Uzun zamandır işlerin yoğunluğu sebebiyle,ilçe sınırları dışına çıkamıyordum. Bu hafta sonu değişik ve güzel bir gezi yaptık. Daha doğrusu iyi bir stres attık. Sizlerede tavsiye ederi
Yazdırılabilir Görünüm
Uzun zamandır işlerin yoğunluğu sebebiyle,ilçe sınırları dışına çıkamıyordum. Bu hafta sonu değişik ve güzel bir gezi yaptık. Daha doğrusu iyi bir stres attık. Sizlerede tavsiye ederi
Barak27 kardeşimizin şimdden yazacağı yazıyı ciddiye almamanızı tavsiye ediyorum,kendisini zorla götürdüğümüz için yolculuğun zevkini alamadı.Bundan dolayı yazacağı olumsuz yazıları şimdiden söylüyorum,ciddiye almayın.
Eee Orhan abi hani güneşin doğuşunun fotografı, sakın güneş doğacağı vakit uyuya kalmışım deme tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-wink[/IMG]
Nemrutülkemizin eşsiz güzelliklerinden sadece biri, yurt dışından bile günlük onlarca turist gelirken, bizler yanı başımızda duran bu güzelliğene kadar değer veriyoruzacaba?
Güzelliklerimizin kıymetini bilelim...
<div align="left" http://www.yuklerim.com/uploads/f9eea5cba0.jpg[/IMG]
Sevgili METAL buda senin için. </div
Teşekkürler Orhan abi, Güzel bir arka fon resmi...
Bu arada barak27 abim güneşin doğuşundanmı etkilendi bilmiyorum, fotografta pek te sıkılmış gibi durmuyor, eminim ki baştaki olumsuz düşünceleri güneşin ardından olumluya dönmüştür. :-))
.
Orhan abicim bu sitede sadece metal yok....Bizde varız...Dimi yaniii....?
Huzeyfe sen şimdi orhan abi bana şeker almadı diyede ağlarsın :-))
Çok güzel resimler Orhan bey. Paylaşımınız için Tşk ederim. Değerli arkadaşlarınızla değerli mekanlardaki resimlerinize bayıldım...!!!
Ahan bunların hepsi nemrut hacisi.
sevgili coşkun İHRAMLIMI İHRAMSIZMI ?
abi ihram felan sormadılar sadece 4 ytl aldılar. :) Sonra kurban vakti tövbe, işa vakti haci olduk. Kendini ilah zanneden nemrudun bizlere ibret veren hakikatını temaşe ettik zira "el baki hüvel baki" sırrınca herşeyin bir sonu olduğunu, dağın üstüne dağ yapan ben ilahım güneş elimin altında doan diyennemrudun hakktan uzaklaşan fakat ibret nazarıyla bakanları hakka yaklaştıran bir hakikat olduğunu idrak ettik bu duygular içinde haccımızı tamamladık ve Menzil hacısı olmak üzere menzile doğru yola çıktık. Orada epey bir "gurban" gördük. Birde "gurban hizmet var" kelimesi zihinlerimize kazıldı. Bu arada yolda Orhan bir horozu çiğnedi kurban oldu gariban, bu arada haci meğmedin niyetine bir de afedersiniz eşşeğe çarpacaktıki zornan kurtardı.
Hasılı bele işte..
Ya deminden beri düşünüyom da Orhan abim horozu nasıl çiğnedi diye.... Yani kebap felan mı,yoksa araba ile çarpmamı....?
sevgili HACI çoşkununum bende sizin gibi Diyarbakırda askerlik yaparken şehrin çıkışında bulunan mardin kapı tarafını geziyordum yıkık kale duvarları yani surların dibinde küçük bir mescit vardı ve hala ayakta yıkılmadan duruyordu ama kale4 ve surlar virane haldeydi tabi tam bu sıra afedersiniz surların yıkık kısmında köpek yavruları ile yuva yapıp yatıyor onları görünce bir ayeti kerime aklıma geldi bismillah
-Şimdi onların yurtlarını köpekler şenlendiriyor diye başlayıp devam eden ayetlerin tahakkuku beni bir kez daha ağlattı menzil ziyaretinize sevindim allah kabul etsin yunus emre hazretleri ;
yunus derki ey hoca
istersen git bin hacca
hepisinden iyice
bir gönüle girmektir diye bir şiirinde zikretmiş (aman sakı kimse bu şiire bakıp hac farizasını küçümsemeye kalkmasın zarar görür burada vurğulanmak istenen şey başka tabiki)
Allah resuli bir yola veya sefere çıkacağı zaman mutlaka sadaka verirdi yavermezseniz olacağı bu. Diyeceksin abi herkes çıkıyor veren yokki bize ne oluyor cenabı mevla her kuluna musibet vermez elhamdülilah musibetiniz peşin gelmiş çok şükretmek gerek
Desene hacı mehmet çifte su vewrilmiş çelik gibi olmuş iyiki, hacı mehmet bu göbekle eşeğe çarpmamış yazık olurdu hayvana selamlar
sevgili huzeyfe sanada bol yemek pişiren bir hanım nasip olsun hayırlısı ile selamlar
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Hani erenler geldi geçdi
Bunlar yardu kaldı göçdü
Pervaz urup Hakk'a uçdu
Hüma kuşudur kaz değil
Yol oldur ki doğru vara
Er oldur alçakda dura
Göz oldur ki Hakk'ı göre
Yüceden bakan göz değil
Doğru yola gittin ise
Er eteğin tuttun ise
Bir hayırda ettin ise
Birine bindir az değil
Yunus bu sözleri çatar
Sanki balı yağa katar
Halka metaların satar
Yükü cevherdir tuz değil
Coşkun kardeş,konu ile şiir arasındaki bağlantıyı kuramadım,afedersin. :)
alıntı:
"quote" Orhançelik demişki:
Coşkun kardeş,konu ile şiir arasındaki bağlantıyı kuramadım,afedersin. :)
http://edremitihl.sitemynet.com/mynet_resimlerim/buss4[/IMG] ORHAN KARDEŞ DUR BEN BAĞLANTIYI KURAYIM. http://edremitihl.sitemynet.com/mynet_resimlerim/buss4[/IMG] http://www.karpuz.com/msnsmiley/msnsmiley/msnsmiley%20(77)[/IMG]
Ya orhan boşver bağlantıyı sen şiirdeki öze bak. Bu arada barak27 iyice çizgiden çıktı ha bu güzelim konuyu dağıtmasın orhan ne dersin yol boyunca yaptıklarını anlatsak mı netsek?
neee Menzil mi? tam 1.5 yıl oldu gitmeyeli.. orhan abim keşke haber etseydin.
Doğru yola gittin ise
Er eteğin tuttun ise
Bir hayırda ettin ise
Birine bindir az değil
yukarıdaki dörtlüğü foruma atan coşkun abime teşşekkürler. orhan abi sanırım senin bağlantın bu dörtlükte:))
Coşkun abi hakketten anlatsana yawww,
hacı abimiz netti yolda, yoksa horladımı :-))
Ne diyeyim, dünyaya Orhan Çelik olarak gelmek varmış. Boşa yaşıyoruz valla...:)) Orhan abi resimler çok güzel, selam ve hürmetlerle...
ORHANBEY BENİ NEDEN GÖTÜRMEDİN DAĞA İYİ TIRMANIRIM HAREKETLİYİM BAKKKKK.. http://content14.bigoo.ws/content/clip/funny/funny_47[/IMG] .
HEHHEH.........................................HELAL SANA NİZİP 72 KOMELAYI GEÇTİN ODA BEN URFALIYIM DİYORUM YAHU KARDEŞİM HİÇ BU KADAR ESMER NİZİPLİ GÖRMEMİŞTİM
Nizipli kurt ,senin için seneye bir tur düzenleriz. Aslında sana başka yönde sözüm vardı ama sen erken çektin gittin,neyse sağlık olsun. Gökhan duymasın sakın !
alıntı:
"quote" Nizip72 demişki:
ORHANBEY BENİ NEDEN GÖTÜRMEDİN DAĞA İYİ TIRMANIRIM HAREKETLİYİM BAKKKKK.. http://content14.bigoo.ws/content/clip/funny/funny_47[/IMG] .
Allah hayrını vere,bunu nerden buldun. :)
Orhan Bey,
Nereden bulduğu önemli değil ama nasıl oynadığı önemli
Selamlar Saygılar
Abi baş tacısın. Gökhan'ı boş ver. O balcan delisini bulursam ifadesini alıcam. Yanlış yaptı bana...Selamlar.
alıntı:
"quote" Orhançelik demişki:
Nizipli kurt ,senin için seneye bir tur düzenleriz. Aslında sana başka yönde sözüm vardı ama sen erken çektin gittin,neyse sağlık olsun. Gökhan duymasın sakın !
Niye len hemde palcan delisi sensin ben sana ne yaptım şimdi :)))))
gelirsem gadanı alırım bak izmirdesin diye öyle rahat konuşma ben Nizipliyim aniden yanında biterim bak :)))
İşte sıcak çarpmış kurt üstüne de balcan yemiş işte böyle yaziy :)))))))))))))))))))))))))))))))
Orhan abi Adıyaman dan hizmetlerinizi duyarken keşke sizde Adıyaman da hizmet etseniz diyorum ama Nizip'in hizmetini yapıyonuz Allah yar yardımcınız olsun.
Osmancığım Adıyaman ' a selam
Osmancığım sitenin ilk Adyaman'lı üyesi sensin. Hayırlı olsun.
Allah razı Olsun Selamlarınız Başımızın Üstüne
Orhan abi Nemrut ve Menzil gezimizde Horoz yedimiğmizi hatırlayamıyom orhan abi!!!!!!!!
orhan abi office 2003 ün serialı varsa yazabilirmisn
Allah razı olsun