Biliyorum hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Sizler daha çok ‘girdaplar’ yaþýyorsunuz. En yakýnlarým da çok ýzdýrap çekiyor… Hem de detayý çok çileler. Bizler þimdilik burada rahat gibiyiz. Ama hep sancýlýyýz. Gecelerimiz ayrý bir hüzün,… Okumaya devam et →
Kaynak...
Biliyorum hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Sizler daha çok ‘girdaplar’ yaþýyorsunuz.

En yakýnlarým da çok ýzdýrap çekiyor… Hem de detayý çok çileler.

Bizler þimdilik burada rahat gibiyiz. Ama hep sancýlýyýz. Gecelerimiz ayrý bir hüzün, gündüzlerimiz de hüzünler rol deðiþtiriyor. *

Arayýþ içindeyiz; bir yýðýn dedikodu; bir yýðýn planlar, gelmeler gitmeler…

Ama siz, ne olur kendinizi hemep býrakmayýn. Zalimlere, tükenmiþlere inat hemen pes etmeyin.

Bizler belli dönemleri iliklerimize kadara yaþamýþýz. Sürgün yemiþiz, dövülmüþ, hýrpalanmýþýz. Ama Allah beterinden saklasýnlardayýz.

Ve size bu sürede çok iþ düþüyor. Eþiniz, çocuklarýnýz ve arkadaþlarýnýz* size her zamankinden daha çok ihtiyaçlarý vardýr.

Yalan da olsa dik durmaya çalýþýn.

Yalan da olsa gülümseyin, yalan da olsa gelecek adýna projeler, hedefler koyun (Ama benim gibi Project Based Education University kurma gibi uçuk-kaçýk planlar edinmeyin !!!).

Ben de yazamýyorum. Benim de hayata dair yazamadýðým çok þey var. Ama siz, þu yazmýyorum ifadelerinden kurtulun.. Belli bir noktaya geldiniz, devam edin… Okumaya daha çok vakit ayýrýn.

Ama yine de ben üzerime çok yük alýyorum, sanki buranýn çocuklarýný, eðitim sistemini ben kurtaracaðým. Ýþinize bakýn denilde ya! Hele bu dönemde. Zor da olsa. Zor da týrmalýyorum.

“Bedenim artýk kaldýrmýyor” diyemiyorum.

Çocuklarýnýzýn hayatý kurtulmuþ -merak etmeyin-. Onlar dik dururlar… Sadece izdivaçlarý kalmýþ. O da olur.

Bizim ülke insanlarýný çok iyi biliyorum. Þu sýra yorumsuz onlar.

Sabýr. Sabra sabýr.. Ötesine sabýr.

Bakalým hayat bizi daha nerelere götürecek?

Siz kýzacaksýnýz. Siz ölümü isteyeceksiniz. Siz belki çaresiz kalacaksýnýz.. Ama bir gün hey gidi günler deyip bir baþka hallerde bulunacaðýz.

Belki ben ve bizler o hey gidi günleri diyemeyeceðiz.

Son sözüm þu olsun:

Sabra aþýk olun.. Sabrý yenin…

Daha ne diyeyim.