Eski ye dair neleri özlüyoruz
Yazdırılabilir Görünüm
Eski ye dair neleri özlüyoruz
eskiden terasa(dama) çıkıp asmanın altında oturup çay içerdik ve yanımızda küçük bir radyo olurdu. sonra komşuyu çaya çağırırdık ve tebeşir taşıyla kareler çizerdiksonra küçük taşlar bulur dama oynardık:)) bunu yapmayı çok özledim.. oysa şimdi bilgisayarlarda satranç oynuyorum ama o damanın tadını alamıyorum... nerde eski muhabbetler.......
işte şimdi damarıma bastın akhenaton, damada henüz beni yenen çıkmadı..
Beni tanıyanlara sorabilirsin... :))))
eskiden,1977 lerde ,şimdiki askerlik şubesi yerinde HAAS bahçesi vardı,biz okuldan kaçardık ,has,marul ,yani.yemeye giderdik.nerde o günler
ramazan bey ben oynardım ama hep yenilirdim:)) bi ara bu işin inceliğini bize de öğretirsen sevinirim...
Ramazan abi bir gün kapışalım biz de sizin kadar usta olmasakta babamızın olmaya çalışırız...
alıntı
ahmetaksoy:
eskiden,1977 lerde ,şimdiki askerlik şubesi yerinde HAAS bahçesi vardı,biz okuldan kaçardık ,has,marul ,yani.yemeye giderdik.nerde o günler
Ne bahçesiiiiiiii..?
Nasıl özlenmez ve nasıl özlemem o güzelim günleri akşam oldugunda sokaklarda kavurga satanları,
komşuların oturmaya gelmelerini ve bizlerin onlara gitmemizi tandır başında kavurga yememizi yaşlıların
sohbetlerini bazen ninelerimizin gençliklerini anlatmalarını ve hikaye anlatmalarını. Yatmaya yakın yatakları
dama çıkarmamızı daha sonra damda karpuz kesip yememizi nasıl özledim bilemezsiniz. Şöyle bir
bakıyorumda eskilerden bir eser yok sanki dalı konu kırılmış, beli eyilmiş ve kurtlanmış bir ağaç gibi, dönüpte yüzüne bir bakanı yok ve gençliğinden/şatafatından bir eser yok. saygılarımla..
huzeyfe,
marul tarlası?
var da yazmak önemli değil ben şuan havasını bile özlüyorum ama gidemiyorum nizibe hayat orada çok farklı her yönü ile
Çocuk olup, Nizipte cücükel, gazoz kapağı bir de gülle oynamayı özledim........
Cücükel ne demek abicim..? Ayrıca gazoz kapağından çok ne var ki..? Özlediysen sana bir çuval toplayayım...Ne yapacaksın ki gazoz kapaklarını...
Cücükel, eskiden taşlarla oynanan bir oyundu. Sorun da zaten şimdi gazoz kapaklarının cok olmasında huzeyfe kardes. Eskiden sokak sokak dolaşır gazoz kapağı toplardık. Tabi gazoz kapağı dediysek, şimdiki plastik olanlardan deil, metal kapaklar. Onları tasla iyice ezer, düzlerdik. Sonrada birbirimizn gazoz kapağını almak için oyun oynardık. Şimdi çocuklar modern kapaklarla oynuyor ya(TASOLAR). Hem şimdi çocukta deiliz ya huzeyfe.... Dediğin gibi 1 çuval kapak göndersen ne olacak. Oynayacak arkadasları o yaşa getirebilecek misin?Beni getirebilecek misn Yok. Dedik ya Ö Z L E D İ K L E R İ M İ Z !!!!!!!
Anlıyorum abicim... Evet anlıyorum galiba...
ahhh be arkadaşlar insan geride bıraktığı neyi özlemiyorki...Şimdi saysak hepsin belkide onlarca sayfa olur...eniyisi tek birşey geride kalan herşeyi...
Küçük bir çukur kazar suyla doldurur içine karpit taşlarını atardık. çıkan gazın sıkışması üzerine de salça kutusu kapatırdık. Tabi kutunun üstü bıçakla yarılmış,o kısma kağıt sıkıştırır üsttentutuşturur sonra darmadağın olup kaçışırdık. Biriken gaz üstten yanan ateşe ulaştımııı öyle bir patlama olurdu ki kutu metrelerce havalanırdı.
Hiç unutmam birgün arkadaşın biri "yaw bu niye patlamadı" diye eğilince birden patlamış kutu çocuğun burnunu dağıtmıştı. Vay be ne günlerdi..
valla yaşım o kadarda büyük olmadıgı için özlemek aşamasında degilim ama cocukluk güzeldi :)
he bayramlar
abi az düğeme çevrmedik ya gerçi hoş ben hiç beceremezdim ama olduğu kadar iştee:))
ya ben bi de kör ahmet i özledim söylemeyi unutmuşum:))
BİZ ARKADAŞLARIMIZ İLE HEP CANIMIZ MİŞ MİŞ , DUT, HAS ÇEKTİĞİNDE OKULDAN KAÇAR HADİ "EL EMMİNİN" BAHÇESİNE GİDELİM DERDİK. NEYİ ÖZLEDİM ARKADAŞLAR BİLİYORMUSUNUZ RAHMETLİ KEBAPÇI UĞUR DAYIMIN CİĞER KAVURMASINI BİRDE NİZİP 'İN MEYAN ŞERBETİNİ HELEBİR DE MAMET EMMİNİN (O DA RAHMET ETTİ) NOHUT DÜRÜMÜNÜ SİZ HİÇ DIRNAKLI EKMEĞİN ÜSTÜNE BİBERSALÇASINI SÜRÜP ARASINA BAKDENİZ,NANE, YEŞİL SOĞANKOYUPDA YEDİNİZMİ İMKANI OLAN VARSA YESİN MÜTHİŞŞŞŞŞŞŞŞ .OLUYOR .
HE BABO BENDE ÖZLEMISEM NE GÜNLERDI BAYRAMDA BAYRAM SEKERI KABIGINII TASLA VURUP YAPISTRIR HALI YAPARDIK SONRA ORTA SICAN OYNARDIK BISSÜRÜ BISSÜRRÜ SELYRE ÖZLEDIK YA HE BIRDE TERLIGIMIZI AGACA ATAR DUT DÖKERDIK ERIK TOPLARDIK BIKERSINDE BENIM TERLIK AGACTA KALMSITI AMA HEPSI GECTI YA AKSAMA KADAR KARANLIK OLANA DEK HEP TOP AYNARDIK NEGÜZELDI SIMDIDE GÖNLÜMÜZE YAZ GETIRMEKTEN BASKA BISE YOK
Walla ben en çok cücükel oynamayı özledim. iyi de oynardım ama halen oynayan varmı bilmiyorum. ah bi de beştaş yokmuydu ona hep kız oyunu derlerdi ama ben genede iyi oynardım. ev de herzaman hazır olurdu beş tane yuvarlak yuvarlak küçük taşlarım.
dahası9 aylık, orta sıçan, yedi taş ve daha unuttuğumuz niceleri...
Şimdi düşünüyorumda heralde bir 20 yıl sonrakilerde diyecekler;
Chat yapmayı, Hal life, Fifa 2005, gibi bilgisayar oyunlarını özlediklerini söylerler
Abi valla bende Half Life oynamayı özledim.... Türkiye'nin önde gelen oyuncularından birisiyimdir. İsteyenden oynayalım :D
neyı ozluyorum bılıyormusunuz arkadaslar bayramlarda rahmetlı olan yukarı obadakı dedemın hayadında yasanan bayram sabahlarını aksam yemeklerını bayram tadlarını ıcımız ıcımıze sıgmazdı o eskı evın hayadında kurulan sofralar oyle lezzetlı olurdukı 20 yıl gecmesıne ragmen aklıma geldıkce yuregım sızlıyor ımkan olsada o gunlerı tekrar yasasak ozluyorum rahmetlı olan babamı ,dedemı ,dayılarımı,amcalarımı ,nınemı,allah hepsını ganı ganı rahmet eylesın.............
NİZİPTEKİ GEÇMİŞE DAİR HERŞEYİ ÖZLEDİM.ÇOCUKLUK BAMBAŞKAYDI OZAMANLAR.
CÜCÜKEL OYNAMAYI ÇOK SEVERDİM AMA KÜÇÜKKEN KİLOLUYDUM BAYA OYÜZDEN KOŞAMAZDIM HEP BEN BEKLERDİM O TAŞLARIN BAŞINDA.EN SON ANNEM ÇAĞIRINCA BİTERDİ BEKÇİLİĞİM.HEY GİDİ GÜNLER HEY.KENDİMİ ÇOK YAŞLI VE YORGUN HİSSEDİYORUM ŞİMDİ
Walla ben bir bakımada, içine başka katkı katılmayan ve sadece koyun ciğerinden yapılanNizipin o nefis ciğer kavurmasını özledim...şimdi nerde kavurma yemek istesem içim almıyor...
slm arkadaslar ben Nizipten 4 yıldır ayrıyım en cok sıcak fırın ekmegini ve nohut dürümünü ve lahmacunu özledim
çocuklugumu özledim.annem bizi toplar sultan hamamına götürürdü.o zaman saçlarım çok uzundu beni yıkarken saçlarım dolaşırdı o da kızar tasla kafama bir tane vururdu. kulakları çınlasın..
ramazan abi adam sana evin üstündeki dama çıkıp... özledim diyor..
sen dama oyununda beni yenen çıkmadı diyorsun....
pardon yanlış oldu özür özür...
bizde anten çubuklarıyla bomba yapardık çok hoşumuza giderdi..
sizde baya tehlikeli işler yapıyormuşsunuz sayın obiturka
arkadaşlarımla hastene civarındaki evlerden koruk çalmak o kadar heyecan veriyorduki... öğlenin bunaltan sıcağında sokaklarda dolaşmak ve akşam üzeri sokakta maç yapmak sonra rahmetli atilla amcayı görünce herkesin evine dağılması,hacı okanda öğleden sonra çekirdek çitlemek ve yoldan geçen güzel kızlara bakmak.küçük yaşta namaza gitmek ama hocadan beklenmeyen bir azar işitmek, sokaklarda gülle oynamak ve burdan kazandıklarımızı satmak:) ... herşeyiyle o kadar güzeldi ki o günler, şimdilerde hep ''keşke hiç büyümeseydik diyorum''... Hasretin nazlı NİZİP!!!:(
Özleyenlere:
Eğdirme gül yüzünü boyun bükmeye değmez,
Ağlarken güldüğünü mutlu olanlar bilmez,
Saçlarına düşse de yüreğine ak düşmez,
Hep gül dostum, bizim gibiler ölmez!...