-
DEGISIK HURAFE ÖRNEKLERI
"postbody" "font-size: 18px; line-height: normal" "font-style: italic" "color: darkblue" DEGİŞİK HURAFE ÖRNEKLERİ
1. Bir genç askere giderken evden çıkmadan önce bir dilim ekmeğin yarısını yer, yarısını da geri bırakırsa, artık ekmek onu, çağıracağı için kazaya belaya uğramadan geri dönermiş.
2. Biri yolculuğa çıkarken arkasından aynaya su serpilirse kazaya uğramazmış.
3. Biri gurbete giderken arkasından su dökülürse hem kazaya uğramaz, hem de gurbetten çabuk dönermiş.
4. Bir kişi sabunu başka birine elden verirse, sabun acı olduğu için, acı olaylar görülürmüş veya iki kişi arasına düşmanlık girermiş.
5. Evliliğin ilk günü (gerdek gecesi) erkek veya kadın, hangisi önce uyursa o daha evvel ölürmüş.
6. Bir erkekle bir kadın evlendikleri zaman gerdek gecesi hangisi daha evvel diğerine tokat vurursa onun sözü daha çok dinlenirmiş. En mutlu gecede mutsuzluğa teşvik, bundan daha çok saçma inanç ve âdet olur mu?..
7. Gök gürlerken buğday anbarlanna el ile vurulursa hasat çok olurmuş.
8. Soğan kabuğuna basılırsa fakirlik gelirmiş.
9. Nar taneleri yere düşürülmeden yenilirse cennete girilirmiş.
10. Tarla veya bahçede bitkiler hastalanmış ise, tarla sahibinin güneş doğmadan önce, tarlasının etrafını koşarak dolaşması gerekirmiş.
11. Çeltik ekilen arazinin etrafı eşeğe binmiş bir kimse tarafından Kur’’an okunarak dolaşdırsa, o araziye DOLU yağmazmış.
12. At nalı asılan yere nazar isabet etmezmiş.
13. Önünde "beştaş oyunu" oynanan eve fakirlik gelirmiş (Kıbrıs).
14. Otururken ayak sallanırsa alacaklı kapıya gelirmiş (Kıbrıs).
15. Cezvede su içilirse zengin olunurmuş (Kıbrıs).
16. Kefen diken iğne kırılmalıdır. Zira ölümü ve uğursuzluğu celbedermiş (Kıbrıs).
17. Ayakkabılar ters dönerse şeytan üzerinde namaz kılarmış (Kıbrıs).
18. Gece sandık açmak, kendi mezarını açmaktır. Yani ölümü çağırmaktır.
19. Cenaze çıkan ev ile çevresindeki evlerin suları dökülmelidir. Çünkü Azrail kılıcını o sularda yıkar. Sular pislendiği için içilmez olur
-
iii uçul muş hiç bir kanıtı var mı onu bilmek isterim merak ettim şimdi
-
Bunlar saçma gibi fakat metafizik olayların bazılarına inanırım. Geçenlerde bir internet sitesinde okumuştum;
Suya dua okunduğu zaman, suyun kristallerinde değişim oluyormus. Okunmuş su içirirler ya. Demek bir bildikleri varmış.
-
Rahmetli ninem , kapı eşiğinde oturmama kızardı... Neymiş efendim,cinlerin mekanı kapı eşikleri olurmuş...
-
huzeyfe gerçekten öle bişi var mı
-
Yok be abicim ne alakası var... Mis gibi kanepeler,çek yatlar dururken cinler kapı eşiğindemi oturacaklar....
Hem cinler de artık çağa ayak uyduruyorlar, tüm cinler hazırkıta beni bekliyor,PC nin başından kalktığım an,hemen yerime geçip nette sörf yapıyorlar.. İyimi...........?
-
Yaaaaaaaaaa.... Anladınmı şimdi...?
-
SONUNA KADAR HAKLISIN HUZEYFE.AMA BU HURAFELERİN BAZILARI DOĞRU OLABİLİR.SEMPERİN DE DEDİĞİ GİBİ METAFİZİK OLYLARIN ELDE TUTULUR BİR KANITI OLMASA DA GERÇEKTİR
-
Şimdi bak; cinler metafiziktir,tamam onu Kur'anı kerimde belirtmiş,amenna....
Yalnız buradakiler yani üstte yazılanlar genelde dinimize sonradan sokulan hurafelerdir.... Yani cinler gibi metafizik değil,sadece uydurmadır....Gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.....Adı üstünde hurafe....
-
12. At nalı asılan yere nazar isabet etmezmiş.Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan Osman Demirci Hoca'ya:
- Hocam, diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi?
- Demirci Hoca:
- Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. O nallardan her atta dört tane var ama, bütün gün kamçı yiyip duruyorlar.
-
6. Bir erkekle bir kadın evlendikleri zaman gerdek gecesi hangisi daha evvel diğerine tokat vurursa onun sözü daha çok dinlenirmiş. En mutlu gecede mutsuzluğa teşvik, bundan daha çok saçma inanç ve âdet olur mu?..
Peki huzeyfe sen ne yapmayı düşünüyorsun?
Bak! vereceğin cevaba dikkat et.
Bunu kılıbık dediğin fatih abiye ileteceğim.
-
Abi yav Cinler Metafizik değil
Onlarda bizim gibi canlı
Ama değişik boyuttalar.
Bu ne demek
Bu işe en güzel örnek
Bir elektrik kablosundan aynı anda hem elektrik hemde mesela telefon gibi ses nakli yapabiliriz.
İkiside aynı yönü kullanmaktalar ama farklı frekanstalar.
İnsan ve cinler ayni yerde yani dünyada yaşıyorlar ama biz onları görmüyoruz.
Elimizde ki teknik yeterli olmadığı için varlıklarını göremiyoruz.
-
tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry[/IMG]
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:
Yok be abicim ne alakası var... Mis gibi kanepeler,çek yatlar dururken cinler kapı eşiğindemi oturacaklar....
Hem cinler de artık çağa ayak uyduruyorlar, tüm cinler hazırkıta beni bekliyor,PC nin başından kalktığım an,hemen yerime geçip nette sörf yapıyorlar.. İyimi...........? images/smilies/tounge_smile[/IMG]
EVDE VAR EŞİKLİK HAMAMA GETMEK EŞEKLİK. BU SÖZÜ UNUTMA.
EŞİKLİK HAMAMSA CİNLER HAMAMDA BARINIRLAR.ŞEYTANDA ORADADIR .
PEYGAMBER ÖYLE DİYOR.
NİNENİN ZAMANINDA EŞİKLİK YIKANILAN YERDİ UNUTMA.BİLMEDİĞİN KONUDADA AHKAM KESME. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry[/IMG]
MADEM GÜZEL GÜZEL KANAPE VARSA SEN NEDEN EŞİKLİKTE OTURDUN.
-
alıntı:
"quote" felsefefe demişki:
Abi yav Cinler Metafizik değil
Onlarda bizim gibi canlı
Ama değişik boyuttalar.
Bu ne demek
Bu işe en güzel örnek
Bir elektrik kablosundan aynı anda hem elektrik hemde mesela telefon gibi ses nakli yapabiliriz.
İkiside aynı yönü kullanmaktalar ama farklı frekanstalar.
İnsan ve cinler ayni yerde yani dünyada yaşıyorlar ama biz onları görmüyoruz.
Elimizde ki teknik yeterli olmadığı için varlıklarını göremiyoruz.
tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry[/IMG]
BIRAVO OSMAN ABİ BAK MİSYONRLİK BURDA KENDİNİ BELİ ETİ SENİ SENİ TEBRİK EDİYORUM.VDE SANA AYNEN KATILIYORUM.
HUZEYFEDE ARTIK BU KEDİYİ BIRAKSA İYİ OLUR.UZMAN OLMADIĞI KONULARDA FAZLA GİRMESE DAHADA İYİ OLUR.
-
İbram27 abim burada bana atıfta bulunmuş,cevap hakkımı saklı tutuyorum.....
Felsefe abim cinler için metafizik değiller diyor.... Yine felsefe yapmış tabii....
Bizlere görünmediği için cinlere fizikötesi diyoruz.... Onları inkar etöiyoruz ki(haşa)
İbrahim halil hocam sorunuza cevap veriyom;
Aaaaahhhh....Aaaaahhh....! Bi evlenseydimde varsın tokatı ben yiyeydim.... :))
-
Ayrıca İbram 27 abim kedime laf atmış,çek onu demiş.... Abi kusura bakma,çekecektim ama dün akşam doğurmuş,şimdi ben hangisini çekeyim,sokağamı atayım zavallıları.... Ama yinede sen kara ver...! Hangisini çekeyim....
.
-
İbram27 kimsenin kedisine Hişt demiyceksin bu zamanda. birdi bak şimdi oldu beş. Bunlar tam kediyede benzemiyor aslında. Şu eşikte gezinen cinler olmasın. tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-smile[/IMG]
-
Alıntı
Şimdi bak; cinler metafiziktir,tamam onu Kur'anı kerimde belirtmiş,amenna....
Yalnız buradakiler yani üstte yazılanlar genelde dinimize sonradan sokulan hurafelerdir.... Yani cinler gibi metafizik değil,sadece uydurmadır....Gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.....Adı üstünde hurafe....Allah aşkına cümleyi kendin anladın mı?
-
http://www.nurtopu.com/extra/hareketli%20resimler/_375_[/IMG] Abi gerçektende kanepede uyuyorlar.:)).
-
Bun hurafelerle ilgili bir bölüm açmıştım. Bunu görseydim açmazdım. Hakkınızı helal edin..
-
Önemli diil abi...! Neyse bidaha olmasın.... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing[/IMG]
-
Bi daha olmaz abi ne demekkkkkkkk.
http://www.Nizipbilisim.com/images/gif/63[/IMG]
Edited by - İ.H.Er. on 10/1/2006 10:59:03 PM
-
Aslında hurafenin temeli cahillikten gelir aşgıdaki hura feleri okuyunca gerçekten bir çogunu belli zamanlarda çevremizde yaşdım aklıma geliyor kelime anlamı.Boş, batıl inanışlar; rivayetler, efsaneler, dinde olmayan ve sonradan dine eklendiği belli olan (bidat)asılsız inançlar, uğursuzlukla ilgili inanışlar. Olağan davranışları etkilemek ve tabimat düzenini değiştirmek için yapılan büyüler. Üfürükçülük ve yatırlardan medet ummak. Muska ve nazarlıklarla değişim yaratmak..
Hurafelerin büyük bir kısmı dinle ilgilidir. İnanç alanına girdikleri için bilimsel olarak bir yorum yapmak imkansızdır. Ancak çok bilinen "dünya düzdür" hurafesine bile rastlanmaktadır. Hurafelerin birçoğu çocuksu inanışlardır. Dinin temel inançlarıyla çeliştiğinde hurafecilik küfre kadar gidebilir. Töredir diye yapılan eylemlerde bile hurafe görülebilir. Gelenek ve göreneklerle karışmış hurafeler olabilir..
Belli başlı hurafeler:.
-Eli büyük olan bahtlı olur..
-Sol kulak çınlarsa biryerlerde kötü, sağ çınlarsa iyi söz edilmektedir..
-Kadının sırtını sopasız, karnını sıpasız bırakma..
-Köpek uluması ölümün habercisidir..
-Siftah parası uğurludur, çeneye sürülür, para kadar kıllar artar..
-İlk satış yapılmadan veresiye verilmez..
-Yolcunun arkasından su dök, yolu kolay ola..
-Elbisenin söküğünü çıkarmadan dikme, kısmetin bağlanır..
-Enseden öpülen çocuk yalancı olur..
-Üstünden atlanan çocuğun boyu uzamaz..
-Dudağını emen çocuk büyüyünce katil olur..
-İki bayram arası evlenilmez..
-Gece tırnak kesenin ömrü kısalir..
-Başkasının evinde çamaşır kurutanın evi kurur..
-Gece vakti sokağa bulaşık suyu dökülmez, cinler kızar..
-Cam eşyasının kırılmasıyla iyi bir şey gelecektir..
-Çocuk emeklerse eve misafir gelecektir..
-Bir meclise birden sessizlik çökmesi, şeytanın geldiğine işarettir..
-Kurşun dökmekle kötü varlıklar dağılır, hasta iyileşir..
-Kahve fincanı ters kapanıp soğutulursa oluşan şekilden kader okunur..
-Kahvenin üzerine kırlangıç pisliği serperek büyülenmiş kişiye içirmek..
-Köpek tersi yoğurtla karıştırılarak veremliye içirilirse iyileşir..
-Ekşiye aşeren kıza, tatlıya aşeren oğlana gebedir..
-Çocuğun üstünden atlanırsa büyümez, boyu uzamaz..
-
çocuklara kazan karası sürerlerdi hastalıkları geçsin diye
yine rum veya ermenilerden kalma bir adet hataları jiletle çizerler(hiristiyanlar çizerek haç yaparlarmış) Tabi hacamat farklı birşey
huzeyfe bunlar az ayrıca kafanın içinde kırk tiki dolaşacak kırkınında kuyruğu birbirine deymezse ancak evlenebilirsin. selamlar
-
-
Fatih abi 40 tilki biraz zor olur. 30 olsa olmaz mı abi. (Akıllı .......) olmak lazım bence.
-
Beni evlendirin kurtulun....
Söz veriyom haftada sadece 3 mesaj atarım,fazla atmam....
-
Abi ne 40 tilkisi ya Hüzeyfeciğim böyle şeyler düşünmez artık dimi sayın hocam.
SELAM VE DUA İLE.
-
Haa Banamı dedin.
Abi öyle deme.
Belki de 2000 rakamı için değer diye düşünenler olabilir..
-
ALLAH KİMSENİN BAŞINA VURDURMASIN........))))))))
SELAM VE DUA İLE.
-
-
Metalciğim yav
kulağımı sağır ettin.
Abi oylama yapalım. Eğer evlenme sırası sendeyse Baş üstüne. Ama başkası öne geçmek istemesin sakın. Tam karar verin. Fatih Soyarık abiye de sonucu bildirelim.
http://www.Nizipbilisim.com/gif/Dancers_1[/IMG]
-
Hocam fatih abiye sonucu bildirirsek yandık
çünkü o hele bekleyin bekarlara sabır evlilere bidaha diyor, ama ben onunla anlaşma yaptım taaaki beni everene kadar bazı konularda yasak koydum o yasaklardan kurtulabilmesi için beni tez elden evermesi gerek :-))
oylamaya gelince hocam sanki huzeyfe sıramı alabilecek hele önce o büyüsün
-
Bana baaaaaaaaaaaak......!
Ben 23 yaşına girmek üzereyim.... tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-yell[/IMG]
-
EĞER BEN AĞIR BİR ŞEY SÖYLEDİMSE ÖZÜR DİLİTORUM.
SELAM VE DUA İLE.
-
alıntı:
"quote" fecrisadık demişki:
EĞER BEN AĞIR BİR ŞEY SÖYLEDİMSE ÖZÜR DİLİYORUM.
SELAM VE DUA İLE.
-
alıntı:
"quote" metal demişki:
o hele bekleyin bekarlara sabır evlilere bidaha diyor
MADEM ÖYLEDE BU ADAMA KİM DİPLOMA HAZIRLADI YA.
FATİH ABİTAM HERİFMİŞ ABİ YA. Her babayiğidin harcı değil bu laflar.
Metalciğim
Ahhhhhhhhh ahhhhhhhhh
Siz bilmezsiniz?
-
Sonra ben fatih abiyi [u]23 yaşından beri tanırım. Çocuktum tabi o zamanlar.
</u Fatih abi o günden bu güne saygıdeğer bir büyüğümdür.
-
alıntı:
SELAM VE DUA İLE.
Hoppalaaaaaaaa...! Ortada özür dileyecek bişey yokki....
Hem özür dilemesi gereken Metal sen değilsin ki abicim....
-
alıntı:
"quote" Huzeyfe demişki:
alıntı:
SELAM VE DUA İLE.
Hoppalaaaaaaaa...! Ortada özür dileyecek bişey yokki....
Hem özür dilemesi gereken Metal sen değilsin ki abicim....
kulaklarım mı çınladı yoksa bana mı öyle geldi...
Hocam insan doğruları söyleyince suçlu olurmu veya özür dilemesi gerekirmi cevaplandırırsanız sevinirim...
neyse hocam ben biliyorum zaten fatih abinin kazak erkek olduğunu...
sen o diplomayı hazırlayanlara sor hangş akla hizmet hazırlamış varmıymış bir ispatı