-
Dava Adamı
"Bana" sen şuna buna niçin sataştın diyorlar"
Farkında değilim karşımda muthiş bir yangın var alevleri göklere yükseliyor içindeevladım yanıyor İmanım tutuşmuş yanıyor o yangını södürmye İmanımı kurtamaya koşuyorum Yolda biri beni kösteklemek istemişte ayağım ona çarmış ne ehemmiyeti var o müthiş yangın karşısında bu küçük hadise bir kıymet ifade eder mi?
DAR DÜŞÜNCELER DAR GÖRÜŞLER."
Bediüzzaman SAİD NURSİ
Tarihçe-i Hayat
İşte Dava Adamı İman kurtarmak yolunda 25 e yakın zehirlenmeler sürgünler ve bunun gibi eziyetler e sadece köstek misali ile ne kadar önemsemiyor ama biri bize bir yan baktımı biz ağzımıza geleni söyleriz Asıl amacımız İman kurtarmak diyor Bediüzzaman hz.Meğer biz ne kadar dar düşünüyormuşuz!!!!!!!!.
-
-
Ufaklık bak şimdi seni sevmeye başladım.... Eveeeet işte bu.....
Bediuzzaman Sad-i Nurs-i hazretlerine ve onu sevenlere selam olsun....
-
Bediüzzamanı anlamak ve ona talebe olmak kardeş olmak dost olmak. Ne büyük şeref.
-
Evet çok şerefli bişey Keşke ona talebe olabilsek
-
ha bide abi ben bu yazıları Allah rızası için yazıyorum kimsenin gözüne girmek için değil
Edited by - osmandogan on 22.08.2006 19:24:09
-
ELLERİNE SAĞLIK OSMAN...
İNŞALLAH BİZ DE ONUN TALEBESİ OLABİLİYORUZDUR
-
-
Selamün aleyküm "osman kardeş" allah razı olsun böylesine önemli bir konuya değindiğiniz için allah razı olsun tekrardan.Bende bir risale aşığıyım, risale derleri alıyorum ablalardan... çağımızın üstadı "said nursi" bizler için peygamber efendimizden sonra çok güzel bir örnek..insanlar için iman paradan başka manaya gelmiyor yani imanlarını üç kuruş paraya satanlara lanet olsun..bizlere ne mutlu ki said nursi talabesi olma yönündeyiz...said nursi ve risalesi bizler en azından benim için çok önemli....allaha emanet olun ve bizi de ona emanet edin...
-
Allah razı olsun Risale de inanı ruhunu doyuran çok hoş sözler var ekmek gibi su gibi bunlar bir defa okumakla bırakılmaz Allah razı olsun O yolda olmaya çalışıyoruz
-
alıntı:
"quote" osmandogan demişki:
ha bide abi ben bu yazıları Allah rızası için yazıyorum kimsenin gözüne girmek için değil
Edited by - osmandogan on 22.08.2006 19:24:09
Ufaklık sana bişey diyenmi oldu....?
-
Abi bari bu konuyu dağıtmayalım özür .
-
allah razı olsun osman kardeşim....
eline saglık..
keşke hepimiz bu büyük insanın hayatını bilsek ve onun yaşadıgı gibi yaşayabilsek...
-
Bediüzzman Said Nursi hz gerçekten örnek alıncak bir insan .
-
evet osmana teşekkür ederim,Bediüzzman Said Nursi hz bize enyaıkn zamanın muhteşem insanlarından,
ama malesef günümüzde böyle bir zatın mezaının bile yeri bilinmiyor
-
Malesef ama vefat etmeden önce söylemişti Bediüzzman said nursi hz.
benim yerimi iki talebemde başka kimse bilmyecek demiş bir hikmeti var deyip geçcez.
-
Metal kardeş mezarının taşınması zahiren zulüm gibi gözüksede zaten kendisi mezarının herkesler tarafından bilinmemesini arzu ediyordu. Kaderin bir cilvesi olarak talebelerinin yapamadığını başkaları onların adına yapmış oldu. Zaten yazmış olduğu bir şiirinde mezarının yıkılıcağını da belirtmiştir. Eğer risale varsa EDDAİ 'de görürsün.
Son Şahitler"de okumuştum üstad defnedildikten kısa bir süre sonra mezarının üzerindeki toprak yer seviyesine kadar iniştir. Nedeni ise ziyarete gelenlerin bu topraktan almasıdır. Hatta bazıları şişelere su doldurup mezarın üstene koyup şifalıdır diye bazı yanlışlarda dahi bulunmuşlardır. İŞte bunlar üstadın en nefret ettiği hadiselerdir. Demek mübarek insan bunların olacağını tahmin ediyordu ve mezarın bilinmesini istemiyordu.
Evet ona zulm etmek isteyenler onun bu arzusunun yerine getirilmesine vesile olmuşlardır. Ne garip değil mi?
-
Evet coskun abi biz mezarının bilmek istiyoruz ama sonuçlarını bilmiyoruz Allah razı olsun
-
O bambaşka bir alim.Tarihçi cemal kutay üstad bediüzzaman için şöyle diyor.1950 ler türkiyesinde ediüzzamanın hiçbirşeyi yoktu.Ona ekmek vereni bile hapse atıyorlardı. Hapislere atıyorlardı. Ona talebe olanlar işlerinden oldular. Oysa aynı dönemde ismet inönüyü sevenlere makam servet şan şeref veriyorlardı.Ama bakın aradan yıllar hızla gecti.İnönünün arkasından kac dua edeni var bilmiyorum ama insanlık hala asrın çilekeş alimine (ÇİLEKEŞ:ÇÜNKÜ 14 DEFA ZEHİRLENDİ 28 YIL HAPİS YATTI EVET BU MİLLETİN İMANINI KURTARMAK UGRUNDA.Ve o kendisine eziyet edenlere hakkını helal ederek YARADANA YÜRÜDÜ) dualar ediyor
HAYDAR BAŞ gibi ne idüğü belirsiz derin devlet hocası bu büyük alimin mezarının vatikanda oldugunu iddia edecek kadar idiotlaşsalarda HERKES KİMİN NE OLDUGUNU VE KİME ÇALIŞTIGINI BİLİYOR.
Allah bu büyük alimin nefesini kokusunu ülkemizden eksik etmesin onun yolunu idame ettirenlere binlerce rahmet olsun..
-
Evet maalesef bizler cok safderunuz.NURCU SÜLEYMANCI FETHULLAHÇI. Evet bunlar ve hala sırat ı müstakimde devam eden tarikatler neden bu isimleri aldılar. KİM VERDİ BU İSİMLERİ. HANGİ SABETAİST GAZETENİN MANŞETİNDEN HALKIN ZİHNİNE KAZINDI. Bu milletin imanını kurtarma yolunda cehd gösteren bu insanları kim kamplara böldü.......... Lütfen bu tanımlamaları kullanmayın. Bu isimler halkın önüne set olsun diye secilmiş isimlendirmeler
-
haklisin abi.ve bende diyorum ki eger nurcu fettullahcı vs diye bölersek.o insanlarda kendi aralarında kamplasıyorlar ozaman.örnegin benim alanyada bi zamanlar butigim vardı butik pazarlamacımız nurcuydu. yandasina ayrı bizlere ayrı fiyattan mal verirdi.
konu bu degil ama bu yanlışlarıda görmemiz gerek.benim sözüm gercek nurculara ALLAH yolunda olanlara degil.oraları rant kapısı olarak görenlere
-
Abi bencede konumuz cemaatlar değil hepsi asıl konumuz bu değerli üstadı örnek almak derkenar abi ahirzamandır herkes bişi diyecek Hasan Mezarcı da ben isa mesihim diyor demi yani zehirlenmelere gelince bence 14 değil 21 di Allahu alem bizim yapacağımız peygemberden sonra onu örnek almak bence hatalıysam özür .
-
Çok doğru tespitlerde bulundunuz abiler.
-
kardeş bunlar çok güzelde.saidinursi muhterem zat yaşasaidi,şimdiki nurcuları sillelerdi. hepsi lopçu bunların hepsi.ecevite oy verilirmi .bunlar işleri dönsün diye oy veriyorlar.zatimuhterem yaşasaidi,görürlerdi.
-
Ahirzaman hem konumuz cemaatlar değil o mübarek insanın kişiliği
Edited by - osmandogan on 28.08.2006 17:13:20
-
EVET MALESEF GÜZEL Bİ KONU ARADABİR BÖYLE GÜZEL İNSANLARI HATIRLAMAK VE HATIRLATMAK LAZIM.. TABİ HATIRLAMAKTAN ZİYADE ONLARI DİNLEMEK ÖNEMLİ.. O İNSANLARIN DEDİĞİNİ YAPMAK ÜMMETİN TÜRKİYENİN İNSANLARIN HATTA DÜNYANIN KURTULUŞU DEMEKTİR. AMA Bİ MESELE DAHA VARDIR Kİ. BİR HADİS ŞERİF.. BU DİN GARİP GELDİ GARİP GİDECEK VESSELAM.. SAYGILARIMLA
-
Aydınlattığın için teşekkürler neo abi
.
-
Ah Ah. Bizden ne köy olur ne kasaba. MÜSLÜMAN kimliği yeter bize abilerim. Başka isim aramak nedendir. Herkesin bir hocası var. Bu din 1400 kusür senedir devam ediyor. Öyle üstün imamlar, şeyhler, gazaliler gelmiş ki, hiç biri adına cemaat kurmamıştır. Allah muhafaza eğer olmuş olsaydı, şu anda buharici, müslimci, tirmizici, Gazalici ci ci ci . milyonlarca cemaat olurdu. Ama onlar Müslüman demek yeter, ümmet şuurunda olmuşlar. Dikkat Edin ÜMMET.
Neden geri kaldık. İşte bunun yüzüne.
Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.
Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez.
Nurcular güzeldir, süleymancılarda güzeldir, tarikatçılarda güzeller. Hepsi İslama hizmet ediyorlar. Ama Müslüman ismi yetmiyor mu ki biz başka isimlerle müsemma olmaya özeniyoruz. E efendim bu cemaatin lideri dine çok hizmet etmiş. Küfrün karşısında boyun eğmemiş. Direnmiş ve cihad etmiş. Güzel.[u] Sen onun adını kullanarak Allaha yaklaşma. Babanın zenginliği fayda etmez ahirette. Sen onun mücadelesini devam ettir. Sende küfre karşı çık. boyun eğme. Mücadelesini sen devam ettir.
</u
Peki zararı mı var ki;
Hemde ne kadaaar. İsimler yüzünden birbirine selam vermeyen cemaatler,
isimler yüzünden birbirinin sohbetlerine gitmeyen insanlar.
Efendim hepimiz müslümanız, o kardeşlerimiz de hizmet ediyor lafları ise çoktaaaan demode oldu. Yapmacık ve kandırmaca ifadelerdir bunlar. Madem öyleyse ayrı ayrı olmaktansa hepisi bir olsun, Sen onların yanına git tek yürek olun. Tek kelime olsun. Yoook diyecektir. onlar bize gelsinler. İşte başladı ihtilaf buradaaaan.
[u]Biri konuşurken, kendi cemaat liderinin ifadeleri ile konuyu örneklendiriyor. Bir diğeri şeyhinin görüşleri ön planda. ötekitarafta peygambere laf söyleniyor kimsenin kılı kıpırdamıyor ama, kendi cemaat liderinin islama uymayan bir sözü masaya yatırılıdığında kıyametler kopuyor.
</u Ben iki şey önereceğim. Sen de kimsin demeyin. Evet haklısınız bana düşmez ama, ne yapayım formda bu kadar geniş yazan olmayınca söz benim gibi bir acize kaldı.
1. Dünyada kimin sözü olursa olsun, isterse Feriştahın söz söylesin, bir insan kabul eder, diğeri kabul etmeyebilir. Çünkü insan sözüdür. Yani bu şeyhte olabilir, büyük bir zat da olabilir. Sonuçta benim gibi bir insan diyor adam. Kabul etmeyebiliyor. İkisininde aklı var çünkü. Bunun için söz söylerken, örnek verirken "EN GÜZEL SÖZ" ü söylemek durumundayız. Karşı kabul etmek mecburiyetindedir. En güzel söz ise Allah'ın sözüdür. Oda kur'andır. Bunun örnekleri kuranda vardır. Mesela kafirun suresine bakın. "Kul" diye başlar. Yani Söyle Ey habimim. Ey kafirler. Burada şu anlatılıyor. Ey muhammet bunu Allahın sözü olduğunu söyle. demek istiyor. kendin onlara demiyorsun. Allah diyor. "Kul" yani de kionlara. Tüm müslümanlar Allahın sözü karşısında susar. Ama senin şeyhinin yada din aliminin sözüne uymayabilir. O zaman neden ihtilaf çıkartırsın. Allahın sözü yetmiyorda mı başka söz söylüyorsun. Yada Allah'ın sözlerinde eksiklik mi var ki, başkasının sözlerini ilave edeceksin. Eğer illada ilave etmek istiyorsan, Yüce Müfessir olan Peygamber (s.a.v.) Mekkeli müşrikleri ki Edebiyat ustasıydılar, onları bile şaşırtan hadisleri neyimize yetmiyor ki.
Gelin bu isimleri bırakın. Herkes ben müslümanım, ümmeti muhammedim desin. Kuran okusun, hadis okusun. Efendim bu hocamızın kitapları da kuranın açıklaması, hadisin açıklaması diyeceksin. Ama adı kur'an değil, Hadis değil, içinde hocanızın sözleride var. Biri bunları kabul etmeyebilir. Küfrede girmez. Ama kuranı reddederse küfre gider müslüman. Kuran bize yeter. Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.
Bu gün her grup bir tv kanalı açmış, (müslüman tv kanallarından bahsediyorum) hepsinin reytingi gayri islami yayın yapan bir tv nin reytingi kadar değil. İzleyen yok. Çocuk, kız, oğlan, hanım hepsi başka tv ler seyrediyor. Bir araya gelin. Tek bilek tek yürek olun. toplu vursun yürekler. O zaman göreceksin ki, ortada bu ihtilaf ve ayrılığı fırsat bilip müslümanlara yüklenenler, kedi gibi kesecek seslerini ve yerlerine oturacaklardır. Ama şimdilerde cirit atıyorlar. Başındaki örtüye bile el uzatacak kadar cür'etli herif. Namazına, sakalına ve çocuğunun kuran öğrenmesine kadar müdahale ediyor.
Eğer iman ediyor isek Müslüman ismini içimize sindirip başka isimlerdende nefret ettiğimizi söyliyeceğiz. Doğru olan budur. İhfilafı Allah ve peygamber yasaklamıştır.
Yok eğer işin içinde dünyalık rant varsa, bu yazdıklarımın hepsine mutlaka bir muhalefet, ve kendine göre fetva çıkarırsın. Sen kendine bak. Bu rantlar kişisel bazda olmayabilirse bile Cemaat ve kitle bazında olabilir. Kalın sağlıcakla.
-
Valla gümbür gümbür çalışıyor adamlar, Allah'ına kurban adamların.... Git bak birbirleriyle yarışıyorlar. Bu cemaat dediklerin olmasaydı, bu gençler kimin avucunda olurdu acaba? tvdeki hocalar sahip çıkarlardı heralde...? Yurtlar, kurslar tertemiz her biri bir taraftan yüklenmişler hizmetleri,
Birbirine slm vermeyenler kısmına katılmıyorum, kesinlikle yanlış düşünüyorsun. Sadece daha iyi hizmet yarışındaki rekabetin tatlı çekişmesidir. Hizmet yolu birdir. slm vermeyen varsa oda sadece obirkaç kişiyi bağlar.
-
Allaha, peygambere, islama kuran'â götürmeyen cemaat, cemmat değil fesatçılar topluluğudur. Ama ülkemizdeki cemaatler el ele vermesede gönül gönüle vermiş hakka hizmet ediyorlar. Bana bir cemaat söyle de allahı ve peygamberi anlatmasın. YOK.
Hepsi başımızın tacıdır. Hepsi kendi çapında hizmet etmeye gayret gösteriyor. Süleymancısı da Nakşisi de Nurcu su da kadirisi de................
Hele bir düşünelim, fatihanın kaç ayet olduğunu bilmeyen ve öğrenemeyen bu müslüman gençliğe bu cemaatler olmasaydı kim elini uzatacaktı. Mahallende cemaat ehli bir gencle başka bir genci kıyasla hele ne kadar fark var. Yukarıda sayılan cemaatlere mensup olan kişilerin asayişi ihlal eden bir tek harekatı var mı? Taşkınlığı azgınlığı var mı? Birbirini sevmiyorlar selam vermiyorlar kısmına katılmıyorum çünkü hepsini seviyoruz..
-