Arkadaşlar okuduğunuz kuranı -kerim meallerinde sizi en çok etkileyen ayetleri paylaşırsanız sevinirim... katılımlarınızı bekliyorum... ves-selam
-o gün cehenneme deriz ki: Doldun mu?
Cehennem de der ki, daha yok mu?
KAF SURESİ 30.AYET
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaşlar okuduğunuz kuranı -kerim meallerinde sizi en çok etkileyen ayetleri paylaşırsanız sevinirim... katılımlarınızı bekliyorum... ves-selam
-o gün cehenneme deriz ki: Doldun mu?
Cehennem de der ki, daha yok mu?
KAF SURESİ 30.AYET
O, gün cehenneme deriz ki : Doldun mu?
cehennemde der ki : Daha yok mu?
kaf suresi 50/30
Hep birlikte Allah'ın ipine (İslâm'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman kişileridiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.
"Öyleyse siz beni anınız ki,,ben de sizi anayım..Bana şükredin,sakın nankörlük etmeyin.."
(Bakara Suresi,,152. Ayet..)
1-Güneş katlanıp dürüldüğünde,
2- Yıldızlar bulandığında,
3- Dağlar yürütüldüğünde,
4- O bakmaya kıyılmaz mallar bırakıldığında,
5- Vahşi hayvanlar bir araya toplandığında,
6- Denizler ateşlendiğinde (suları çekilip, volkanlar halinde ateş püskürdüğünde),
7- Nefisler eşleştirildiğinde (iyiler iyilerle, kötüler kötülerle bir araya toplandığında),
8- Diri diri toprağa gömülen kıza sorulduğunda,
9- "Hangi günahtan dolayı öldürüldü?" diye.
10- Amel defterleri açıldığında,
11- Gök sıyrılıp açıldığında,
12- Cehennem kızıştırıldığında,
13- Ve cennet yaklaştırıldığında,
14- Herkes ne getirmiş olduğunu anlar.
15- Şimdi yemin ederim o sinenlere (gündüzleri gözden kaybolan yıldızlara),
16- O akıp akıp yuvasına gidenlere,
17- Yöneldiği an geceye,
18- Nefeslendiği (ağardığı) an sabaha ki,
19- Kuşkusuz o Kur'an, değerli bir elçinin sözüdür.
20- O elçi güçlüdür, Arş'ın sahibinin yanında çok itibarlıdır.
21- Orada ona itaat edilir, güvenilir.
22- Arkadaşınızı cin çarpmış değildir.
23- Andolsun o, Cebrail'i açık ufukta gördü.
24- O, gayb hakkında cimri de değildir.
25- O, kovulmuş bir şeytanın sözü değildir.
26- Hâl böyle iken, siz nereye gidiyorsunuz?
27- O, âlemler için öğütten başka bir şey değildir,
28- İçinizden doğru gitmek isteyenler için.
29- Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemeyince, siz dileyemezsiniz.
Tekvir 81.
ENBİYA SÜRESİ AYET 47 . Ve biz kıyamet gününde adalet terazilerini koruruzda artık hiç bir nesfis bir şey ile zülmedilmez velevki bir amel bir hardal tanesi ağırlığınca olsun onuda getirirz muhasipler olmak üzere biz kifayet ederiz .
Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler BAKARA SÜRESİ
BEN İNSANLARI VE CİNLERİ ANCAK BANA İBADET ETSİNLER DİYE YARATTIM
ZARİYAT SURESİ 56.AYET
YOKSA GECE SAATLERİNDE SECDE EDEN VE AYAKTA DURAN OLARAK İBADET
EDEN ,AHİRETTEN SAKINAN VE RABBİNİN RAHMETİNİ UMAN KİMSE MİDİR?'' DE Kİ: HİÇ
BİLENLERLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?ANCAK AKIL SAHİPLERİ İBRET ALIR''
ZUMER SURESİ 9.AYET
Şüphesiz yerde ve gökte Allah'a hiçbir şey gizli kalmaz.
ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ 5.AYET
DE Kİ: EY NEFİSLERİ ÜZERİNE İSNAD EDEN KULLARIM !ALLAH IN RAHMETİNDEN ÜMİD
KESMEYİN. ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH,BÜTÜN GÜNAHLARI BAĞIŞLAR.DOĞRUSU GAFUR ,
RAHİM ANCAK ODUR. ( ZUMER SURESİ 53.AYET )
KİM RAHMANIN ZİKRİNİ GÖRMEZLİKTEN GELİRSE ,ONA BİR ŞEYTANI MUSALLAT
EDERİZ DE O ONA ARKADAŞ OLUR.
ZUHRUF SURESİ 36.AYET
Nizip guzelı sen ımam hatıpte falan mı okuyon yoksa oradan mı mezunsun?
HIC OLESINE SORDUM ICIMDEN GELDI BIR SORAYIM DEDIM DOGRU MU ACABA?
nasıl yanı ben tahmın ettım yanı senı tanımıyorumda yanlıs anlama ama onun ıcın sordum kusura bakma yersız bır soru sorduysam
inşallah bızde bu bolume katkıda bulunuruz dıyeyım ve en çok sevdıgım ayetlerle baslayayım
Allah; gökleri, yeri ve ikisi arasında olanları altı günde yarattı, sonra arşa istiva etti. Sizin O’nun dışında bir yardımcınız ve şefaatçiniz yoktur. Yine de öğüt alıp-düşünmeyecek misiniz? Gökten yere her işi O evirip düzene koyar… (Secde süresi 4-5)
“Onlar öyle seçkin kimselerdir ki, Allah’ın buyruklarını tebliğ ederler, O’nu sayıp, O’ndan çekinir ve O’ndan başka kimseden çekinmezler. Hesaba çeken olarak Allah yeter.” (Ahzab, 33/39)
Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah'adır.
Allah'ın size helâl ve temiz olarak verdiği rızıklardan yeyin ve kendisine iman etmiş olduğunuz Allah'tan korkun
MÜ’MİN KARDEŞİNİN BİR AYIBINI GÖRDÜĞÜNDE ONU YETMİŞ ÇEŞİT MA’ZERET BULARAK TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞ. EĞER MA’ZERET BULAMAZSAN SEN YİNEDE YETMİŞ MA’ZERETE İKNA OLMADIN DİYE KENDİNİ AYIPLA
İmam Kuşeyr
''küllü nefsin zaikatün mevt hak''
''her nefis ölümü tadacaktır''
BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM
1)GÖRMEDİNMİ NASILETTİ RABBİN ASHAB-I FİL'E?
2)ÇIKARMADIMI TUZAKLARINI BOŞA?
3)SALDIDA ÜZERİNE SÜRÜ SÜRÜ KUŞLAR(EBABİL)
4)ATIYORLARDI ONLARA SİCCİL'DEN TAŞLAR
5)DERKEN KILIVERDİ ONLARI YENİLMİŞ EKİN YAPRAGI GİBİ
FİL SÜRESİ
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
1-2)ASR'A YEMİN OLSUN KI MUHAKKAK İNSANLAR HÜSRANDADIR
3)ANCAK İMAN EDİP SALİH AMELLER İŞLEYENLER BİRBİRLERİNE SABRI TAVSİYE EDENLER MÜSTESNADIR
ASR SÜRESİ
BİR VAKITDE O HAVARİLER: EY MERYEM OĞLU İSA!RABBİN BİZE SEMADAN BİR SOFRA İNDİRE BİLİR Mİ?DEMİŞLERDİ O DA:ALLAH TAN KORKUN EGER MÜMİNSENİZ DEDİ.
MAİDE SURESİ 112. AYET
BİZ İSTİYORUZ Kİ ONDAN YİYELİM KALPLERİMİZ MUTMAİN OLSUN DA SENİN BİZE DOĞRU SÖYLEDİĞİNİ BİLELİM VE ONU BİZZAT GÖRENLERDEN OLALIM. DEDİLER
MAİDE SÜRESİ 113. AYET
MERYEM OĞLU İSA ŞÖYLE YALVARDI :EY ALLAHIM YEGANE RABBİMİZ!BİZE GÖKTEN BİR SOFRA İNDİRKİ BİZİM İÇİN HEM EVVELİMİZ HEM AHİRİMİZ İÇN BİR BAYRAM VE KUDRETİNDEN BİR NİŞANE OLSUN VE RIZIKLANDIR.RIZIK VERENLERİN EN HAYIRLISI SESİN.
MAİDE SÜRESİ 114. AYET
ALLAH BUYURDU Kİ:BEN ONU SİZLERE ELBETTE İNDİRİRİM:FAKAT ONDAN SONRA İÇİNİZDEN HER KİM NAN KÖRLÜK EDERSE ARTIK ONU KAİNATTA HİÇ BİRİNE YAPMAYACAĞIM BİR AZAP İLE CEZALANDIRIRIM.
MAİDE SÜRESİ 115. AYET
[IMG][IMG] http://img113.imageshack.us/img113/963/aq2ff.png
ŞÛRA SURESİ 13 ve 14. AYETLER
13. Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahy ettiğini, İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı: "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.
14. Kendilerine ilim geldikten sonra, sadece aralarındaki kıskançlık ve azgınlık yüzünden fırkalara bölündüler. Eğer belli bir süreye kadar erteleme sözü Rabbinden gelmiş olmasaydı, aralarında iş mutlaka bitirilirdi. Onların ardından Kitap'a mirasçı olanlar da onun hakkında, işkillendiren bir kuşku içindedirler.
NAHL SURESİ 48. AYET
48. Bakıp görmediler mi, Allah'ın yarattığı şeylerin gölgeleri bile, sağ ve sollarından boyunları bükük bir halde, Allah için secdelere kapanarak dönüyor.
BAKARA SURESİ 154 ve 155. AYETLER
154. Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Tam aksine, onlar dirilerdir ama siz farkında olmazsınız.
155. Yemin olsun ki sizi korku, açlık; mallardan-canlardan-meyvelerden eksiltme türünden bir şeyle mutlaka imtihan edeceğiz. Sabredenlere müjdele.
http://www.ayetler.com/data/link/MAiDE/images/Maide%208_jpg.jpg[/IMG]
http://www.ayetler.com/data/link/MAiDE/images/maide%2018.jpg[/IMG]