![]()
Nizip'te degişimin ve yeniligin bir adresi de
Hiç şüphesiz Nizip Devlet Hastanesidir.
Yazdırılabilir Görünüm
Yeni yapılan ek binası ile,güneydoğunun en büyük acil servisi ile , ve en önemlisi ,katkılarını unutamayacağımız UZ.DR.Hasan Çağıl'ı ile NİZİP DEVLETHASTANESİ...
Ayrıca katkılarından dolayı,DÜRÜMCÜ EMMİMİZE ve Sayın milletvekilimiz MEHMET SARI beyfendiye,tüm Nizip''liler adına sonsuz şükranlarımızı sunarız...
http://www.resimekle.com/image/13191.jpeg
bu fotodakiler Nizip devlet hastahanesi mi?görmeyeli 1,5 yıl oldu NDHastanesini.güzel değişiklik,demek ki isteyince oluyormuş.ellerinize ve yüreğinize saglık.yine de allah düşürmesin sevdiği kulunu hastaneye;=)
Orhan bey bu konuyu açtığınız için çok teşekkür ederim.Sayın adminde bu konu üzerinde durup ana sayfaya taşırsa sevinirim.Çünkü hastane konusunda çoğu insanın söyleyecek sözleri vardık kanaatındayım.
Hastanemizin son hali baya muazzam şekilde donatılmaya başlandığı gözle görülüyor.Bugun acil ünitesinin Güneydoğuda bu büyüklükte tek olduğunu söyleniyor yetkililer tarafından.Tabi bunu gördüğümüz acil üniteleriyle karşılaştırırsak gerçekliliğini anlayabiliriz.Buradan emiği geçen insanlara ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Gerek sayın vekilimiz Mehmet SARI beye gerek Başhekim Hasan CAĞIL beye Sayın Dürümcü emmimiz Mehmet CANKESEN beye ve emeği geçen tüm memleket sevdalı hayırseverlere göstermiş oldukları gayret ve çabalardan dolayı teşekkürü şahsım adıma borç bilirim.Sanırım bazı eksiklikler var onlarda inşallah en kısa zamanda giderilir kanaatındayım.
Allah Sizi Rahmetiyle Yargılasın.
Yukarda gözümden kaçan sayın Başkanımız Hacı Fevzi AKDOĞAN'ında emeklerini unutmamak lazım.Allah onun gibi insanlara sıkıntı vermesin..
Emeği gecenlerden Allah razi olsun..
Gerçekten Ben içinde çalıştım. Asansör'den tutunda,Genel Poliklinikler,Servisler, Acil ne
durumda olduğunu biliyorduk ama şuanki durumunu görünce özel Hastaneden farkı kalmadı
fazlası var diyorum.Uz.Dr.Hasan ÇAĞIL ve ekibinden Allahrazı olsun Nizipli olarak hayatım
boyuncaböyle iyi bir insanı unutmayacağım.
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.
![]()
![]()
![]()
![]()
Bence söze gerek varmı artık Ameliyathane kısmının resimlerini ilerdeki günlerde inşallah burada yayınlarız
Teşekkürler Hasanbey.
Çok sevindirici.. resimler için sağolun allah yapandan da yaptırandan da razı olsun..
sevgili orhan abim konuyu acmanız cok güzel oldu özelliklede asansör konusuna cok sevindim yaklasık 10-12 sene once bir kardesimiz asansörün kapıları bozuk oldugundan acıp asagı dogru bakarken yukardan gelen asansör feci sekilde kardesimizin................... :( o günden bu yana benım hastanedeki asansörü gordügüm zaman sanki benımde basıma gelecekmiş gibi hissedirdim... cok sukur su anda hastanemizde yok yok allah bu hizmeti bize getirenlerden razı olsun hizmetlerinizin devamını dilerim
SabRedeLim MevLam NeyLer, NeyLerse MevLam Güzel EyLer....
inşaallah daha güzelleşecek böyle Nizip ya emeği geçenlerden allah razı olsun
Tam-med yanında ...................yemiş. Dimi yaniiiiii....?
HASTANEDÜZENLENMİŞ POOAAAHHHHHH... Millet Gidince Hastaya bakacak bir doktor var acilde oda hangisine koşturacağını bilmiyor, hadi bunuda bırak DOKTORLAR ÖZELine gitmemiz için, ilgilenmiyor hastanede. SANKİ KENDİSİNİN ÖZELi DEVLETİN HASTANESİNDEN DAHA ZENGiN. Bu şartlar altında hastane altın kaplama yapılsa ne olurki. MiLLETiMiZDE CEHALETiN ESİRİ OLARAK BiRKAÇ MERMER PARTÇASINA ALDANIP KANIYOR:
Aslında Nizip için ne yazılcak derseniz yazacak çok şey var. Öncelikle adamlar TAŞBAŞı gezi yeri yapmış, ama neye yarar milletin 1 kğ et alacak pareası yokki gidip mangal sefası sürsün. Hastane tadilatı başladı ama neye yarar, Doktorlar özeline gitmediği çin ilgilenmiyor , bişi söyleyincede TEKim diyor işin içinden çıkıyor. Elektirkler SIK SIK kesiliyor, bunun çaresi yokmu TEDAŞ görevlileri En baba maaşı alıyortlar yazın yatıyorlar kışında en ufak bir yağmurda elektirik kesiliyor. Daha bunlar gibi pek çok şey.... hangisini anlatalım bilmiyorum ki. Birde Nizipin (Antep tarafından) girişi ışıklandırma yapılmış anlaşılan baya bir masraf edilmiş. güzel bir düşünce ama yeri ve zamanı değil. o yapılacağına ÜLFET'i faliyete geçiripte en az 4000 kişi ekmek yese daha iyi değilmi. ama görünen o ki herkes kendi menfaatini düşünüp kendini ön planla çıkartmaya çalışıyor. BAŞARIYORSUNUZ...!
<h3 BU SİTEME CEVAP VERECEK Bİ YETKİLİ ARIYORUM....
DEVLET HASTANESİ İÇİN YAPILANLARA TŞK.EDERİM. ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN YAPANA VE YAPTIRANLARIN.. İNŞ. DAHA GÜZEL ŞEYLERDE YAPILIR...
AMA ŞU VARKİ ZİHNİYET AYNI ZİHNİYET... BİR DAHİLİYEDEN SIRA ALMAK İÇİN SABAH NAMAZINDAGİDİYORUZ..
BİR GÖZ DOKTORUNUN GÜNÜ BELLİ.. YANİ HERGÜN YOK...
HASTANEDEKİ ORDAKİ ŞİKAYETLERİN HADDİ HESABI YOK...
UZMAN DOKTOR SAYILARINI 2 YE ÇIKARMAK MÜMKÜN DEĞİL Mİ?.. KOCA NİZİBE Kİ BUNA ÇEVRE KÖY VE İLÇELERDEN GELENLERDE DAHİL ARTIK TEK DOKTORLAR YETMİYOR...
BU MESAJI OKUYAN BUNA CEVAP VERECEK Bİ YETKİLİ ARIYORUM... BU ORHAN BEYDE OLABİLİR YADA HASTANEDENDE BİRİ OLABİLİR FARKETMEZ...</h3
bilboard ve neo kardeşlerime katılyorum ama yargısız ınfazda bana yakışmaz sezarın hakkını sezara vermek lazım. avrupa topluluğuna aday bir ülkede malesef insanımız özellikle yaşlı kadınlar dedikodu yapmaya evde canları sıkılan nineler hastane yollarında ömür tüketiyorlar bir gün işe giderken dolmuştan sabah erken saatde baktım her sokaktan elinde karne olan bir kadın yanında bir çocuk elinden tutmuş hastane tarafına gidiyor kaçar adımlarla bu kadın hastaneye doğru bu sürat bu iştah ne diye düşündüm gerçek hastalar bu müzmin hastaların yüzünde saatlerçe ayakta bekliyorlar allah gerçek hastalara sağlık ve şifa versin.yoksa Nizip hastanesi çok iyi olmuş arkadaşlarımın şikayet etdiği bu sıkıntılar her yerde var nizibe özgü değil bu sıkıntılar keşke düzeltilse ben inanmıyorum düzeleceğine ama en azında hastaneye gitdiğimde serin ve ferah bir ortamda serin klimalar altında beklemek güzel bakın mermer parçası,göz boyama sözleri ayıp olmuş
Emeği gecen herkesten Allah razı olsun...
ama ben de bir konuya değinmeden gecemeyeceğim, bilboard kardeşimizin dediği gibi doktorlar hastaneye gittiğimizde bizi özel muayenehanesine istiyorlar. hastanede bakmıyorlar. isim vermek istemiyorum ama isim isterseniz yaza da bilirim. bu konuda yapılabilecek birşer varmı acaba? yada bu konuya el atacak mercii neresidir. hastahane mi? belediyemi? yoksa biz halk olarak yaygara mı çıkartalım????
saygılarımla
Kalite'den ödün vermekle bu hale gelinebilir.
İSTEDİĞİNİZ KADAR ALLAYIN, PULLAYIN.
EMEĞE ELBETTE SAYGIMIZ VARDIR. AMA ÖNCE ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ LAZIM. HASTENEDE TANIDIĞI OLAN BİRİ SIRA NUMARASI İÇİN SABAH NAMAZINDA KALKMIYOR,NUMARASI BİRİLERİ TARAFINDAN ALINIYOR. SONRADAN GELİNİYOR. SABAH NAMAZINDA KALKIP GELEN YAŞLILARIMIZ SIRA BEKLİYOR. ZİHNİYETİNDEĞİŞMESİ LAZIM.
Hastane personelinden özür diliyorum ama 'f.deliaslan'a katılmamak elde değil. hep uyum çerçevesinde olumlu konulara yazmayı seviyorum ama bu konuda kardeşimiz haklı... olumsuz eleştiri yapmadan gecersem kendime saygısızlık etmiş olurum.. nasıl ki güzel olayları buradan alkışlayan yazılar yazıyorsam, olumsuz vakaları da eleştirel tarzda yazıya dökmek bence benim vetüm forum üyelerinin görevi.bazılarımız bazı kesimlere yaranabilmek adına yanlışların dahi arkasında duruyor, oysa yanlış herzaman yanlıştır görecelik yoktur. yazımı kimseler üzerine alınmasın. Yapılması gerekenler tartışılsın, sorun yerine çözüm üretelim...
saygılarımla
hastanemiz gayet güzel oldu fiziki açıdan.ama zihniyet konusunda ben de iyimser değilim.orada en hassas bir psikoloji ile gidiyoruz ve yapılan muamale ortada.Doktorlara eskiden büyük saygım vardı.ne yazık ki şimdilerde o saygı kalmadı.ayrıca o çok bayıldıkları özellerde de iş yok.
geçen yaşlı ve hasta bir adamı gördüm bir özel in önünde.adam 2 kişinin yardımı ile zor yürüyor,kapıya geliyor.bir Allahın kulu sedyeyi kapıp gelmiyor.10 dakika sonra aynı hasta doktor yok diye aynı halde arabaya kadar götürülüyor.Anlamıyorum hizmet sektörümüz neden bu kadar aymazlık içinde?neden paradan başka değerimiz yok?
arkadaşlar haklı zihniyet değişmedikten sonra bina değişmiş laf bunlar,Allah bize yardım etsin.
Yazılanları bende duyuyorum fakat müsaade ederseniz başka bir açıdan bakıp uzun süredir teşekkür etmek isteyipte yapamadığımı yapmak ve adını hatırlamadığım pratisyen doktora teşekkür etmek istiyorum.
Yaklaşık 4 ay önce idi, bir tanıdığımın oğlu başı üstü yere düşmüş ve beyin kanaması ihtimali vardı. Hastaneye gittiğimizde bir kalp krizi geçiren bir bayan, birde motordan düşmüş kolu kırık bir hastada peşimizden geldi. Tabi onlarca benzer hasta ufak sorunları ile orada idi. Hangimize koşacağını şaşıran güler yüzlü doktor, hepimizle ayrı ayrı itina ile ilgileniyordu. Elinde reçete yazdırmak için bekleyen ve orada hastası olmayan bir delikanlı, hastanenin her yerinden duyulacak şekilde hiddetle bağırıyor ve "benim reçetemi ne zaman yazacaksın arkadaş, daha ne kadar bekleyeceğim " diyordu. Kınayan bakışlarımız çare olmadı ve doktor beyle takışmalarından sonra çekip gitti. O sinir hali ile doktor bey bize "kusura bakmayın" dedikten sonra bizle ve diğer hastaları ile tekrar ilgilenmeye devam etti.
Yani olayın birde bu tarafı var, söyledikleriniz haklı fakat bizlerde de çok yanlışlıklar var. Karşımızdakinin insan olduğunu ve doktorsuzluk yüzünden günde yüze yakın hastaya bakmaları gerektiğini unutmayalım.
Doktorların bıçak parası altında para istediklerini falanda duyuyoruz ve şikayet mercii olarak gördüğümüz siyasilere gidip dert yanıyoruz. Fakat birimiz kalkıpta dilekçemizin altına imza atmıyoruz!
emegi gecenlerden Allah razi olsun.
admin abim sana son derece katılıyorum herkes güzel yazmış ama senın yorumun daha cok hoşuma gitti aynısı bizimde basımıza geldi doktor bir anda 3 -5 kişi ile ilgileniyordu, yinede eskisinden kat kat ii olmuş tekrar'dan bu hizmeti bize getirenlerden allah c.c. razı olsun
SabredeLim MevLam NeyLer, NeyLerse MevLam Güzel EyLer...
Kesinlikle haklı olduğunuz noktalar var,itirazım yok. Ama izin verirseniz şu açıklamayı yapayım;
-Devlet hastanemiz ,değişimden önce günlük 600 hastaya hizmet veriyordu,ama personel ,teçisat ve oda sayısı artırlınca hasta sayısında adeta bomba patladı ve günlük hasta sayısı 1.200 'e çıktı. Gerek başhekimimiz ve gerek doktorlarımız adeta şok oldular.Hasta sayısı günlük 600 iken 1.200 'e çıkması ,hesapta olmayan bir rakamdı.Yükseleceğini bekliyorduk ama bu kadarını asla beklemiyorduk,UZ.DR. Hasan Çağıl beyfendi ile son görüşmemizde,bir ek bina daha yaptıracağını ve personel sayısının yeniden artırılacağını beyan etti. Eskiden sadece Nizip'liler devlet hastanesine giderlerdi. Ama şimdi Suruç,Bozova,Birecik,Karkamış ve Ş.urfa 'dan da hasta geliyor.
-Bazı branşlarda doktor sayısı birden ikiye çıkarılması önerilmiş,doğru kabul ediyorum. Ama doktorlar ilçelerde görev yapmayı istemiyorlar. Devlet buna şöyle bir çözüm buldu,çakılı kadro diye bir kadro olayı çıkardı. Yani 5 yıl boyunca tayin isteme hakkın yok,görev süren dolduğu zaman,yeniden sözleşme imzalayacaksınız. İşsizliklen yakınan insanımız boş gezme pahasına ,görev yerlerine gitmediler ve şu an Türkiye'de binlerce çakılı kadro personeli boşta gezmesine rağmen,doğu ve güneydoğuya illerine gitmediler..
-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir. İnsanların ahlakını düzeltemezsiniz ki veya bunun için kanun çıkaramazsınızki,hele bir de bunlar yıllarca mürekkep yalamış tıp öğrencileri ise,ne yapmak lazım size sormalı.
(sözüm bazı doktorlara)
-Hazır doktorlardan bahsetmişken, DR.Hasan Çağıl'a,Dr.Bekir Sıtkı Paksoy'a,DR.Ömer Aykut'a diyorum ki ; Nizip için yaptıklarınızı asla unutmayacağız.
arkadaşlar çeşitli problemler ve sıkıntılar yaşıyor olmamız bizim elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmamıza engel olamaz yani bugün hastanelerin ne kadar hijyenik ne kadar refah ne kadar temiz olursa bizim içn okadar iyi değilmi bu çalşımların evamını dileriz
Elbette ki yapılan iş takdire şâyândır. Kimse bunu inkar edemez, yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin demişler. Lakin güzel bir binadan ziyade güzel yürekli doktorlara ihtiyacımız var. Nizip Devlet Hastanesi'ndeki birkaç doktorun yapmış olduğu yanlışı tüm doktorlarımıza mal etmek tedoğru olmaz ... ama bir çürük elma diğer sağlam elmalarada çürük kokusunu sindirir.. bu yüzden çürük elmaları seçelim derim.. Artık bu seçme işini kim yapar onu ben bilemem.
Orhan bey yazısında demiş ki:-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir...
orhan bey size sonuna kadar katılıyorum.. artık ahlak denilen fazileti kendisinde barındırmayanlara ne denildiğini herkes iyi biliyor.
Ama bunu söyleyip kenara çekilmek te ahlak(sız)lara buyrun yol sizin demekten başka da birşey değildir..
Admin abim demiş ki:Fakat birimiz kalkıpta dilekçemizin altına imza atmıyoruz!
Admin'im ben o dilekçelere imza atmaya hazırım.
saygılarımla
"quote" Orhançelik demişki:
-Bazı branşlarda doktor sayısı birden ikiye çıkarılması önerilmiş,doğru kabul ediyorum. Ama doktorlar ilçelerde görev yapmayı istemiyorlar. Devlet buna şöyle bir çözüm buldu,çakılı kadro diye bir kadro olayı çıkardı. Yani 5 yıl boyunca tayin isteme hakkın yok,görev süren dolduğu zaman,yeniden sözleşme imzalayacaksınız. İşsizliklen yakınan insanımız boş gezme pahasına ,görev yerlerine gitmediler ve şu an Türkiye''''de binlerce çakılı kadro personeli boşta gezmesine rağmen,doğu ve güneydoğuya illerine gitmediler..
-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir. İnsanların ahlakını düzeltemezsiniz ki veya bunun için kanun çıkaramazsınızki,hele bir de bunlar yıllarca mürekkep yalamış tıp öğrencileri ise,ne yapmak lazım size sormalı.
(sözüm bazı doktorlara)
Şimdi bu hocalarımız mezun olurken hipokrat yemini ediyorlar. Bu arada hipokrat yemini; "Hekimlik mesleği üyeleri arasına katıldığım şu anda, hayatımı insanlık yoluna adayacağımı açıkça bildiriyor ve söz veriyorum.Hocalarıma saygı ve gönül borcumu her zaman koruyacağıma, sanatımı vicdanımın buyrukları doğrultusunda dikkat ve özenle yerine getireceğime, hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağıma, benden hizmet bekleyen kimselerin sırlarına saygılı olacağıma ve onları saklayacağıma, hekimlik mesleğinin onurunu ve temiz töresini sürdüreceğime, meslektaşlarımı kardeş bileceğime, din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime, insan hayatına kesinlikle saygı göstereceğime, baskı altında kalsam bile tıp bilgilerimi insanlık değer ve yasalarına karşı kullanmayacağıma, açıkça, özgürce ve namusum üzerine and içerim."
Hipokrat yemini bu şekilde, aslından değiştirilmiş olarak yapılmaktadır. şimdi bu arada bizler gibi güvenlik için çalışan arkadaşlar, Hakkari, Şırnak,Ağrı,Kars, Edirne ve daha nice uç ve terör bölgesi olan yerlerde çalışırken bazı doktor arkadaşlarımızın bu yemini ile yaptığı icraatlar, ve eylemler örtüşmektemidir?
Ben çocuğumu hasteneye götürmüştüm. Doktor bana ve çocuğa öyle sert bir ses tonuyla, sorular sorduki, bir anlam veremedim. Sanki niye hasta oldunuz demediği kaldı. Ben de ardından tedavisini reddettim. başka bir doktora gittim. Bu tip doktorlarımız da var. Diğer doktor arkadaşlarımızı tenzih ediyorum.herkes işini ve görevini en iyi şekilde yapacakki, insanlarımız ve hemşehrilerimiz sağlıklı,güvende mutlu bir hayat yaşasın.
DİĞER BİRDEYİŞLE" İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN"
sevgi ve saygılar.
Önce şunu hatırlatayım, hükümet idareci konumundaki doktorlara özel muayene açamayacağı hususunda bir yasa çıkardı ama ne kadar doktor görevinden istafa etti belki bilirsiniz. Bununla beraber Orhan kardeşim arkadaşlar yazdıklarında haklı. Sen iyi kötü bilgisayardan anlıyorsun bak şimdi gelen doktorun bismilllah deyip kafasına formatı atacaksın ve sonra bilgileri tek tek yükleyeceksin. Neyi mi mesela
-sabah 10'da değilde 8'de mesainin başladığını ve akşam saat beş'te bittiğini
- vatandaşın zaten hasta ve yüreğinin yangın olduğunu bu yüzden azarlanamayacağını,
-asla ve asla özelime gel kelimesini kullanmayacağını vs. vs.
bunları hep siyasiler yapmalı, yani ayıp değilmi bunları da yapamayacaksan. sen gitmiş allı güllü duvarlar yapmışsın olmaz bunlar. Adamların kafasını değiştireceksin yani formatı çekeceksin windowsu yükleyeceksin. He mi?
gerçekten bu resimler Nizip devlet hastanesine mi ait?.
emği geçenlerin ellerine sağlık ..
.
<h5 öncelikle düşünen tüm ilgililerinden allah razı olsun amaaaa (bilboard)kardeşimizin bir yorumu göz önünü alınırsa hicde haksız degil ağzına sğlık canım kardeşim</h5
![]()
Evet bu konu yaklaşık 2 sene önce açılmış bir konu....Değişen bişey var mı..? yoookkkk.. Gene aynı tas, aynı hamam...
Hastanemiz çok güzel, doktorlarımız çok iyi, personelimiz iyi niyetli, hemşirelerimiz bir melek ama bunlarla olmuyor. Dediğimiz gibi acil olarak uzman doktora ihtiyacı var hastanemizin.Hemde gecedeğişikli olarak nöbete kalacak UZMAN DOKTOR'a
Acil ünite binasına başlanırken DÜRÜMCÜ EMMİ şu şekilde konuşmuş. Bu acil ünite binası için elimden gelen maddi manevi ter türlü yardımı yapacağım. Çünkü iki kardeşimi Antep yolunda Antebe ulaşmadan yolda kaybettik. O zaman Nizib'in acilden sevki çok oluyordu.
Şimdi durum ne? Değişen bir şey oldumu? Maalesef olmadı. DÜRÜMCÜ EMMİ duyarlı bir Nizipli olarak acil ünite binasına büyük katkıda bulundu, en azından bizden gitti elden gitmesin düşüncesiyle bir hayırseverlik yaptı.
Ama geçen günde amcası oğlu CİĞERCİ UĞUR Abimizi uzman doktor yokluğundan anteb'e sevkle yolda kaybettik. Keşke acil ünite ile birlikte 2 tanede uzman doktor getirseydin DÜRÜMCÜ EMMİ...
Tabiki bunlar Taktir-i İlahi buna inancımız sonsuz. Ama bu tür vakaları aza indirgemek için eğitimli insana ve uzman doktora çok acil olarak ihtiyacı vardır hastanemizin.
İmkan varda yapılmıyorsa bu işin vebali gerçekten çok büyüktür. Ölen insanların yakınlarının bedduaları vallahi kimseyi iflah etmez... Bizden söylemesi...Selametle.
derviş abi çok güzel bir konuya değinmişsin, keşke burada yazdıklarımız dikkate alınsa.....
eger burada yazdıklarımızı yetkililer okuyupta somut adımlar atmıyorlarsa biz burada boşuna kürek çekiyoruz demektir...
Nizipteki uzman doktor eksiği malesef yıllardır var olan bişey, ama ben kendi adıma söyleyeyim bu tür eksiklerin talebi nerden yapılır bilmiyorum, il sağlık mı?, kaymakamlık mı vs. ama daha önemlisi talebi kim yapıyorsa niye yapsın ki;
sanki Nizipte 1 tane hastane var !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sanki Nizip'in nufusu 100.000 üzerine çıkmış, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sanki Nizip'te öyle hergün acil hasta, hayati tehlikelik durum oluyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evet bunlardan hangisine evet diyelim ki yetkililer uzman doktor için talep yapsınlar
Biz burda 1000 kere yazarız ama onların başına gelecek 1 musibet bütün işleri halledecektir.
DERVİSDORTBUDAK KARDESIME CEVAP
.
Sevgili kardeşim güzel bir konuya parmak basmıssın ama bu sorun yalnız Nizip in sorunu değil ülkemizin yıllardır kanayan yarasıdır..
maalesef mesleğe başlarken Hipokrat yemini eden hekimlerimiz is görev yapmaya geldiğinde büyük bir ayrımcılık yaparak bazı bölgelere gitmemekte ısrar etmektedir..
.
Bunun suçlusu hayırseverler değildir, asla olmamalıdır. Tamamen kendi imkanlarıyla ve büyük fedakarlıklarla,hiçbir menfaat beklentisi olmadan yapılan bir hayır işinin bu derece acımasızca eleştirilmesi üstelik de çok büyük bir acı yaşadığımız şu günlerde bunun yapılmış olması sizin adınıza utanç vericidir.
Oysa Siz ve sizler gibi kişilerden beklenen şey yapılan bu hayır işine maddi olarak olmasa bile manevi olarak destek olmak ve sözünü ettiğin o uzmanları ilçemize kazandırmak için girişimde bulunmaktır.
Üzülerek belirtmek isterim ki ülkemizde milyonlarca insanın yaptığını yapıp havanda su dövmüşsün biz bu hazırcı zihniyeti terketmediğimiz sürece ve birileri bizim için herşeyi hazırlasın biz sefasını sürelim mantığından vazgeçmediğimiz sürece ülke olarak ta vatandaş olarak ta hiçbir yere varamayız.
Hadi hastaneyi biz yaptırdık doktorları da siz getirin,biz işin maddi kısmını hallettik manevi yönü için de siz girişimde bulunun. Oturduğun yerden ahkam kesmek kolay lafla peynir gemisi yürümez.
Yarı o olmayan uzmanlara senin ya da senin bir yakınının da ihtiyacı olabilir unutma.
o zaman da DURUMCU EMMI YI mi suçlayacaksın yine ?
RUSTEM CANKESEN.
Evet bu konu yaklaşık 2 sene önce açılmış bir konu....Değişen bişey var mı..? yoookkkk.. Gene aynı tas, aynı hamam...
Hastanemiz çok güzel, doktorlarımız çok iyi, personelimiz iyi niyetli, hemşirelerimiz bir melek ama bunlarla olmuyor. Dediğimiz gibi acil olarak uzman doktora ihtiyacı var hastanemizin.Hemde gecedeğişikli olarak nöbete kalacak UZMAN DOKTOR'a
Acil ünite binasına başlanırken DÜRÜMCÜ EMMİ şu şekilde konuşmuş. Bu acil ünite binası için elimden gelen maddi manevi ter türlü yardımı yapacağım. Çünkü iki kardeşimi Antep yolunda Antebe ulaşmadan yolda kaybettik. O zaman Nizib'in acilden sevki çok oluyordu.
Şimdi durum ne? Değişen bir şey oldumu? Maalesef olmadı. DÜRÜMCÜ EMMİ duyarlı bir Nizipli olarak acil ünite binasına büyük katkıda bulundu, en azından bizden gitti elden gitmesin düşüncesiyle bir hayırseverlik yaptı.
Ama geçen günde amcası oğlu CİĞERCİ UĞUR Abimizi uzman doktor yokluğundan anteb'e sevkle yolda kaybettik. Keşke acil ünite ile birlikte 2 tanede uzman doktor getirseydin DÜRÜMCÜ EMMİ...
Tabiki bunlar Taktir-i İlahi buna inancımız sonsuz. Ama bu tür vakaları aza indirgemek için eğitimli insana ve uzman doktora çok acil olarak ihtiyacı vardır hastanemizin.
İmkan varda yapılmıyorsa bu işin vebali gerçekten çok büyüktür. Ölen insanların yakınlarının bedduaları vallahi kimseyi iflah etmez... Bizden söylemesi...Selametle.
RÜSTEM CANKESEN KARDEŞİM....
Konuyu yukarıda tekrar yineledim..Bir kez daha okursanız beni daha iyi anlarsınız. Ben ve tüm Nizipliler DÜRÜMCÜ EMMİ'ye teşekkür ediyoruz. Kendisini eleştirdiğimiz falan yok ALLAH kendisinden razı olsun. Bizim sıkıntımız yazıda dadile getirdiğim gibi işiüstlenmeyen siyasilerdir. Bir hayırsever çıkmış Acil binasını yapmış, maalesef siyasiler 2-3 tane uzman doktor getirememiş. Derdimiz budur...Yazıdada bu açıkca belli iken sizin beni yanlış anlamanız şahsımı ziyadesiyle üzmüştür.
Ayrıca Ciğerci UĞUR abimiz 15 senelik komşumuz, yıllardırda baba dostumuzdur. Acınız bizim acımızdır. ALLAH mekanını cennet etsin, rahmetini üzerinden eksik etmesin....
Hem bizler oturduğumuz yerden ahkam kesmiyoruz. Ben bir yazımda 2 sene önce bu konuya değindim. NİZİP'İN ÇOK ACİL OLARAK 2-3 UZMAN DOKTORA İHTİYACI VAR diye. Daha öncekiyazıyla birlikte bu yazıyı yazdım. Ancak RAMAZAN bey o yazıyı kaldırmış. O yazımıda okursanız bu konuda ne kadar duyarlı olduğumuzu ve ne şekil uğraş verdiğimizi daha iyi anlarsınız inşallah.
Ramazan bey tekrar söylüyorum, üsttede söyledim. 2 sene önce yazılan yazıyı konunun başına ilk gönderdiğim gibi ekleyin. Bak arkadaşlar bizi birşeyler yapmıyorsunuzla itham ediyor.
RÜSTEM kardeşim tekrardan Sizin ve Tüm Nizip'in BAŞI SAĞOLSUN.
Ama geçen günde amcası oğlu CİĞERCİ UĞUR Abimizi uzman doktor yokluğundan anteb'e sevkle yolda kaybettik. Keşke acil ünite ile birlikte 2 tanede uzman doktor getirseydin DÜRÜMCÜ EMMİ...............
Keske yukarıdakı yazmıs oldugunuz sekılde degılde asagıdakı yazmıs oldugunuz gıbı konuyu yazsaydınız o zaman cevap hakkıda dogmazdı bıze neyse nıyetım burada yazılarımla kımseyı ıncıtmek degıl konuya bırazda olsa acıklık getırmektı saygılarımla
Ben ve tüm Nizipliler DÜRÜMCÜ EMMİ'ye teşekkür ediyoruz. Kendisini eleştirdiğimiz falan yok ALLAH kendisinden razı olsun. Bizim sıkıntımız yazıda dadile getirdiğim gibi işiüstlenmeyen siyasilerdir. Bir hayırsever çıkmış Acil binasını yapmış, maalesef siyasiler 2-3 tane uzman doktor getirememiş. Derdimiz budur...
Malesef uzman doktor konusunda büyük şehirlerin dışında her tarafta sıkıntı var . bunun çözümü için yıllar gerekli. ciğerci Uğur Cankesen e Allah tan rahmet diliyorum.