KARPUZATAN MESİRE ALANI :
İlçemize yaklaşık 8 km uzaklıkta ve Nizip çayı kıyısında bulunan Karpuzatan mesire alanı; ailece piknik yapılacak mükemmel bir ortam olması yanısıra,son yapılan değişikliklerden sonra dahada güzelleşmiştir.
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
En son 4 ay önce gitmiştim, ailece gittiğimiz karpuzatandan hayal kırıklığıyla dönmüştük, bir yer bu kadar nasıl tahrip edilir anlamış değilim, halkın bu konudaki bilinci çok yetersiz.
bence acil olarak orayı yeniden temizleyip, piknik alanı haline getirmek lazım hatta orası özelleştirilebilir bile.
uzun bişr ardır karpuz atan mesire alanına hiç gitmedim ama bir ara tuvaletleri tertemizdi. ilk gittiğimde berbat bir yerdi şuan ki durumu bilmiyorum. giden arkadaşalar çok beğenmiyorlar.
Pazar günü aile ile gittik içler acısı temizlik yok biran önce gereken temizliğin bakımın yapılması gerekir
ya her şey çok güzel anladım da
mademki içler acısı bir durum varsa neden gidip oturuyorsunuz anlamış deyilim
selametle
Ben çocukken kapuzatana gittiğimizde büyük bir çınar ağacının altında piknik yapardık, orada akrez birisi vardı ve oraya gidenleri burası benim falan deyip problem çıkarırdı. Hatırlayan varmı o amcayı.
şükrü kardeş bırakalım öyle kalsın o zaman temizlenmesin bakım yapılmasın kendi haline bırakılsın gitmek isteyen gider istemeyen gitmez
Karpuzatan mesire alanına bir kaç hafta önce ailece gittik. Ancak, gitiğimize pişman oldum. Sağlık açısından hiçte uygun bir yer olmadığını gördüm.
Özellikle girişte büfenin sol tarafındaki alan, mesire alanından başka herşeye benziyor. Pislik olarak ne ararsanız mevcut. içki şişeleri, çöp, yemek artıkları vs.
Karpuzatan, hatırladığım kadarı ile turluyu geçince kavaklık bir yerdi ve sanırım köylülere ait özel mülkiyetti. Akan çay'da çimilir, pınarının suyu; soğuk ve içilirdi. Hava aşırı sıcak olduğunda, babamlar içki masasını dere'nin içine kurar, yalınayak otururlardı. Genelde kamyonla bütün akrabalar toplanır toplu sahre yapılırdı. Şimdilerde adam taksisine ailesini alıp gizlice sahre yapıyorlar!? Halbuki kalabalıkla yapılan sahrelerin tadına doyum olmazdı! Bizim dönemde en rağbet gören bir mesire, sahre alanıydı. Karpuzatan alanı, asfalttan yaklaşık 20-30 metre aşağıda kaldığı için dik bir yokuşla inilirdi.Bu gibi yerler mutlaka özelleştirilmeli ve giriş sembolik de olsa kişibaşı ücretli olmaldır.Çevreyi koruma kültürü olmadığı için, vatandaş bütün yemek artıklarını bir çöp torbasına koyup belirli toplama yerine atmak yerine olduğu yere bırakıp gidiyor. Bu atıklar da ya rüzgar ya da hayvanlarca etrafa dağıtılıp nahoş görüntüler oluşuyor. Ayrıca tuvaletlerde, söylemeye gerek yok hali ile berbat oluyor. Ama ücretli olursa, işleten para kazanacağı için temizliğini de gönüllü yapar. Sözde müslümanız ve Temizlik imandandır deriz ama sadece evimizin veya üst başa giydiğimizn temiz olması yetmez. Çevre ve mesire alanları hepimizin ortak alanı ve ruh sağlığımız için gereklidir. Mahmudun söylediği Ahraz, o kavaklığın sahibiydi ve belki bir kap yemek alınca gönlü hoş olurdu.
Karpuz atan değince beni anılar çok eski yıllara götürdü ..sene 1962 ..rahmetli babam polis olduğundan hep dışarda ikamet ederdi .senede izine gelir beş bacının bir kardeşi olduğundan onları mutlaka bir araya toplar,pikniğe götürürdü .eskiden insanların arabası olma lüksü olmadığından mutlaka bir kamyon tutulur ,hazırlıklar yapılır gidilirdi .işte böyle bir günde karpuz atana gittik ...bilmem hala duruyormu çok geniş bir su akardı ..etrafında gökyüzüne ulaşan koca çınarlar vardı.. babam rahmetli ,suyun üzerindeki dallara salıncak kurdu ...kızlar binip daladan dala sallanıyordu etekleri sulara değiyordu...sonra suyun içine masa sandalye attılar karpuzlarımızı buz gibi suya saldık ...kimisi soğuktan çatladı kımı de suya kapılıp giitti...babam rahmetli çok şakacıydı ..uyuyan ablasını mindere dört etrafından dikti .orada iğne ipliği nereden buldu hala anlamış değilim...siyah beyaz fotoğraf makınamızdan resim çekmiştik o zamanlar oralar bozulmamış doğa güzelliğini kaybetmemişti hatıralarımda bu güzel gün kalmış ....rahmetli babamı ve karpuzatanı unutmayacağım
ben dün akşam karpuzatan daydım oldukça temizdi sinek bile yoktu beğenmeyenleriçin söylüyorum ----------------
mesire alanlarının kullanımı konusunda bizler duyarsız davranıyoruz.karpuzatanın o eski hali malesef yok nedenide gaziantep organize sanayiden gelen atık suların yapmış oldugu kirlilik.ASLAN YATTIGI YERDEN BELLİ OLUR.
Ya Orhan Abi iyi tamam güzel de tuvaletten başka fotoğraf yok muydu? :)
inşallah görmek bana da nasip olur karpuzatanı...
Fikrinize saygı duyarım. Çünkü her insanın temizlik ölçüsü farklıdır......Her ne kadar gördüklerimin temizlikle bir ilgisi olmasa da...