1970 yıllarında çekilmiş bu fotoğrafda, Hükümet konağı önündeki havuzun eski hali gözükmekte. O yılları yaşayanlar Petrol Ofisini hatırlayacaklardır.
![]()
Yazdırılabilir Görünüm
WAY BE NEYDİ O GÜNLER :)
eskiden gerçekten Nizip, Yeşil Nizip'miş!!!!
Tam havuzun yerindeki petrolü hatırlıyorum.Sanırım Atalayların petrolü olması lazımdı.Küçük köhne bir petroldü hatırladığım kadarıyla..
Slm abi çok harika YA güzelmiş harbiden ben hatırlıyamıyorum:)Saygılarımla..
ibrahim SOYDAN
evet göbeğin bulunduğu yer karşı taraftada perol var, hey gidi günler...:)
Çok net hatırlıyorum; hatta akaryakıt sıkıntısının olduğu yıllarda, fotoğrafta görülen Petrol ofisinde geceden kamyonu sıraya koyar arabanın içinde de yatardık. (İbocan tevellüt kaç senin)
petrol ofisi ahmet atalayın petrolu. şu anda güneş taşımaclık dolmuşlarının kalktığı yer arkası okan parkı sol yanı şimdi ki atatürk bulvarı.resmin sol tarafı hükümet konağı. tabi ben bilene sordum. sizler kadar YAŞLI olmadığım için :D
hangi dukkan hakan, bi bakayım hele,
konuyu biraz fazla dağıttık heralde bence adminden muhtıra yiycez şimdi...:D:D
vay be hakkettende cok guselms bızım ew ble gorunuo ama sımdı bınalar onunu kapadı
hakan amca senin yaşın kaç? ben 33 yaşındayımda :)
mehmet kardeşim ellerine saglık çok güzel bir resim sanırım 70 li yıllarda filan çekimiş çok net hatırlıyorum.atalay petroldu.benzin almaya saatlerce sıra beklerdik neydi o günlerellerine saglık admin
ben pek hatırlamıyorum...
Zannedende hamzayı 70-80 yaşında sanır
o yıl larda Nizip gerçekten yeşil Nizipti hükümet konagından öbür tarafta sadece mezarlık vardı şimdikigibideyildi hükümet konagının köşesinden birecik dolmuşları kalkardı neydio yıllar genclik yıllarımız selamlar
ARKADAŞLAR HATIRLADIĞIM KADARI İLE, YANLIŞ DEĞİLİSEM SÖZKONUSU POMPAYA
BAHRİ' NİN POMPASI DENİRDİ
Galiba Atalay'ların pompasıydı abi
huzeyfe 22 yı anladıkta .9 nasıl oluyor onu anlamadım o nasıl oluyr?
evet atalayların petrolüydü birde işcileri ibo dayı vardı bazen burda bazende akçakent köyündeki benzinlikde kalırdı
YA BÖYLE ESKİ RESİMLERİ GÖRDÜGÜMDE KEŞKE O YILLARDA OLMAYI ÇOK İSTERDİM
mustafa kanal kardeşim benim yaşım 37 sende benden aşağı kalmassın.o resim 1970 yıllarında filan çekilmiştir demek istedim.ama yinede güzel bir resim
o petrol istasyonu babamın dayısının oğlu ahmet atalaya aitti çok iyi hatırlıyorum.m.küçük
o benzin istasyonun arkası lise caddesi üzeri sağlı sollu bahçeli evler vardı
Nizip lisesine doğru giderken yolun sağ tarafı bir sıra bahçeli evler sonra statyuma kadar komple zeytinlikti tek tük evler vardı.
sevgili mehmet kasar bahri orada çalışan bir eleman olabilir, o tarihte bir bahri mevzuu vardı
bazı arkadaşlar boş konuşuyor ben 37 yaşındayım hayal mayal hatırlıyorum
ben gaz yagı almaya giderdim heygidi günler hey gaz lambaları gazlı ocaklar ama oraların düzenlenenine çok olmadı 80 sonlarında daha vardı sanırım.