![]()
Sevgili arkadaþlar Halk ekmek Yeniden Faliyete Geçsinmi? Ankete Görüþlerinizi yazarsanýz seviniriz...Ýnþallah ses getirecek bir anket olur...
Yazdýrýlabilir Görünüm
faaliyete geçmesi sistem açýsýndan güzel olur tabi halkýn saðlýðýný ve cebini düþünürsek oda ayrý bir kazançtýr kurulu bir sistem vardý çalýþýrmý bilmiyorum ama yeni bir sistem kurmanýn maliyetinin fazla olacaðýný sanmýyorum zaten ilker abi bu konuda gereken neyse yapacaktýr olsada olmasada hayýrlýsý olsun....
halk ekmek fikri çok iyi ama diyer fýrýncýlar neder.onlar için pek iyi olmayacak ve bunun için akýllý olurlarmý bile miyom
ister özelleþtirilsin isterse Belediyemizin adý altýnda Fail olsun, EminimKi bu iþten Halk kazanacak.
Bu Konu Yorumlarýnýza aktifleþtirilmiþtir. Lütfen anketimize Katýlým Gösteriniz...
Halk ekmeðin kurulmasýný istemek beni biraz düþündürüyor.. Açýlabilmesi olmayacak duaya amin demek gibi birþey. Önceleri Belediye tarafýndan açýldý ve tekrardan kapandý, o zamanda çoðu yerde olmayan teknolojik makinalarla üretim bile yapýldý. Bunu belediye kendi bünyesinde yapmaya cesaret edemez,belli bir esnaf kesimini ve onlarýn çevresini karþýna alýp onlarla mücadeleyi hayal dahi etmek istemez. Zamanýnda bunun örneklerini gördük ve yaþadýk, bu yüzden bu iþi yapacak olanlara resmi prosedür bakýmýndan kolaylýk saðlanýrsa özel þirketler bu iþi üstlenebilir,çokda baþarýlý olunur.
Yok þayet belediye bünyesinde kurulacak olursa, ekmeðin fiyatý diðer fýrýnlarla ayný olur, ancak gerçek gramajýnda halka sunulur. Çünkü Türkiye'nin neresine giderseniz gidin en pahalý ve en düþük gramajlý ekmek üstüne basa basa söylüyorum NÝZÝP'tedir. Belediyenin burada yapacaðý, yüksek gramajlý ekmeði gerçek fiyatýyla(þimdiki rayiç fiyat) satmak olacaktýr. O zaman fýrýncý esnafýn tepkisiyle karþýlaþmayacak þimdiki mevcut ekmek fýrýnlarýný hizaya getirmiþ olacaktýr..Yani belediye, fýrýncý esnafýna; biz yapýyoruz kurtarýyor, sizde yapýn dedirtebilmelidir. Ki sizde yapýn halk belediye yerine sizi tercih etsin..BELEDÝYE bu HALK için, bu gücünüde kullanmalýdýr.
iyide nýzýp ýn nufusu 100 bin 1.000 tane fýrýncý için bu kadar ýnsanýn dusuk gramajlý pahalý ve kalýtesý düþük olan ekmek yedýrmek iyi bi þey midir...beledýye halk ýcýn vardýr...o örnek olsun 10 kurus 20 kurus eksýgýne satsýn..fýrýncýlarda kalýtesýný yukseltýr...tercýh meselesýdýr rekabet ortamý yaratmak gerekýyor...fýrýncýlar aralarýnda anlaþmýþlar hem zam hem gramajý düþür bu dahamý adil bi þey..???*
Aslýnda mantýklý ve ileriyi düþünen atýlýmcýlar için çok güzel bir kazanç olabilir yani resmi prosüderlerin haricinde þahýs bunu üstlenebilir
Cumali kardeþ evvela bu konuyu açmýþ olduðun için sana teþekkür ederim.Derviþ kardeþimin yazýsýnada ek olarak benim söyleyeceklerim þunlardýr:
Belediye bu þekil yapacak olursa 20 tanede satýþ büfesi kurar kurucaðý fabrikadada 20-30 kiþi istihdam edebilir,bu da aileleri ile azýnsanmayacak bir rakamdýr.Ucuz ve kaliteli ekmek için iþsize iþ; olanaðý açýsýndan Belediye halk için bu olaya el atmalýdýr.Millet ekmek almaya para yetiþtiremiyor.
Belediyelerin toplumun genelini ilgilendiren konularda çoðunluðun yanýnda olmasý gerekir.Yoksa bilmem kaç tane fýrýncý kýzacak diye yapmasý gerekenden kaçmasý ,halktan almýþ olduðu oylara ihanettir.
Halk ekmek fabrikalarý ülkemizdeki birçok þehirde vardýr.Sebebi hem ekmek fiyatlarýný makul seviyelerde kalmasýný saðlamak hemde nisbeten ekonomik olarak daha maðdur olan insanlarýn daha uygun fiyatla ekmek yemesini saðlamak.Nizipte'de ekonomik durumu iyi olmayan aile sayýsý az deðil.
Ayrýca ilçemizde yeterli rekabet koþullarýda oluþturulmalýdýr.(örn.urfada resmi fiyat 30 ykr dir.Ancak ekmek 20-25 fiyat aralýðnda satýlmaktadýr.)
halk ekmek fabrikasý failiyete geçsin fakir insanlar hiç olmazsa ekmek yer
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalýr.
150 gram somun 300 ykr 110 gram pide 250 ykr.Güya nimet satýyorlar allahtan korkularý olsa bu gramajda ekmeklere bu fiyatlarý koymazlar. Allah fakir fukaraya yardým etsin.
Zaten fakirlerin de Allahtan baþka sýðýnacak kimsesi kalmamýþ.
Belediye olarak halk ekmek açmak gibi porjemiz yok,bence anket havada kalýr.
Orhan ÇELÝK kardeþ!
Belediyedeki göreviniz nedir bilmiyorum(çünkü ilçe dýþýndayým) ama;bence acilen bir proje üretmelisiniz.Fiyatlarý denetim altýnda tutamýyorsanýz,o zaman rekabet koþullarý oluþturun.Bunun en güzel yolu halk ekmek fabrikasý açmaktýr.
Havada kalmasýn avcýlýk yeteneðinizi konuþturun.
Yorumlara bakýlýrsa BÝR ÝKÝ KÝÞÝ haricinde herkes halk ekmeðin açýlmasý taraftarý.
Daha önceleri burada açýlmýþ olan konularda halkýn sesine kulak verildi ve gerçekleþtirildi.
ALLAH'TAN HAYIRLISI BAKALIM BU NASIL OLACAK.
AMA BU ÝÞÝ YAPACAK EN ÝYÝ KURUMDA BELEDÝYEDÝR.
belediye personelinden anlayýþlý ve yetkili bir isimden bu kelimeleri duymak insaný üzüyor. askýda kalýr demektense, baþkanýmýza bu konuyu iletirim! demenizi beklerken, herþeyi kestirip atmanýzý dogru bulmuyorum. orhan bey bunca hayrý vesile oldunuz, yaptýklarýnýz tartýþýlmaz!. belediyeciliði size ögretmek gibi bir düþüncem yok tabiki siz bizden daha iyi bilirsiniz, ama halkta istiyorsa halkýn isteklerini yapmak için çaba harcamanýz lazým. yeter karar milletindir.
Bende Bir Nizip Li Olarak Halk Ekmek'in Açilmasindan Yanayim
Bu Halk Ekmek Iþini Bir Cesaretli Yürek Yapamazmi.nizip Içinde Bir Fabrika Açsin. Bizde Destek Verelim. Bu Hal Böyle Devam Etmemesi Lazim.bu Böyle Gitmez Diyecek Bir Babayigit Lazim.nizip öyle Bir Hale Geldiki Zenginlerin Yaþayacagi Fakirlerin Kaçacagi Bir Memleket Haline Geldi. Fistik Ve Zeytin Yömyesi De Olmasa Fakir Ne Yapar Bilemiyorum. Bi Bunlar Kaldi Ellerinde.önceleri Kirmada Vardi Onuda Ellerinden Aldilar.
Baþkanimizdan Bu Iþe Bir El Atmasini Rica Ediyoruz. Nereye Kadar Gidecek Böyle. Hadi Zam Yaptiniz. Biraz Adam Akilli Bir Ekmek çikarsalar Içim Yanmiyacak. Firincilar Birecikteki Ustalar Uzaydanmi Geldi? Niçin Lezzetli Ekmek çikariyorlar Acaba?
Ya iyi güzelde biz söylüyoruz biz dinliyoruz maalesef
Arkadaþlar askýda kalýr dememdeki gaye; daha önceleri baþkanlýk ekibi sayýn baþkanýmýza bu konuyu defalarca arz etmiþlerdir. Yapýlan toplantýlar ve münazaralardan sonra açýlmama kararrý alýndýðýný bildiðim için öyle yazdým. Yok eðer arkadaþlar kamuoyu oluþturmak istiyorlarsa bende öncülük eder,yetkili makamlara talebinizi yeniden gözden geçirmelerini rica ederim. Bilmem anlatabildimmi ?
Belediye Birçok Iþi özel Sektöre Devir Ederken Yani Hizmet Satin Alma Yoluyla Karþiliyor(bi Nevi özelleþtirme) Halk Ekmegin Faliyete Geçmesi Düþündürüçü Olmazmi??
halk ekmek fabrikasýnýn nizip e acýlmasý iyiolur ama belediyenin gundeminde olmamasý üzücü
Ama Acilrse Hem Iþ Olur Hemde Aþ
KÝMSENÝN YAZISINI OKUMADIM VE ÞUNU SÖYLÝYORUM :
eyer sayýn belediye baþkanýmýz buyrun ekmek fabrikasýný açsýn türkiyenin hemen hemen her yerinde var buyursun nizibinkide olsun fakir fukara faydalansýn...
sayðýlar kimseyi karalama yok bu böyle biline......
tabi daha iyi olur
Aziz Dostlar halk Ekmek normal fýrýnlarýn rakibi deðildir.
Bunu düþünmek yanlýþtýr.
Bu ekmeði alacak kiþiler zaten fýrýnlardan ekmek alamayacak olanlardýr.
Ýstanbuldaki Halk Ekmek Fýrýnlarý kapasite olarak çok yüksek olmasýna karþýn
Normal ekmek fýrýnlarýnlarýyla arasýna bir rekabet bile yoktur.
Burada Halk ekmek olayý anlaþýlamamýþ anlaþýlan.
Yazý yazan herkese tavsiyem Halk ekmeðinden ne anlýyoruz onu gözden geçirelim.
evet cok güzel bir konu halk ekmek bunu birde þimdiki taþ fýrýnla kýyaslýyacak olursak ve bunlardan aldýgýmýz ekmeklerin lezzetinde olmasý ve ayný bir sistemde olmasý gerek bence olmamasý olmasýndan daha hayýrlýdýr agýz tadýyla bir ekmek yiyoruz
bence olmayacak duaya amin demeyelim cünkü acýlsa bile özelleþtirip satarlar zaten ne buluyorlarsa satýyorlar
Halk ekmeðin açýlmasýndaki amaç sadece ucuzluk olarak algýlanmamalý, ucuzluðun yaný sýra temizlik ve hijyenik bakýmdan da halk ekmeðin açýlmasý iyi olacaktýr.
Bu konu hakkýnda halktan talep var, deðerlendirmek lazým
Halk ekmek diðer fýrýncýlarý frenlemek için zorunlu olarak faliyate geçmelidir
Ben Bursa da yaþayan biri olarak Halk ekmekten ne anladýðýmý anlatayým
Öncelikle Halk ekmek Fabrikalarý kendi içerisinde özerk Belediye kuruluþlarýdýr bu kuruluþlar minimum kar ,maximum fayda esasýna göre çalýþtýðý için daha uygun fiyata daha saðlýklý ekmek üretirler.
þu anda hiçbir özel ekmek fýrýný tam kapesiteyle çalýþamaz ve çalýþmýyordur.dolayýsýyla günlük 10 000 ekmek üretebilecek bir tesisi 1000 ekmek üretecek þekilde çalýþtýrýrsanýz birim baþýna düþen maliyet artacaktýr.
ama Daha önceki gibi halk ekmek fabrikasý, diðer fýrýnlar gibi çalýþacaksa bunun bir faydasý olmaz satýþ ve daðýtým aðý oluþturulmalý ,her semte büfeler açýlmalý Halk ekmekler diðer fýrýnlarla rekabet edemez denmekte Bursa da BESAÞ Halk ekmek Bursa ihtiyacýnýn %25 ini karþýlamakta ve neredeyse yarý fiyata ekmek satmakta en zengin semtlerde dahi güvenilir olmasý dolayýsýyla talep almakta ,büfeler önünde kuyruklar oluþmaktadýr.
lütfen alttaki linki bir inceleyin Halk ekmek fabrikasýnda üretimin ne kadar temiz olduðunu inceleyin
http://www.besasekmek.com.tr/
Sevgili Nizipliler bu mesajdan sonra Halk Ekmeklerin önemini sanýrým daha çok idrak etmiþizdir. Nizipin Karþýyakasýnda, Fýrat Mahallesinde, Fevkanisinde, Belkýsýnda ve diðer mahallerinde þöyle bir dolaþma imkaný bulsak o mahallelerde aslýnda bu tip yapýlanma içine girmenin ne denli önemli bir mevzu olduðununun daha çok farkýna varýrdýk. Arkadaþlar bu durum bir ihtiyaçtýr. Sosyal Devlet anlayýþý Nizip'in her noktasýna temas etmelidir...
bence hiç ii olmaz çünkü hep ii hep kötü olumlu yönü insanlarýmýza madiyat açýsýndan ii olur ama olumsuz yönüde fýrýncýlarýmýza zarar verir diye düþünüyorum
Nizip yerleþim olarak küçük bir yer. Ben bu tür tesislerin özellikle küçük yerleþim yerlerinde faydadan çok zarar getireceðini düþünüyorum. Ýstanbul, Ankara gib yerlerle kýyas yapmak bizi doðruya götürmez. Zira orda milyonlarca insan yaþýyor bir kaç milyon kiþi halk ekmekten nasiplense bile diðer fýrýncý esnafýna talep noktasýnda bir sýkýntý oluþturmaz.
Ama nizip için ayný þey sözkonusu deðildir. Birçok fýrýncý esnafýnýn iþsiz kalmasý demektir.
50-100 Kr daha ucuza ekmek verelim derken yüzlerce kiþinin iþsiz kalmasý ne derece doðru?
Yazgan Bey verdiðiniz siteyi inceledim de...
Böyle bir fabrika Nizip e açýlýrsa diðer franca fýrýnlarý iþ yapamaz. Bu fabrikanýn kapasitesi oldukça büyük.
Nizip te Halk Ekmek açýlýrsa belki diðer fýrýnlarda kendilerine bir çeki düzen verirler.
Bir ara "ekmeðinizi elletmeyin" mi diye biþey mi vardý ne ?? Ekmekler poþetlenecekti.
Þimdi bizim týrnaklý ekmek yapan fýrýnlarýmýzda ekmeðin nasýl ne þartlarda yapýldýðýný biliyoruz görüyoruz.
Somun fýrýnlarýna gidiyorsunuz benzer durumlar.
Bence satýcýnýn elini hem paraya hem gýda maddesine vuramasý ve ekmeði kâðýda veya poþete koyarken parmaðýný aðzýna götürüp ýslatmasý ayrý bir olay hiç dikkat ediyor musunuz bilmem ama bu yapýlýyor...
Neden Turkiyenin her tarafinda varda,Bizim memleketimizde olmuyor.Belediyenin neden boyle bir calismasi veya projesi yoktur??