-
Nizip’te ki tablacılar!
Burda kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir niyetimiz yok. Ama bir iş yapılırkendeinsanların başkalarını rahatsız etmemesi gerekir. Adam sabah avazı çıktığı kadar domates, balcan diyor. Hangi memlekette vardır bu. Her işin bir etiği var. Hele birde simitçisaat 9'da amfi koymuş tablaya ve de müzikli simit satıyor. Hizmet süper ama kimsenin rahatsız olup olmadığına bakılmıyor. Belediye yetkilileri bu konuda duyarlıolacaklar mı? Selamlar.
-
YOK, KUSURA BAKMA SIMDI ONLAR TUM MESAISINI BANA CEVAP TESKIL EDIYOR:)))
-
Yusuf Bey Dostum,
Lütfen free_27 'nin yadığıyla verdiğin cevap arasında bağlantı kuramıyorum.
Biraz da atışma ve sataşma ortamını kendin hazırlıyor gibisin.
Dostum,
Biraz daha sakin biraz daha ılımlı yaklaşman gerektiği kanaayindeyim.
sELAMLAR sAYGILAR
-
Bende anlayamadım doğrusu. Demek bu tablacılar sabah bir beni rahatsız ediyomuş.
-
Free_27 dostum,
Yanlış anlaşıldım galiba benim cevabın Yusuf Bey içinde.Bu yanlış anlaşılam nedeniyle özür dilerim.
Selamlar Saygılar
-
Yok size bişey demedim. Genel için konuşuyorum. Özellikle belediyeye sesleniyorum. Öözüm bulunacak mı bu işe.
-
Kardeş yasaklamak çözüm olmaz ki?
İnşallah pazarlar kurulduktan sonra bu hususta gereken yapılacaktır..
-
-
Sakın seyyar satıcılara karışmayın....Adamlar ekmek parası kazanıyor,ne var bunda.... Free_27 ;
Eğer rahatsız oluyorsan,.........
Ya neyse ya....
Boş ver ,burada ağırbaşlı takınalım....
Yo yo zoruma gitti bak...
Yani şimdi sen bunların ne zorlukla ekmek parası kazandıklarını bilmiyorsundur eminim....
Söylermisin sen hangi fabrikatörün çocuğusun....
Alnının teriyle ekmek parası kazanmak için domateeeeeeeeeeees,patlıcaaaaaaaaaaaaan,bibeeeeeeeeeeeer...Diye bağıran,hatta,simitçiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,diye haykıran.....O insanların sesi,bana melodi gibi geliyor... Vallahi zamanında bende çok bağırdım.......
O eli öpülecek insanların ekmeği ile oynamak,onlara yapılacak en büyük kötülüktür...
Belediyeyi göreve çağırıyor....Bak bak bak..... Sakın ola.....Evet sakın olaaaa.... Belediye yetkilileri size sesleniyorum,eğer onlara karışırsanız,ahirette bunun hesabını verirsiniz....
Bakın size söylüyorum,eğer yasaklayın,aynı şahıslar bu defa da sizi bu yönde ,yani yasakladığınız için kınayacaklardır...Sakın gaza gelmeyin......Freee abim sende bu konuyu açmamış ol...Tamammı...?
Hem o eli öpülesi seyyar satıcıların haykırışları,bana Müzeyyen Senar'ın sesinden daha sevimli geliyor.....
Beni kızdırmayın,uçarım valla hepinize........
-
Trübünlere oynuyosun huzeyfe kardeş. Benim onların ekmek parasına karıştığım yok. Saygı duyuyor ve de küçümsemek gibi bir cahilliğide yapmıyorum. Ama sabahan köründe bağırmasıda insanların ahını almasına sebep oluyor.10-10 den sonra bu işi yapsalar kıyemetmi kopar. Fabrikatör oğlumusun demişsin. değilim. cerabını vereyimde yine uykun kaçmasın. Çünkü sabaha karşı3 lerde yazınca çokda makul düşünemiyor insan. Bir fabrika örneğide benden. Vardiyalı olarakçalışan işçiyi düşün. Gece çalışmış sabah eve gelmiş ve de uyuyacak. Ama tam uyurken senin Müzeyyen Senar'lar ortaya çıkıyor. Napacak bu işçimiz peki. Öbür dünya hesabı nolcak. zeYukardaki örnekte verdim. Adam simit satarken normal seste simitçi diyebilir. Fakat tablaya ses hoperlörü(amfili) yerleştirmiş müzik çalıyor. Ben bu çarpıklığı kastediyorum.
-
Hoparlör kısıtlaması getirilebilir. Adam haklı kardeşim, belki sabaha kadar uyuyamamış veya hastası var veya bebeği var. Normal insan sesi makul karşılanır ama hoparlör rahatsız ediyordur.
-
Tatlıcılar dondurmacılar vardı. Ben küçük iken.
25 kuruşa 10 kuruşa dondurma alır yerdik (pardon yalardık)
Nizibin sıcağında
Ne dondurma ama. Süt tadındaki o soğuk mükemmel şey bitince külahını hart hurt yerdik. Yavaş yavaş bitmesini istemeyerek.
Kaymaklııııııııı diye bağırırlardı.
Þuruuup diye seslenirlerdi. O çekilmez yazın uzun günlerinde
Birde meyan şerbetçiler.
Sesleri bile bizi serinletirdi.
Kışın tatlıcılar gelir tatlı satarlar.
Her mevsimin satıcıları simitçiler pardon( ka'keciler)
Þimdi tüm bunlardan vaz geçip sessiz sakin ama dondurmasız şerbetsiz şurpusuz tatlısız mı yaşayacağız.
Yok yav değmez bunların gürültüsü
Gerçekten sizi rahatsız mı ediyor. Yok yoksa sen bunları AB'ye gireceğiz mi diye yapıyorsun.
Aha şuraya yazıyorum o Asfalt çocuğu Avrupalıları al Nizibe getir bir bardak meyan şerbeti içir bizden daha çok şerbetçi olmazsa bende bütün bildiklerimi unutayım.
-
Bu konuda belediyemiz çok hassas davranmalıdırlar,
Çünkü bir taraf her türlü hal durumu ( hasta bebek yorgunluk ) mevcut olabilecekken, diğer tarafta ise evine ekmek götürecek parayı kazanabilme çabasında olan insanlar,
coşkun abinin dediği akla uygun gelen bişey, yani pazarların kurulması... ama olmaz ise dediğim gibi hassas davranılmalı ve her iki taraf içinde uygun bir çözüm bulunmalı, hoparlörlerin çıkartılmasıda uygun bir yöntem,
sonuçta ne şiş yansın ne de kebap...
Aksi bir durumda byük vicdan azabı duyulur bencee
Son olarak free27 kardeş, hem demişsin kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetimiz yok, hemdedemişsin belediye bu işe duyarlı olacakmı, huzeyfe haklı çünkü ilkolarak insanın aklına hemen bunların kaldırılması gibi algılanıyor. umarım konuyla ilgili bir çözüm önerinde vardır.
-
Ekmeği ile oynamayın derken belediye işlerini elinden alsın mı diyorum. Belediye farklı bir çözümde bulabilir. Coşkun beyin dediği pazar yeri gibi. Aslında gezmeleri yerine kendilerine bir yer tayin edebilirler. İlla hizmeti ayaklara sesli getirmeye gerek yok. İşin sağlık kısmına kimse deyinmiyor. Dışarda açıkta satılan ürünler çok mu sağlıklı. Hem boğaz patlatılıyor il olalım, Nizip gelişsin diye hemde bunları engellemeye karşı çıkıyorsunuz. O zaman neden at arabaları kalktı. Onlarda kalkmasaydı. İşin AB ile alakası yok. AB istiyor diye çağdaşlaşmaya gerek yok. Biz kendikendimizi geliştirmeye bakalım. Doğrusu onlara hiç karışmamak mı yani.Lütfen elinizi vicdanınıza koyun.
-
Sahi bana söylermisin Free_27 abim,sen ne iş yapıyorsun....? Ama lütfen cevap yaz...
-
Bana HOCAM da diyebilirsin sevgili Huzeyfe..
-
Arkadaşlar burada herkes kendince haklı şeyler yazmış. Hepinizin fikrine saygı duyuyorum. Ama maalesef herşey bir anda olmuyor işte. Bakın atarabalarını kaldırırken alternatif çözümler sunmadan kaldırmadık. Yani bir çok örnek yazabilirim ,asla bir şeye müdahale ederken alternatif çözüm sunmadan,yasak koymadık ve koymayacağız.
Yüksek sesle mamullerini satan ve hoparlör vb. cihaz kullanan seyyar satıcılarla karşılaştığımız zaman,zabıta ekiplerimizce uyarılar yapılıyor ve zaman zaman cezalar da uyguluyoruz. Fakat bu köklü çözüm olmuyor. Yeni yapılan semt pazarlarında toplanacak olan seyyar satıcılar,sokak aralarında ve caddelerde satış yapamayacaklardır. Tabi bu yasağı,semt pazarları faaliyete geçtiğimiz zaman uyugulayacağız.
Sıkıntılarınızı anlıyor,hak veriyor ve bize biraz zaman tanımanızı rica ediyorum,saygılar sunuyorum.
-
Zaman herşeyin ilacıdır... Free kardeş neden evine ses geçirmeyen camlardan takdırmıyorsun... Bak simitçi bile simit satmak için amfi kullanıyor... Sen neden kendini sesten korumak için evini ona göre dekore etmiyorsun.... Söylenmek çözüm değildir, bin bir türlü çözüm vardır.... O adam da orada o sıcağın altında keyfinden bağırmıyor... Evine aç çocuğuna iki gıdım ekmek götürebilmek için bağırıyor... Anlaşılan senin keyfin yerinde.... Ne demiş Kazancı Bedih abim "Sağ olan ne bilsin çekenin halından".... İşte sözün bittiği nokta budur....
-
Ya inşallah şu Attar Ali deki seyyar satıcılara yapılacak pazar yeri faliyete gecerse birnevi rahatlarız.
Fakat gercektende rahatsız edici, ben Fıstık Hali esnafındanım orda sabahtan akşama kadar kaset satan seyyar satıcılar var hele onlar muzigin son sesini acıp akşama kadar fıstık halininiçinde dolaşıyorlar valla cekilmez haldeler...
Bu Gürültü kirliligini daha öncede gündeme getirmiştik ama hiçbir yetkili kulak asmadı bile...
-
O zaman karışmayalım herkes istediğini yapsın haberg kardeş. Başkasının özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünün kısıtlanmasına neden oluyor. Sen nerde yaşıyuorsun bilmiyorum ama artık günümüz toplumlarında bu gibi yaklaşımlar doğru olarak kabul edilmiyor. Sen yarın sigarayı çocuklara satan kişileride ekmek parası kazanıyor diye haklı bulabilirsen şaşırmam inan. Anlamak istemiyenler var yazdıklarımdan. Ben ellerinden alınsın demiyorum sadece o işi yaparken bağıracak zaman ve saat vardır. Başkası para kazanırken bende çalışmak için uyuyamazken bu defa da ben işimde verimli olamam. Anlıyor musun...