Yazdırılabilir Görünüm
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kutlu Nebi (sas) hediyeleşirdi
Peygamberimiz, hediyeleşme üzerinde ısrarla durmuştur. Hediyeleşmenin sevgiyi artırdığına dikkat çeken Peygamberimiz (sas) hem hediye alır hem de karşılığında bir şeyler hediye ederdi. Hediyeleşmenin insanları nasıl birbirine yaklaştırıp sevdirdiğini anlatmak için de: “Hediyeleşiniz; zira hediye, kalpteki kin ve nefreti yok eder.” buyurmuştur. Verilen hediyenin küçük görülmemesini ve kabul edilmesini istemiştir.
Peygamberimiz, hediyeye mutlaka karşılık verilmesini tavsiye etmiştir: “Kime bir hediye gelirse, karşılıkta bulunsun. Verecek bir şeyi olmazsa senâda bulunsun. Kim senâda bulunursa teşekkür etmiş olur. Kim de (senâ etmez) ketmederse nankörlük etmiş olur.”
Peygamberimiz özellikle kendisine gelen heyetlere hediye vermeyi ihmal etmezdi. Bu tarz hediyelerin öneminden dolayı ölüm döşeğinde şu tavsiyede bulunmuştu: “Size gelecek heyetlere, benim yaptığım şekilde hediye verin.” Çünkü kendisi hediyeyle pek çok gönle girmiş ve hediyeyi İslam’ın anlatılması ve sevdirilmesinde önemli bir vesile olarak kullanmıştır.
Her konuda olduğu gibi insanlarla ilişkilerin nasıl olması gerektiği hususunda da en güzel örnek olan Efendimiz’den (sas), O’nun sünnetinden, sözlerinden ve hayatından alınacak çok dersler vardır.
Zaman/Ailem
Allah cc. seni korusun ve senden sonuna kadar raz? olsun .....
mehmet abi ben bukadar yakından şaçını görmemiştim böle bir tutam gördüğümde sanki yitirdiğimi bulmuş kadar sevindim siz güzel peygamber sevdalı dostlarla paylaşmak istedim..
Gökhan kardeşim Admin abim ve esento ablam emeğinize sağlık.bu güzel görüntülerle,bizi bambaşka bir atmosfere götürmüş oldunuz.Mevlam cümlenizden razı olsun.Ve bizi efendimiz s.a.v in şefaatine erenlerden eylesin.
allah sziden razı olsun hocam siz müslümanlık adına burada okadar güzel konular açıyorsunuz ki ben kendi benliğimi bulmaya çalışıyorum kendimi sorguladıkça aslımı öğrenmeye başladım aslında sizin emeğinize sağlık allah bu dünyada ve diğer dünyada peygamber sevdalılarından ayırmasın.
Est.fazlaca mübalağa etmişsiniz.bir şey yaptığımız yok gerçi.Ama o sizin güzel bakış açınız, hüsn-ü nazarınız.inşallah layık olmaya çalışırız artık.msk
müslümanlığa karşı olan taraf ne yaparsa onların tersini yaparmış onlara benzememek adına saçlarını uzattıkları zaman saçlarını kestirirmiş kestikleri zaman kendisi uzatırmış sakallarını da aynı şekilde kafirler ne yaparsa kendisi tersini yaparmış topsakal bıraktığını duymuştum ....
fakat şimdi insanlarımız bunu ters yorumluyor efendimiz yapmış ozaman bizde yaparız diyorlar esas olan müslümanlığa ters düşen kişilerin kişilklerine sahip çıkmamaktır...
Bu güzelim görüntüleri izlerken gözlerim yaşardı.bize bu ikramı sunan sizlere çoook teşekkür ederim.
sağol halacık çok güzel olmuş ellerine sağlık inş allah bize yanlızca burada görmekle deilde canlı canlı onun yanıında cennete olmayı nasip ederde öylede görürüz
Bu kutsal emanetlerin resimlerini koyanlardan Allah c.c razı olsun. Gözlerimize nur, yüreğimize su serptiniz sevgili dostlar. Yarab; bizleri sana layık bir kul, Habi binede layık bir ümmet olarak cennetinde muhaza eyle. Amin...
resimler çookkk güzel.allah razı olsun.peygamber efendimizin şefaatine nail olmak ve sancağı altında toplanmak ümidi ve duasıyla..ves-selam
Bende saçını ilk defa gördüm ALLAH (c.c) razı olsun