak on 17/05/2006 00:51:06
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
Dün gece bizde proðramý seyredenler arasýndaydýk. defalarca ayaða kalkarak alkýþladým. sokak çocuklarý ancak bu kadar samimi anlatýlabilirdi. Emeði gecen tüm dostlara teþekkür ediyorum. Lütfen bu insanlarý yalnýz býrakmayalým. Gündüzdensonra gecenin geleceði ne kadar aþikâr isesokak çocuklarýnasahipçýkmaz isek sonunda toplumun kanayan yarasý olacaklarý da bir o kadar aþikârdýr.
Ahmet aksoy'a, Ahmet Uzun hocama,
Derviþ dörtbudak abime maddi _manevifedakârlýklarýndan dolayý
ve ismini bilmediðim bir çok gizli kahramana güzel yüreklerinden dolayý teþekkür ederim. gecede rol alan tüm çocuklarýn ellerinden öpüyorum. bence eli öpülesi çocuklar hepsi..
saygýlarýmla.........
Belediye olarak her türlü sosyal ve kültürel etkinliðe desteðimiz sürecektir. Hangi basýn kuruluþu yaparsa yapsýn,hangi dernek yaparsa yapsýn ve hatta hangi okul yaparsa yapsýn,destek konusunda desteðimizi esirgemedik ve esirgemeyeceðiz.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
''orhan çelik'' seni nasýlda unuttum... bu derneðin kurucularýndan orhan abime yürek dolusu sevgilerimi sunuyorum. o güzel yüregin inþallah daimi olarak hizmet aþkýný muhafaza eder. .
Allah razý olsun sevgili kardeþim,Sayýn baþkanýmýz H.Fevzi Akdoðan arkamýzda olduðu sürece inþaallah her þeyin üstesinden geleceðimize inanýyorum.
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
ahmetler elinize saðlýk,güzel bir açýlýþ oldu.yararlý çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim.tabii mehmetlere de baþarýlar.allah yardýmcýnýz olsun sebat ettiðiniz müddetçe.
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
<h1 sevgili arkadaþlar,
;nereye gidiyor bu çocuklar;adlý oynumuza katýlan,ilgi gösteren ve desteðini esirgemeyen,tüm saygý deðer dostlarýmýza teþekkür ediyorum.
öncelikle,ilçe milli eðitim müdürümüz,sanaat dostu mahmut kurt ta,belediye çalýþanlarýna,öðrencilerimize,okul müdür ve bir çok öðretmenlerimize,ailelere,baþkanýmýz s.ahmet uzun a,usta edebiyatçý ,mehmet göral a,mehmet kýlýç,orhan çelik,derviþ dörtbudak a,ahmet unal la,öðretmen halil þahin e,çicek gönderenlere,belediye ye yi seferber eden mühterem belediye baþkaným ve ilçemiz kaymakam mý na ayrýca ismini unutuðumuz tüm yüreði sevgi dolu dostlarýmýza teþekkür ederiz.saygýlar.</h1
Edited by - ahmetaksoy on 17/05/2006 17:41:01