![]()
KOSKOCA İL OLMAYA ADAY 100 BİN NUFUSLU ŞEHRİMİZ OLAN NİZİPTE MALESEF BİR TİCARİ TAKSİCİLİK MERKEZİ YOK. BU NASIL İŞ?
BİR YABANCI ŞEHRİMİZE GELDİGİNDE İLK ARADIĞI ŞEYİ BULAMIYORSA BU BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR.YETKİLİLERİMİZİN BUNA BİR EL ATMASI GEREKİR..
Yazdırılabilir Görünüm
bencede taksi olmasılazım
Yahu Millet dolmuşa bile binmiyor.... Taksi çok pahalı bir defa... Taksiye para verecek adama araba alır Nizipte.... Zaten Nizipte öyle bir ihtiyaç olsa öylesine kurnaz adamlar varki şimdiye kurmuştu durakları siz sıkmayın canınızı. :D
Nizip'te taksicilik aile geçimi sağlayacak kadar gelişmiş degildir.
Bu biraz da kültürel bir olaydır.Arz talep noktasında Nizip için böyle
bir uygulama henüz erkendir.Yıllardır Nizip'te taksicilik yapan bazı
arkadaşlarım var.Bunlar genel olarak Nizip dışı gidişlerde talep
görüyorlar.Şehir içi ulaşım için taksi tercih edenler nereyese yok
gibi.Yine de özel arabası olmayan bazı vatandaşlar hastane gibi
acil durumlarda Nizip'in belli bir iki noktasındaki taksi telefonlarını
arayıp özel bir hizmet alabilmektedirler.Ancak yabancılar için bu
çok zordur.Nizip'e yolu düşen bir yabancı ya yürümek zorunda ya
da dolmuşları tercih edecektir.Nizip şehiriçi dolmuşları da bundan
birkaç yıl önce ilk açıldıklarında talebin yoğun olması nedeni ile çok
güzel bir şekilde tutuldu.Zamanla talebin artması sonucu ticari taksiciligin
de bu şekilde Nizip'te yerleşecegine ve tutulacağına inanıyorum.
Arkadaşlar bırakın taksicileri,dolmuş sahipleri bile sıkıntı çekiyor. Şuan mevcut taksi şoförleri dahi fazla para kazanamıyor. En önemli nedeni ise; Nizip ilçemizde çok fazla motorsikletin olmasıdır. Motorsikletler ilçenin vazgeçilmez ulaşım aracı olmuş durumdadır. Ayda yılda bir dışarıdan gelecek bir yabancı için kimse taksi şoförlüğü yapmaz. Hatta dikkat ederseniz,bir motorsiklete bazen bir ailenin tamamı binip,ulaşım ihtiyacını bu şekil karşılıyor. Ben 5 kişinin bir motorsiklete bindiğine gözümle şahit olmuşumdur,hemde defalarca.
Orhan abi 5 kişiyle biraz iyimser davrandın bence,
hem dahası o motorun yanına at bir kayıklı, ondan sonra binsin 15 kişi :-))
orhan celik ve metal kardeşlerime katılıyorum
.
Bence Nizip'in sosyo ekonomik yapısı taksiciliğe henüz uygun değil. Bunun bir süreç gerektirdiğini düşünüyorum. Zamanı geldiğinde taksicilik ihtiyaca göre kendiliğinden gelişecektir.
AT ARABALARI YÜK TAŞIMANIN YANINDA ZAMAN ZAMAN TAKSİ VAZİFESİNİ DE GÖRÜYORLARDI.BİRÇOK KEZ E-90 KARAYOLUNDA ALMANCILARIMIZIN BİLE AT ARABALARI İLE EVLERİNE GELDİKLERİNE ŞAHİD OLDUM.ŞİMDİ AT ARABALARI DA YOK.KAYIKLI MOTOR KÜLTÜRÜ DE HENÜZ ANTEP KADAR YERLEŞİK DEGİL.HAL CİVARI ÇALIŞIYORLAR GENELDE..NİZİPTEN KÜÇÜK OLAN BİRÇOK ŞEHİRDE TİCARİ TAKSİ VARKEN BİZİM NİZİBİMİZDE NEDEN OLMASIN?Bİ KERE BUNUN ÖNÜ AÇILDI MI? GİRİŞİMDE BULUNAN OLDU MU? GEÇİMİ MEÇİMİ SONRA KONUŞALIM.
pek muhterem adasim, kendince bir yaraya parmak basmissin hatta yetinmeyip tabiplere havale etmissin, de bu yara deva bunlarda degil ki!....
yani yetkililer diyorsun ama kim ki sence bu yetkililer?...
belediye mi, kaymakamlik mi, meclis mi, polis teskilati mi, bakkalcilar dernegi mi?.... say saya bildigin kadar...
"sidekick_boy" iyi yorumlamis, bu isler arz talep dengesiyle ilintilidir, sen talep edersen gerekli kurumlar DUZENLEME adina biseyler yapar, o da cok cok yer guzargah uzerine tespitlerdir....
yani neyi ne icin nasil istedigimizi bilsek herkese iyilik etmis oluruz, hem zamanimizi daha guzel seylere harcariz hem hayatimiza katkida bulunuruz....
ayrica benim bildigim Nizipte taksicilik vardi, bir cok arkadasim yapardi da, simdi ne halde bilmiyorum...
neyse, artik hakikatlere bakalim derim: devlet size [u]BAKMAK zorunda DEGIL, HIZMET etmek ZORUNDA.....</u
sucu baskasina atmakla, sorumluluktan kurtulunsaydi emin olun dunyada TEK SUPER GUC BIZ OLURDUK!..
Nizibin otogar tarafındaki girişinde eski model birkaç taksi her dakika bekler. Gece yarıları bile oradadır. İstenirse bir taksi durağı şekline getirilip, eksik görülüyorsa bir klube, telefın falan sağlanarak bu hizmet düzene sokulabilir.
Arkadaşlar gelişmeye yönelik ve yeniliklere açık şehirlerde arz talep dengesi mutlak suretle işliyor.
Bu durum Nizip içinde geçerli.Fakat Türkiye geneline bakıldığında ülkenin motosiklet sayısının 2/3 ü Nizipte.
Bu da hemen her evde 1 adet motorsiklet oldugunu gösterir.
Yerleşik Nizipliler ulaşım problemlerini bu yolla çözmeye çalışıyor.
Oysa dışarıdan şehire gelenler için bu durum tam anlamı ile bir işkence oluyor.
İniyorsunuz kaymakamlığın orda meydanda.Ne ulaşım için bir dolmuş var ne de bir ticari taksi.
Oysa bir ticari taksi sistemi işlemiş olsa Nizip için çok çok farklı bir yüz olacaktır.
Fakat şöyle de bir durum söz konusu.Yakıt fiyatlarının yüksek olması ve Nizip'inde küçük bir yerleşim yeri olması ticari taksiciliği 2.plana itiyor.Maliyetlerin yüksek olması ve ulaşım mesafelerinin kısa olması kazanç yönünden etki edeceği göz önüne alınarak bu tür işletmeye kimse girmek istemiyor olabilir.
ama zamanla bu da olacaktır.
merak etmeyin.
bencede Nizip için şuan taksi lükse kaçar...eğer ki kurulursa taksi durağı taksimetre çift yönlü yazmak zorundadır yani hem gidiş hem dönüş ücreti olrak buda çok fazla ücrete mal olur en fazla 1 ay sonra bırakırlar işi...
Kimbilir belkide zamanla ticari motosiklet ekipleri kurulur. Büyükşehirlerdeki kurye sistemleri gibi...
Hem kargo hem insan taşırlar
Adminim zaten kayıklı motorlar o işifazlasıyla görüyor :-))
hemde dolmuş gibi mübarek havalı havalı ooh
Yok daha neler.
bu da geyik muhabbetine donmus, huzeyfeye devredelim bence....
Yusuf abimi duydunuz...TAŞI
bizi duyuyorlar mi yoksa uyuyorlar mi belli degil!...
anlasilan hesaba almiyorlar.....
guncel konularda belli bir duzey olusmasini istemistik ama....
makalelerde de ama....
ses getiren ciddi saygin bir site dedik ama....
...........
seni kimse duymadı mı Yusuf....
Vah vah..
Hep bunlar huseyfe yüzünden oluyor biliyon değil mi...
Adam hangi konuya yazsa konu parçalara ayrılıp kendi kendini imha etmeye kadar gidiyor yaww...
ulen huseyfe sende bir tuhaflık var ama hayırlısı...
Abi bazı şeyleri akışına bırakmayı pek sevmiyorsunuz anlaşılan.... Nizip'te ticaret zehir gibi kafası çalışan bir dünya adam var.... Eğerki talep olsaydı... Şimdiye taksiler kurulmuş olurdu... Ben Nizip'te büyüdüm.... 18 yaşına kadar Nizipteydim... Hiç bir zaman dolmuşa dahi binmedim... Geldiğim zamanlarda da kesinlikle binmem. Neden çünkü gerenk yok... Nizip küçük bir yer... Gitmek istediğiniz bir yere kısa bir sürede yürüyerek gidebilirsiniz.... Ama Niziplilerin ekonomiyede kafası zehir gibi çalışıyor. Napıyor alıyor bir motosiklet... Çarşıya ailesiyle birlikte 200 kuruşa gidip geliyor..... Ama derseniz yahu hastamız var doktora götüreceğiz.... Nizip'te komşuluk diye bir şey var... Nizip'te birlik,dirlik diye bişey var... Nizip'te başlara taç edilecek komşuluklar.... Nizip'te komşusunun aç yatmasına izin vermeyen, kendi nafakasını komşusuna ortak eden insanlar var..... Bu yüzden taksiye henüz gerenk yok...
Olsa fena olmaz ticari taksi Nizip te.Yerlisi için pek ihtiyaç yok ama Nizip e gelen yabancı misafirler için bence büyük bir eksiklik ticari taksinin nizipte olmayışı.
Evt ya bende farkettim taksi hiç göremedim dolmuş var ama otobüste göremedim Bence Nizipde Belediyenin ulaşıma önemli bir destek vermesi bu alanda belediyenin kendi kuracağı ulaşım işletmesiyle hem nizip halkı hemde nizip kazanmıs olur..ulaşım sorunuda büyük bir eksiklik...
bencede ulaşım sorunu eksiklik taksi bulamıyosunuz benim eşim nizipli degil bu yaz nizipe geldik,geri dönecegimiz zamanda eşim taksiyle gideriz dedi bilmiyo ya taksi olmadıgını bende hangi taksiyle gideceksin deyince çok şaşırmıştı neyse bir korsan taksi bulduk hava alanına kaça gidersin diye sorduk 55 ytl ye gidecegini söyledi hemde tanıdık ;))) herkes işte oldugu için kimseyi alıkoymak istemiyosunuz neyse yine kendi yakınımızın arabasıyla gittik,
bence bir taksi duragı olsa 4 taksi dursa yeter en azından oraya gelenlerin ihtiyacı giderilmiş olur hemde koskoca nizipde taksi yok dedirtmeyelim!!!!!!!!!
gerçekten çok büyük bir eksiklik izine geldigimde binecek araç bulamadım vallahi
arkadaşlar ben bu taksi meselesi konusunda girişimlerde bulundum ama yetkililer sag olsun bana yardımcı olmadılar ben daha öncede bu sayfada yazı tazdım ama heralde admin kardeş farklı algıladı veya yanlış yorumladı yetkililerle ilgili şey yazdımdı yinde yazıyorum yetkili merci bana yardımcı olmadııııı elimdede belge var bu konuda ama neyse bu secimde cevabımı oylarımla verecegim yetkililere. Zaten konuyu BAŞBAKANA iletecegim bir nüsha belgeyle sunacagım ama inşallah bunlara gerek kalmaz umuyorum nizip halkına hizmet için girişimde bulunan insanlara ZORLUK DEGİL KOLAYLIK SAGLANMALI degilmi sizce ben en dogal hakkım olan bir vatandaş olarak ruhsat istedim RESMİ olarak SAYGILAR