-
Nizip'te Trafik Kazası
Yavuz Sultan Selim Bulvarı Habeş Efendi Caddesi kavşağındameydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre 17 yaşındaki Veli Yavuz idaresindeki 27NY 448 plakalı motosiklet, 27 NG 500 plakalı kamyonet ile çarpıştı. Kazadayaralanan Motosiklet sürücüsü Veli Yavuz, kısa sürede olay yerine gelen 112Acil Servisi Ambulansı tarafından Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesine getirildi.
Burada yapılan müdahalesinde sürücü Yavuz'un kazayı hafif sıyrıklarlaatlattığı öğrenilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
-
Geçmiş olsun daha dikkatli kullanalım ve kask takalım.
-
ölen kardeşlerin okullarında hüzün
Nizip'te karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 3kardeşin eğitim gördüğü Suboyu İlköğretim Okulu'nda hüzün yaşandı. Hayatınıkaybeden 1-B sınıfı öğrencisi Fatma Acar, 4-B sınıfı öğrencisi Resul Acar ve7-A sınıfı öğrencisi Müslüm Acar'ın sınıf arkadaşları, 3 kardeşin sıralarınıçiçekler ve fotoğraflarla donattı. Nizip'te, 28 Ocakta, Kahramanmaraş'ta kepçeoperatörü olarak çalışan Mustafa Acar, Suboyu köyündeki evinde, sobadan sızankarbonmonoksit gazından zehirlenen eşi Döndü (29), oğulları Resul (10), Müslüm(12), kızı Fatma (7) ve evde misafir olan bulunan yeğeni Mustafa Acar'ı (17)ölü bulmuştu.
-
Nizip'te Öğretmen Atamaları
Nizip Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, yeni yarıtatilin sona ermesi ve Öğretmen Atamaları konusunda bir açıklama yaptı. 15günlük dinlenmenin ardından 35 bin öğrenci ve 1800 eğitim çalışanının, 2011-2012Eğitim Öğretim Yılı 2. dönemine başladıklarını söyleyen Kılıçparlar, hayırlı olmasıtemennisinde bulundu.Okullarda akademik başarının arttırılması adına 2011-2012Eğitim ve Öğretim Yılı 2. dönemin 1. döneme göre daha verimli geçeceğineinandığını vurgulayan Metin Kılçıparlar; "İlçemize 128 öğretmen ataması yapıldı.Bu öğretmenlerin büyük bir kısmı bugün itibariyle görevlerine başladı, tamamıise 10 Şubat 2012 Cuma gününe kadar göreve başlamış olacak, yeni atamalar ise2012 Ağustos ayında yapılacak" diye konuştu.
-
Tatil Bitti, Öğrenciler Ders Başı Yaptı
İlk ve ortaöğretim kurumlarında ikinci dönem sabahsaatlerinde zilin çalınmasıyla birlikte başladı. Nizip'teyaklaşık 35 bin öğrenci, iki haftalık bir tatilin ardından yeniden okulyolunu tuttu. 1800 personelin görev yaptığı okullar, 8 Haziran 2012 tarihindeyaz tatiline girecek. 2011- 2012 Eğitim ve Öğretim Yılı yarı yıl tatilinintamamlanmasıyla birlikte bitmesiyle birlikte duygu ve düşüncelerini aldığımızöğrenciler, tatil anılarını paylaştı. Tatili kitap okuyarak değerlendirdiğiniifade eden birçok öğrenci, yanı sıra akraba ziyaretlerinde bulunduklarını, zamanınıtest çözerek geçirdiklerini söylerken, bazıları da yıllar sonra yağan kar sonrasıkartopu oynadıklarını anlattı.
-
Nizip Halk Eğitim'de Kurs İzdihamı !
Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gaziantep İş KurumuMüdürlüğü'nce çeşitli meslek branşlarında açılan ve katılanlara günlük 15 TLverilecek olan kursların mülakatı sırasında izdiham yaşandı. Sınırlı sayıdakursiyerin alınacağı kurslara yüzlerce kişi başvurunca kursiyerler, mülakata alınmakzorunda kalındı. Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğübünyesinde; "Çocuk Gelişimi Çağrı Merkezi, Kasiyer ve Reyon Görevlisi, AşçıYardımcılığı ve Ahşap Montaj Elemanı" branşlarındaaçılan ve toplam 90 kişinin alınacağı kurslara 500 kişi başvurdu. Yaklaşık 5katı müracaatın olduğu kurslara kayıt sırasında izdiham yaşandığı ve başvuruyapanların çoğunluğunun genç olması dikkat çekerken, müracaatın fazla olmasınınnedenlerinden birinin de kursiyerlere günlük 15 TL verilmesi olduğu belirtildi.Yoğun ilgi nedeniyle kursiyerler bugün gerçekleştirilen mülakat sonrasıbelirlenecek.
-
2012 Şubat Celbinde Askere Gidecekler Görev Yerleri Belli Oldu
Şubat 2012 Er Celp Döneminde Silahaltına Alınacak ErStatüsündeki Yükümlülerin, Celp Ve Sevk İşlemlerine İlişkin Hususlar, 1111Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci Maddesi Uyarınca Müteakip MaddelerdeAçıklandı. Garnizon Komutanı ve Nizip Askerlik Şubesi Başkanı Personel BinbaşıCem Çerkezoğlu, Şubat 2012 er celbi 1'inci grupta sevke tabi yükümlülerin 21 -24 Şubat 2012, 2'nci grupta sevke tabi olanların 03 - 05 Nisan 2012 tarihleriarasında sevklerinin yapılacağını belirterek, silah altına alınacak yükümlülereduyuruda bulundu. Yapılan açıklamada; Şubat 2012 er celp döneminde;
a. 1992 doğumlu ve bunlarla işleme tabîer statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemişubat 2012 olanlar,
b. Celp dönemi şubat 2012 olmadığıhalde, şubat 2012 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleriuygun bulunanlar,
c. Yasal nedenlerle askere sevkleritehir edilenlerden, şubat 2012 er celp döneminde sevke tabi olanların sevkleriyapılacaktır.
4. Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri eğitimmerkezlerini 03 şubat 2012 tarihinden itibaren e-devlet kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresindenöğrenebileceklerdir.
5. Şubat 2012 er celp döneminde sevke tabi yükümlülerin isim listeleri, 03şubat 2012 tarihinden itibaren askerlik şubelerinde ilan edilecektir.
6. Yükümlüler sevk işlemlerini yaptırmak için; nüfus cüzdanları ile birliktesevk tarihlerinden on gün öncesinden şubelerine başvurarak sevk evrakınıalabileceklerdir.
7. Şubat 2012 er celbi 1'inci grupta sevke tabi olanlardan 24 şubat 2012 dahil,2'nci grupta sevke tabi olanlardan 05 nisan 2012 dahil tarihlerine kadaraskerlik şubelerine müracaat ederek, sevk işlemlerini yaptırmayanlar ile sevkevrakını aldıkları halde, kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadarbirliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 89'uncu maddesigereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.
8. Ayrıntılı bilgi www.asal.msb.gov.trinternet adresinde ve trt teletekst sayfalarında yer almaktadır.
9. 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 45'inci maddesi gereğincebu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir" denildi.
-
Karadeniz, NTO Yönetimini Ziyaret Etti
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz tarafından Nizip TicaretOdası'na yönelik nezaket ziyaretinde bulunuldu.
Nizip Kaymakam Karadeniz'i, Nizip Ticaret Odası YönetimKurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu ve YönetimKurulu üyeleri karşıladı.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile karşılıklı bir süre sohbet eden NizipTicaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ve Yönetim Kuruluüyeleri, Nizip'in genel sorunlarını konuştu.
NTO Yönetimiyle bir araya gelen Kaymakam Karadeniz ve MehmetÖzyurtt, yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını söylediler.
-
Karadeniz, Nasiad Yönetimini Ziyaret Etti
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz Nizip Aktif Sanayici veİşadamlarını ziyaret etti. Kaymakam Karadeniz, Nasiad Yönetim Kurulu BaşkanıMurat Kızılaslan ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile sohbet eden Nasiad Yönetim Kurulu BaşkanıMurat Kızılaslan ve Yönetim Kurulu üyeleri yapılan ziyaret nedeniyle memnunolduklarını ifade ettiler.
-
Yeni Çek Yasasına Tepki
Bankaların verdikleri çek defterine karşılık düşük miktarlısorumluluk almalarının piyasada art niyetli insanların çoğalmasına ve esnafınbirbirine olan güveninin kaybolmasına neden olacağını ifade eden Nizip İlçehalkı, yapılması gerekenin çekin bir suç aracı olarak kullanılmasının önünegeçilmesi olduğunun altını çizdi.
Bu konuda düşüncelerini aktaran vatandaşlar, bunun yolununda bankaların sorumluluklarının artırılması, kötü niyetli kişiler için karaliste oluşturulması ve karşılıksız çek veren ve ödeme niyeti olmadığı anlaşılankişilerin de en az 2 sene hapis ve 15-20 sene çek karnesi almaktan menedilmesidir. Bu da caydırıcılığı arttıracaktır." diye konuştu.
Yeni yasada hapis cezasının kaldırılması nedeni ile caydırıcılığı azaltacağıendişesinin tüm iş dünyasına hakim olduğunu belirten vatandaşlar,"Türkiye'deyeni uygulanmaya başlanan ancak kapsamlı olmayan ticari risk sigortasınıngeliştirilmesi ve çeklerde de itibarın artırılması için bankalara daha fazlasorumluluk yüklenmesi gerektiğini söylüyor.
Vatandaşlar, yeni düzenleme, sanki alnının teriyle hizmetüreten esnafı zora sokup art niyetli kişileri mükâfatlandırma ve teşvik etmemanasına geliyor" diyerek, yeni çek yasasına karşı olduklarını belirttiler.
Düzenleme ile karşılıksız çek kesenlere verilen 1 yıl hapiscezası, 300 TL ile 3 bin TL para cezasına çevriliyor, eşyaların da haczikaldırılıyor.
-
Nizip'te "Hazvel Ateşinde Kadayıf" Keyfi
Nizip "Hacı Baba Kadayıfları" ile marka isim olmayahazırlanıyor. Damak zevkinize farklı tatları kazandıracak "Hacı BabaKadayıfları" efsanesi "Hazvel Ateşi"nde 40 yıl sonra yeniden başladı. Kadayıf'takalite ve lezzet ilkesiyle yola çıktıklarına işaret eden Mustafa Akdoğan,40 yıl önce olduğu gibi ödünvermediğimiz; kaliteli, hijyenik, sağlıklı ve lezzetli ürünler hazırlamakilkesini koruduklarını söyledi. Bu konudaki titizliğimiz, gördüğümüz büyük ilgisayesinde kat kat arttı" diye konuşan Mustafa Akdoğan; İşyerimizin ziyaretçiakınına uğraması, oluşan izdiham ve duyduğumuz övgü dolu sözler, kalitemizidaha da koruma kararlılığımızı arttırdı. Amacımız, Nizip mutfağının lezzetleriarasında önemli bir yeri olan "Hazvel Ateşinde Kadayıf" keyfini sadece Nizipİlçe genelinde değil, Nizip dışında da tanıtmaktır" dedi.40 yıl sonra ToprakMahsulleri Ofisi karşısı Nehir Apartmanı altında hizmet vermenin mutluluğunuyaşadıklarını ifade eden Mustafa Akdoğan; "Peynirli Burma ve kadayıfın bir çok çeşidininbulunacağı işyerlerinde Hatay'ın ünlü peynirinden tutun sarı yağa ve birincisınıf Antep fıstığından yapılacak kadayıfın tadına doyamayacaksınız. Hatta vehatta iddia ediyorum, benden daha kaliteli, daha lezzetli kadayıf yapan olursa,işyerimi kapatacağım. Lezzetime bu denli güveniyorum" dedi. İşyeri Telefonu;O342 517 30 25, Adres; Mimar Sinan Mahallesi Kardelen Sokak Nehir Apartmanı AltıNo 34 Toprak Mahsulleri Ofisi Karşısı
-
Nefes darlığı deyip geçmeyin !
Nizip Devlet Hastanesi Göğüs Hatalıkları Uzmanı Dr. CananKaraman, son günlerde artış gösteren "Nefes Darlığı" şikayetlerine dikkatçekti.
Kış aylarında hastaneye başvuranların büyük oranda artışgösterdiğini belirten Uzman Dr. Canan Karaman, özellikle Nefes darlığınınastım, anemi, tiroit, hormon bozuklukları, kalp gibi birçok hastalığınbelirleyicisi olduğunu söyledi. Nefes darlığının daha derin soluk alıp verme vedaha sık soluma biçiminde ortaya çıktığını belirten Dr. Canan Karaman, Nefesdarlığının aniden ya da yavaş yavaş gelişebileceğini, fakat ortada hiçbir şeyyokken yaşanan nefes darlığının üzerinde durulması gereken bir durum olduğunusöyledi.
Ne*fes dar*lı*ğı*nın da*ha çok ile*ri yaş*lar*da gö*rü*lenbir ra*hat*sız*lık ol*du*ğu*nu söy*le*yen Nizip Devlet Hastanesi GöğüsHatalıkları Uzmanı Dr. Canan Karaman, ço*cuk*lar*da ise ne*fes bo*ru*su*na her*han*gibir mad*de kaç*tı*ğı za*man ne*fes dar*lı*ğı*nın his*se*di*le*bi*le*ce*ği*nisöy*le*di.
Ne*fes dar*lı*ğı çek*me*mek için tav*si*ye*ler*de de bu*lun*anDr. Karaman; "Özellikle si*ga*ra ile sigara du*ma*nı ve kir*li ha*va olan yer*ler*denuzak du*run. Dü*zen*li ola*rak spor yap*ma*ya ça*lı*şın. Bu*run*dan ne*fesalın. İde*al ki*lo*nu*zu ko*ru*yun" de*di.
-
LPG'ye İlgi Büyüyor
Akaryakıt fiyatları gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar isebenzinli araçlarını fiyatların atması nedeniyle lpg taktırıyor. Nizip ilçesieski Akfırat Tesisleri içerisinde hizmet veren My Otomotiv birçok önemlimarkanın lpg sistemlerini araçlara takarak yakıtta % 40 tasarruf sağlıyor. Yapılanhizmetler konusunda bir açıklama yapan My Otomotiv firma yetkilisi Hasan HüseyinYıldırım Nizip'te önemli bir hizmet yaptıklarını söyledi. Yıldırım özellikleproje çizimleri için Gaziantep'e gitmeye son verdiklerini ifade etti.
-
Nizip "Kickboks Turnuvası"nda 11 Madalya Kazandı
Gaziantep'e verilen Gazilik Unvanının 91. Yıldönümümünasebetiyle düzenlenen "Kickboks Turnuvası"nda Nizip Öz yıldırım Spor Kulübü3 ayrı kategoride ödül aldı. Yapılan karşılaşmalarda rekor başarı elde edenNizip Öz Yıldırım Spor Kulübü sporcuları, Semi Kontaç büyüklerde 94 kilodabirincilik ve 74 kiloda birincilik, gençler 79 kiloda birincilik ve ikincilik,ayrıca miniklerde 1. 2. ve 3.lük kazandı.NizipÖzyıldırım Spor Kulübü Başkanı Salih Yıldırım, şu anki hedeflerinde, TürkiyeŞampiyonası ve sporcularını Milli Takıma kazandırmak olduğunu belirtti. 21İlden sporcunun katıldığı "Kickboks Turnuvası"nda Nizipli sporcular toplam 11Madalya kazanırken, turnuvaya TürkiyeKick Boks Federasyonu Başkanı, Şehitkamil ilçe Kaymakamı, Nizip GazetecilerCemiyeti Başkanı Veysel Karayılan, protokol üyeleri ve çok sayıda spor severlerkatıldı.
-
Kutlarım gençleri ama dikkat çok tehlikeli bir spor.
-
Türkiye emeklileri derneği'nde başkan değişimi
Türkiye Emeklileri Derneği Nizip Şubesi Genel Kurulu 5 Şubat2102 Pazar günü, dernek binasında yapıldı.
2 listeyle gidilen seçimler sonucu Abdullah Aslan EmeklilerDerneği Nizip Şube Başkanlığı'na getirildi.
Başkan Abdullah Aslan; "Nizip'te 13.500 emeklibulunmaktadır, ancak 1080 emekli derneğimize üye ve 1080 emekliden 317 üyemizoy kullanmıştır. 181 oyla dernek başkanı olarak seçildim. İlçe nüfusunun birkısmını oluşturan emeklilerimizin, dayanışmasını ve ekonomik hukuki her türlühakkını savunacağız,. Bizler bir aileyiz, istişare ve dayanışma konusundaemeklilerimizin desteğini bekliyorum" diyerek, yapılacak yenilikleri sıraladı.
-
Gaziantep\'e \'\'Gazilik\'\' Unvanı Verilişinin Yıl Dönümü
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, ''Hür yaşamak necip TürkMilleti'nin temel karakteri olup, dünyada vatan topraklarına yapılan en ufakfiili tecavüze en sert tepkiyi veren bir millettir'' dedi.
Sarı, Gaziantep'e ''Gazilik'' unvanı verilişinin yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Kuvay-i Milliye ile hareketeden Gaziantep halkının takdire şayan mücadele gösterdiğini ve yakılan ateşintüm yurdu sardığını ifade etti.
Gaziantep Savunması'nın kendisinden çok üstünimkanlara sahip olan güçlere karşı yapılmış destansı bir savunma olduğunuvurgulayan Sarı, şunları kaydetti:
''Hür yaşamak necip Türk Milleti'nin temel karakteriolup, dünyada vatan topraklarına yapılan en ufak fiili tecavüze en sert tepkiyiveren bir millettir. Geçmişte bu konu ile ilgili değişik tarihte insanüstümücadeleler verilmiş olup, bunun en güzel örneklerinden biri de GaziantepSavunmasıdır. Her türlü araç-gereç imkanı çok kısıtlı olan Antep Halkı açlıklada mücadele etmiştir. Yaklaşık bir yıl süren bu savunmada 6 bin 317 şehitverilmiştir. Eşsiz kahramanlığı ile hem kendini hem de Güneydoğu Anadolu'yudüşman işgalinden kurtaran bir halk hareketi, milli birliğin ve benliğin birşahlanışı olarak tarihteki yerini almıştır.''
8 Şubat 1921 tarihinde Türkiye Büyük MilletMeclisi'nin Gaziantep'in dillere destan mücadelesinin ''Gazi'' unvanıylaödüllendirildiğini dile getiren Sarı, bu unvanın onur timsali olan istiklalMadalyası'nın Gaziantep'e verilmesinin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM'ninhimaye ve destekleriyle, 7 Şubat 2008 tarihli kanunla kabul edildiğinibelirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından 87'nci kutlamalarsırasında şehrimize tevcih edilmiştir'' diye konuştu.
Gaziantep Savunması'nın dünya döndükçeunutulmayacağını aktaran Sarı, açıklamasını şöyle tamamladı:
''Dünyada başka hiçbir şehre nasip olmayan 'Gazi'unvanıyla taçlandırılan bu şanlı direniş dünya döndükçe unutulmayacak olup, buanlamlı günde, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gururkaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyor, şehitlerimizle,ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize Allah'tan rahmet, kutsal görevleriniyerine getirirken yaralanan, sakatlanan ve hayatta olan gazilerimize uzunömürler diliyorum.''
-
Bu önemli konuyu nedense hepimiz atladık, Dünya'da ilk olarak bir şehire ünvan verildi ve buda Gaziantep'imize nasip oldu, hakedttiğimiz bu ünvanı acaba yeterince koruyabiliyormuyuz, ben basında tv de radyoda kim Antep derse hemen email atıyorum ve ikaz ediyorum, aramızda konuşurken bile Gazi ünvanı artık unutuluyor, herkesin bu konuya önemle dikkat etmesini istiyorum, unutmayın bu ünvan kolay elde edilmedi.
-
NTO' dan KOSGEB Destekli "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÖZYURT yaptığı açıklamada; Yaşayan sanayi ve ticaret kültürü ile var olan ilçemiz ekonomik hayatta ki başarısının sırrı içinde ki girişimcilik ruhunda bulundurmaktadır" dedi.
Günümüz de bilginin, teknolojinin ve inovasyonun ön plana çıktığı bir çağda olduğumuz gerçeği herkes tarafından da fark edilmiş ve dolayısıyla çağın gereklerine uyum sağlaması firmaların ömrünü uzattığını ifade eden Mehmet Özyurt, konuşmalarını şöyle sürdürdü. "Artık yeniçağın girişimcilik kültürü ve bilincinin oluşturulması benimsenmesi ile en iyi iş fikirlerinin desteklenerek toplumsal tabana yayılması için uygulamalı girişimcilik eğitimini Nizip' li yeni girişimcilerle buluşturmaktayız. Bu eğitim, iş kurmak isteyip başlangıç aşamasında finansal desteğe ihtiyaç duyan ve bu konuda bilgi eksikliği olan tüm yeni girişimciler için önemli fırsat oluşturmaktadır. Bu nedenle NTO ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 23 Şubat -27 Mart 2012 tarihleri arasında 2 gruptan oluşacak toplam 60 kursiyere Ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecektir. Bu eğitime katılacak olan yeni girişimcilerimizin "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Katılım Belgesi almaya hak kazananlar alacakları katılım sertifikası ile kurs sonrasında işletmelerini kurup hazırlayacakları iş planı ile KOSGEB'e başvuru yapmaları halinde Girişimcilik Destek Programı kapsamında 27.000 TL'ye kadar hibe, 70.000 TL'ye kadar faizsiz geri ödemeli desteğinden faydalanacaktır" dedi.
Mehmet Özyurt; "Eğitime katılmak isteyen yeni girişimcilerin 15 Şubat 2012 tarihine odamız web sitesinde bulunan başvuru formunu doldurarak Odamıza iletmeleri gerekmektedir" diye konuştu.
-
Vatandaşlar Suriye\'de Yaşananları Kınadı
Kuzey Afrika'da ilk olarak Tunus'ta yasemin devrimiyle başlayan, ardından da Mısır, Libya, Yemen ve Suriye'de etkili bir şekilde olmak üzere tüm coğrafyayı sararak süren başkaldırılar, sömürgecilerin beslemesi diktatörlere karşı gelişmiş olması, temel hak ve özgürlükler kapsamındaki taleplerle ortaya çıkması nedeniyle başta heyecan ve merak uyandırmaya başladı.
Bu halkların temel hak ve özgürlük taleplerinde ve azılı diktatörlerine karşı mücadelelerinde gerçek manada bir başarıya ulaşmalarının insan hakları savunucuları olarak kendilerinin büyük arzu ve özlemi olduğunu belirten ilçemiz vatandaşları, Suriye'de hız kazanan ayaklanma ve çatışmaların, elim bir tablo çizdiğini söylüyor. Bir taraftan yönetimi bırakmamakta direnen ve bu uğurda vahşice *******lere imza atan Esad yönetimi, silahlı güçler arasında yaşanan çatışmalarda, can kayıpları ve yaşam hakkı ihlalleri dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır" diye konuşan vatandaşlar, Suriye'de yaşananlara tepkili, ancak Türkiye'nin olası askeri müdahalesine de karşı olduklarını söylediler.
-
Nizip\'te \'\'Suya Merhaba Projesi\'\'
Nizip ilçesinde GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Gaziantep -Kilis Tarım Ekonomisi Uzmanı Sami Arslanoğlu, tarafından ''Suya Merhaba Projesi''nin sulamadaki önemini anlatan eğitim toplantısı yapıldı.
GAP Tarımsal Eğitim ve yayım projesi Gaziantep-Kilis Ofisi tarafından düzenlenen ve Nizip Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen eğitim toplantısında, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Gaziantep-Kilis Tarım Ekonomisi Uzmanı Sami Arslanoğlu, tarafından, toplantıya katılan Ziraat Mühendisleri ve çiftçilere, Tarıma açılan bölgelerde çiftçi ve personeli eğitmek ve sulamanın önemini anlatmak, tarımsal alanlarda sulamanın yeri, önemi ve doğru sulamanın nasıl yapılacağı ve sulamanın tarıma kazandırdığı faydaların yer aldığı ''Suya merhaba projesi'' anlatıldı.
Düzenlenen Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi Tarım Ekonomisi Uzamanı Sami Arslanoğlu, hayata geçirilen bu proje sayesinde hem sulamanın daha doğru yapılması hem tarımsal alanlardaki su kaybının önlemesi ve suyun kaynaktan araziye ulaşmasının yerinde gösterilmesi hedeflenmektedir" dedi. Arslanoğlu şunları kaydetti: "Devlet tarafından GAP bölgesine yapılan tarımsal yatırımların yavaş ilerlemesi ve tam olarak fayda sağlanmaması gözlenmektedir. Bu nedenle Devlet Planlama Teşkilatı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili değerlendirmeler ve çalıştaylar yapılarak yapılan çalıştay ve değerlendirmeler sonunda alınan karar ile birlikte GAP bölgesinde sulamaya açılan ve açılacak olan alanlarda çiftçilerin yeterli bilgiye ve alt yapıya sahip olmaları ve teknik elemanların bölge ihtiyacına daha iyi hitap etmeleri için belirtilen kurum ve kuruluşlar arasında Koordinasyon sağlamak amacıyla GAP Bölge Kalkındırma İdaresi Başkanlığı koordinesi kapsamında bir tarımsal ve eğitim projesi gerçekleştirilmiş ve proje kapsamında bizler bu projeyi anlatmak ve tanıtmak adına birçok çalışma yapacağız. Bu nedenle ''Suya Merhaba Projesinde''ki hedefimiz hizmet açığının nasıl kapatılabileceğini belirlemek, hizmet kalitesinin nasıl yükseltileceğini belirlemek, sürdürülebilir bir hizmet modeli ortaya koymaktır. Bu hedefimizi belirledikten sonra amacımız ise Kurum ve kuruluşların tarımsal eğitim yayım konularında kapasitelerini artırmaya katkı sağlamak, Çiftçi ve çiftçi örgütlerinin kapasitelerini artırmak, Kurum ve kuruluşlar arasında konu ile ilgili koordinasyonu geliştirmek ve Bir yayım model oluşturmaktır. Yapacağımız bu çalışmalar sonunda, Bölgede modern yayım tekniklerini almış bir yayım ordusu bırakmak. Kurum kuruluşlar arası etkili bir koordinasyon, işbirliği anlayışı geliştirmek. Alternatif tarım, iyi tarım uygulamalarında daha örnek çalışmalar başlatabilmek. Kurum, kuruluş, çiftçi ve çiftçi örgütlerinin kapasitelerini geliştirmek. Güçlü, sürdürülebilir, etkili ve diğer bölgelere de örnek olabilecek bir yayım sistemi belirlemektir. Eğer bunları yaparsak GAP Bölgesindeki sulama konusunda iyi bir yol alacağımıza inanıyorum" dedi.
Gaziantep DSİ Şube Müdürü Mehmet Yılmaz ise, Devlet Su İşleri Müdürlüğü olarak proje kapsamında yapılacak olan çalışmalara değinerek şunları söyledi
''Sulama konusunda bölgemizin en verimli kaynaklarından biri olan Antep Fıstığı bölge genelinde istediği suya kavuşmamış ve verim artışı sağlanmamıştır. İşte bu nedenle bu proje sayesinde gerek bölgemizde gerek yurt genelinde doğru sulamanın yapılması ve suyu kaynağından tarlaya götürmemiz için eğitim toplantıları düzenlemekteyiz. Eğer sulamaya önem verir ve doğru bir şekilde yaparsak susuz kalan meyve ağaçlarını böcek saldırılarından kurtarır ve toprakta gübre birikimini önleriz'' dedi.
Eğitim Toplantısına; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Biricik, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz, Gaziantep ili ve ilçelerinden Ziraat Mühendisleri ve çiftçiler katıldı.
-
Sulama Nizip için çok elzem bir durum eninde sonunda Nizip çayını bu iş için kullanacaklar hala başka proje peşindeler.
-
Suriye'de neler olduğu konusunda benim hala şüphelerim var.
-
Ben Nizip'te KOSGEP imkanlarının yeterince kullanılmadığı kanısındayım 27 bin tl ye kadar hibe kredi veriyorlar bu parayla herkes kendine bir iş kurabilir.
-
Nizip'te "Arıcılık Kursu" Açılıyor
Nizip Ziraat Odası ve Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüişbirliğiyle çiftçilere yönelik "Arıcılık Kursu" verilecek.
"Arıcılık Kursu" çerçevesinde; "Arı ırkları, Arı kolonisi, Gezginci arıcılık,Arıcılıkta mevsimsel bakım işleri, Ana arı üretim yöntemleri, Bal ve diğer arıürünleri üretimi, Arı hastalıkları zararlıları ve mücadele yöntemleri"konusunda çeşitli eğitim verilecek.
Arıcılık konusunda eğitim almak isteyen çiftçilerin, kimlik fotokopileri ilebirlikte 20 Şubat 2012 Pazartesi gününe kadar Nizip Ziraat Odası'na başvurudabulunmaları, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceğibelirtildi.
-
Tarım ve hayvancılık fuarı'na davet
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz tarafından yapılanyazılı açıklamada Gaziantep 3. Tarım, Tarım Teknolojisi ve HayvancılıkFuarı'nın 23 -26 Şubat tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.
Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde yapılacak Gaziantep 3.Tarım, Tarım Teknolojisi ve Hayvancılık Fuarı'na katılmak isteyen çiftçilerinNizip Ziraat Odası'na müracaat ederek isimlerini yazdırmaları gerektiğinisöyleyen Sıdık Durmaz, fuara gidiş gelişin Nizip Ziraat Odası tarafındankarşılanacağını hatırlattı.
-
Nizip çalıştayı yapıldı
20. Nizip Çalıştayı, 3 aylık yapılan faaliyetler hakkında sunulançalışma raporları ile başladı. Açılış konuşmasını Nizip Kaymakamı YaşarKaradeniz'in yaptığı Nizip Çalıştayı, Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen eviToplantı Salonu'nda saat 14 de yapıldı.
Toplantıya Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye BaşkanıHacı Fevzi Akdoğan, Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Emniyet Müdür Vekili İsmetKütük, Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar, Müftü Dr. Mustafa Genç, Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz, GençlikSpor Müdürü Ömer Faruk Yakar, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Biricik ileSivil Toplum Örgütleri Başkanları katıldı.
20. si düzenlenen Nizip Çalıştayı'nda Engellilerintopluma kazandırılması ile ilgili hazırlanan çalışma raporu, İşsizlik ile ilgilihazırlanan çalışma raporu, Trafik ile ilgili hazırlanan çalışma raporu, Suçlarınönlenmesi ile ilgili hazırlanan çalışma raporu (Çocuk suçları, ********** ilemücadele, aile içi şiddet), Tarımda verim ve kalitenin arttırılması ile ilgilihazırlanan çalışma raporu, Antep Fıstığının geliştirilmesi ile ilgilihazırlanan çalışma raporu, Zeytinciliğin geliştirilmesi ile ilgili hazırlanançalışma raporu ve son olarak Eğitimde kalitenin yükseltilmesi ile ilgilihazırlanan çalışma raporu gibi sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
-
Nizip ziraat odası'ndan "dayanışma yemeği"
Nizip Ziraat Odası Başkanlığı'nın düzenlediği "DayanışmaYemeği" Nizip Ziraat Odası'nda akşam saat 19.00'da başladı.
Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İl Genel MeclisÜyeleri Galip İnal, Ahmet Kılıç ve Merkez Mahalle Muhtarları'nın katıldığı "DayanışmaYemeği"nin açılış konuşmasını Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmaz yaptı.
Kentin sorunlarının da tartışıldığı "Dayanışma Yemeği"nde Nizip'eyapılan ve yapılacak olan hizmetler de karşılıklı fikir alışverişi çerçevesindetartışıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine dek devam eden toplantı dolayısıylaNizip Ziraat Odası Yönetimine teşekkür eden Mahalle Muhtarları, bu türorganizasyon çalışmalarının devamını temenni ettiler.
-
Zirve Tıp Merkezi'ne Uzman Çocuk Doktoru
Hastalıklarının en iyi şekilde ilgilenme ilkesiyle yolunadevam eden Nizip Özel Zirve Tıp Merkezi, "Uzman Doktor Kadrosu"na bir yenisinidaha ekledi. Uzun yıllardır Çocuk Hastalıkları üzerinde çalışan ve geçtiğimizgünlerde Nizip Özel Zirve Tıp Merkezi'nde göreve başlayan Çocuk Sağlığı veHastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Yasin Şahin, hasta kabule başladı.Nizip ilçesakinlerini oldukça sıcak bulduğunu ifade eden Uzman Doktor Yasin Şahin, tümçocuk hastalarını beklediğini söyledi.
-
Milletvekili Sarı\'dan eğitim yatırımlarında müjdeli haber
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı,''Gaziantep'in farklı yerlerinde 9 adedi yeni olmak üzere toplam 25 okulunyapımı için, Milli Eğitim Bakanlığı 2012 ortaöğretim yatırım programına alınmışbulunmaktadır'' dedi.
Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, kaliteli bir eğitimiçin her şeyden önce teknolojik alt yapısı tamamlanmış, sağlıklı bir ortamdaeğitim vermek gerektiğini belirtti.
Sarı, şunları kaydetti:
''AK Partili milletvekillileri olarak bizler bunedenle okul yapımına özellikle önem vermekte ve yakından takip etmekteyiz.Eğitim kalitemizin artması için verdiğimiz bu çabalar, bizleri sevindirecek,yüzümüzü güldürecek şeklinde sonuçlanmaktadır. Gaziantep'in farklı yerlerinde 9adedi yeni olmak üzere toplam 25 okulun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı 2012ortaöğretim yatırım programına alınmış bulunmaktadır.''
Yeni projelerden bahseden Milletvekili Sarı, şubilgileri verdi:
''Şahinbey ilçemizin Akkent Mahallesinde yapılacakolan 32 derslikli Anadolu Lisesinin toplam proje tutarı 6.000.000 TL olup, buyıl için 2.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Şahinbey ilçemizin DumlupınarMahallesinde yapılacak olan 32 derslikli Anadolu Lisesinin toplam proje tutarı6.000.000 TL olup, bu yıl için 2.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır.Şahinbey ilçemizin TOKİ kısmında yer alacak olan 24 derslikli Anadolu İmamHatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu için toplam proje tutarı7.500.000 TL olup, bu yıl için 750.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır.Şehitkamil ilçemizde bulunan Nigar Ertürk Lisesine ek olarak 32 derslik inşaatıiçin toplam proje tutarı 6.000.000 TL olup, bu yıl için 2.000.000 TL ödenekayrılmış durumdadır. Şehitkamil ilçemizde bulunan Abdulkadir Konukoğlu AnadoluÖğretmen Lisesi spor salonu inşaatı için toplam proje tutarı 1.000.000 TL olup,bu yıl için 500.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Oğuzeli ilçemiz de yapılacakolan 24 derslikli Anadolu Lisesi için toplam proje tutarı 5.000.000 TL olup, buyıl için 1.500.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nurdağı ilçemiz de yapılacakolan 12 derslikli Halk Eğitim Merkezi için toplam proje tutarı 3.500.000 TLolup, bu yıl için 1.000.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nizip ilçemiz deyapılacak olan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 200 öğrenci kapasitelipansiyon ve spor salonu inşaatı için toplam proje tutarı 8.500.000 TL olup, buyıl için 850.000 TL ödenek ayrılmış durumdadır. Nizip ilçemiz de yapılacak olan24 derslikli Kız Meslek Lisesi, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonuinşaatı için toplam proje tutarı 10.000.000 TL olup, bu yıl için 2.500.000 TLödenek ayrılmış durumdadır.''
-devam eden okullar-
Önceki yıllarda yapımına başlanan ve devam eden 16okul bulunduğunu bildiren Sarı, Şahinbey ilçesinde Bağlarbaşı Mahallesi AnadoluLisesi, Karataş Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Sağlık MeslekLisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi, TOKİ Ortaöğretim Pansiyonu ve TOKİ EndüstriMeslek Liseleri için 15 milyon 325 bin TL yatırım ödeneği ayrıldığını kaydetti.
Şehitkamil ilçesinde Beylerbeyi Genel Lisesi, TaşlıcaMahallesi Endüstri Meslek Lisesi ve Özgürlük Mahallesi Ticaret Meslek Lisesiiçin 3 milyon 20 bin TL bu yıl yatırım ödeneği ayrıldığını belirtenMilletvekili Sarı, Oğuzeli ilçesinde Ortaöğretim Pansiyonu inşaatı için 1milyon TL, İslahiye ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ek derslik veKız ve Teknik Meslek Lisesi için 3 milyon TL, Nizip ilçesinde Teknik veEndüstri Meslek Lisesi için 1 milyon TL, Nurdağı ilçesinde Kız Teknik ve MeslekLisesi için 1 milyon TL ve Araban ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi için 10bin TL yatırım ödeneği ayrıldığını kaydetti.
Milletvekili Sarı, ''Eğitime ekleyeceğimiz buprojeleri sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşatan bütün hemşehrilerimize eniçten sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.
-
Adaylar "Ehliyet Sınavı"nda Terledi
Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) yazılı sınavına girensürücü adayları, ter döktü. Ehliyet almak için sınava katılan adaylarının birhayli heyecanlı oldukları gözledi.Adayların sürücü belgesi alabilmek içingirdikleri MTKS sınavına, Milli Eğitim Müdürlüğü' den görevliler, idareciler vekurs öğreticileri katıldı.Ehliyet sınavı Nizip'te; "Yahya Altınbaş Lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi ve Ticaret Borsası Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Çoksayıda sürücü adayı sınavı girmek için okul önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
-
"Uyum Eğitimi" Semineri Başladı
Nizip İlçesi'ne yeni atanan öğretmenlerine yönelik "Uyum Eğitimi"adı altında bir seminer verildi.
Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'ndagerçekleştirilen seminer, saat 10:30'da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'intelekonferansla katılmasıyla başladı.
Bakan Dinçer'in konuşmasının ardından Öğretmen Yetiştirme veGeliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ve Nizip Milli Eğitim Müdürü MetinKılıçparlar birer konuşma yaptı.
7 gün sürecek olan "Uyum Eğitimi" konulu seminerde, Nizip'insosyoekonomik yapısı, Çevre halkı ve iletişim, Çevrenin sosyal yapısı yanı sırailçede gezi ve gözlem yapılacak.
-
"Mukaddes Mekanlar" Konulu Konferans
Nizip Eğitim Kültür ve Çevre Derneği tarafından "MukaddesMekanlar Mekke ve Medine" konulu bir konferans düzenlendi.
Araştırmacı Tarihçi -Yazar Talha Uğurlu Elin' in konuşmacıolarak katıldığı konferans dün gece saat 20.00 da Nizip Müftülüğü Konferans Salonu'ndaverildi.
1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıylabaşlayan "Mukaddes Mekanlar Mekke ve Medine" konulu konferans öncesi ilahi ve Kuran-ıKerim okundu.
Nizip Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Abdullah Alkandağıtarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Araştırmacı Tarihçi -YazarTalha Uğurlu Elin, konuşmak üzere kürsüye çıktı.
Nizip Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Madeni Sanatkarlar OdasıBaşkanı Hüseyin Kök, İlçe Gençlik Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar, NASİAD DernekBaşkanı Murat Kızılaslan, Oda Başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığıkonferans, saat 23.00'te sona erdi.
Nizip İlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç ise konferans sonrasıAraştırmacı Tarihçi -Yazar Talha Uğurlu Elin' e teşekkür etti.
-
Karadeniz, Nizip'e Atanan 128 Öğretmen'le Toplantı Yaptı
Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu konferans salonu'nda düzenlenenprograma katılan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ilçeye yeni atananöğretmenlere kendini tanıttı ve Nizip İlçesi hakkında bilgi verdi.
"İlçemize Hoş geldiniz" diyerek sözlerine başlayan KaymakamKaradeniz; "Eğitim kalitesini yükseltmek için siz öğretmenlere de çok büyük görevler düşüyor. Bundan böyle hepberaber Nizip'te eğitimin yükselmesi aşamasında elimizden ne geliyorsa, eniyisini yapacağız. Ben buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Toplantıya; "Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in yanı sıra,Milli Eğitim Müdürü Metin Kılıçparlar, Hatice Seyit Çeker İlköğretim OkuluMüdürü Halil Kendirci ve ilçeye yeni atanan 128 Öğretmen katıldı
-
Örnek Pastaneleri'ne ISO 9001 Kalite Belgesi
Nizip'te uzun yıllardır hizmet veren Örnek Pastanelerine ISO9001 2008 Kalite Belgesi verildi.Bu konuda düşüncelerini söyleyen ÖrnekPastaneleri İşletmecisi Ömer Söylemez, daha önceden Tarım ve Köy işleriBakanlığı tarafından "Gıda Üretim Belgesi ve ISO 2008 Kalite Belgesiverildiğini ifade etti. Şimdi ise işyerlerinin ISO 9001 Kalite Belgesi ileödüllendirildiğini vurgulayan Ömer Söylemez; "Bu bizim için bir onurdur, birgururdur. Nizip'te yaklaşık olarak 45 yıldır hizmet veriyoruz. Kalitemizdenasla ödün vermedik, vermeyeceğiz dedi. Örnek Pastaneleri ürünlerinin yüzde yüzsarı yağ içerdiğinin altını çizen Ömer Söylemez, konuşmalarını şöyle sürdürdü. "Glikozşurubu içermeyen ürünlerimiz doğal şeker kullanıyoruz. Baklava, Şöbiyet, HavuçDilimi, Saray Sarması, Fıstıklı ve Peynirli Kadayıf çeşitleri, Billuriye,Burma, Fıstık zade yanı sıra sabahları Katmer, Su böreği ve Açma Simitçeşitleri ile Nizip İlçe Halkına hizmet veriyoruz.
-
Hırsızlar Vicdana, Motosiklette Kapıya Geldi
Edinilen bilgiye göre, Nizip Şıhlar Mahallesi MilliEgemenlik Bulvarı No 31'de ikamet eden Mehmet Demirkıran, 27 NB 524 plakalımotosikletini iş dönüşünde kapının önüne park ederek eve çıktı. Demirkıran birsüre sonra tekrar motosikletini bıraktığı yere geldiğinde motosikletininyerinde olmadığını görünce durumu Polis'e bildirmiş, olay yerine gelerekinceleme yapan Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri de motosikletin çalındığıyerde araştırma yaparak olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı.
Dün akşam saatlerinde Mehmet Demirkıran'ın ikamet ettiğievin zilinin çalınması üzerine ev sahibi aşağı indi. Kapı önünde kimseninolmadığını ancak motosikletin çalındığı yere tekrar bırakıldığını gören evsahibi Polis'i arayarak motosikletinin bulunduğunu söyledi. Bunun üzerinebelirtilen adrese gelen ekipler, motosikletin üzerinde parmak izi araştırmasıyaparak motosikletin kimler tarafından çalındığını tespit etmek için çalışmabaşlattı.
Motosiklet sahibi Mehmet Demirkıran yaptığı açıklamada; "Motosikletimintekrar bulunması yani çalındığı yere bırakılması beni mutlu etti. Çünkü o benimelim ayağımdı, ancak ortada garip bir durum var. Motosikletim çalındı mı,çalındıysa neden bırakıldı. Bir şey anlamadım, umarım Emniyet ekipleri bukonuyu bir an önce aydınlatır" dedi.
-
İsmet Yılmaz'dan Dayanışma Yemeği
Dün saat 13.00'te 2. Bahar Et ve Balık Lokantası'nda verilenDayanışma Yemeği"ne Çukobirlik GenelMüdürü Ahmet Aşkar, Çukobirlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu BaşkanıAbdurahman Bal, Nizip Çukobirlik Kooperatifi Başkanı Cuma Bozkurt, GaziantepÇevre İl ve İlçelerden çok sayıda Kooperatif Başkanları katıldı.DayanışmaYemeği'nde bir konuşma yapan Çukobirlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesiİsmet Yılmaz şunları söyledi. Nizip Çukobirlik'te 16 yıllık Başkanlığım süresincetüm arkadaşlarımla birlikte çok başarışlı çalışmalar yaptık. Bu süre içerisindeçiftçimizin alın terini korumak için yoğun çaba harcadık. Üreticisinin herzaman yanında olan Çukobirlik, bu anlayış ile yoluna devam edecektir. Birlikberaberlik ve dayanışma çatısı altında verdiğimiz yemekte bizleri yalnızbırakmadığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.
-
Yeni Fıstık Hali Dükkânları'na İlgi
Mülkiyeti Nizip Belediyesi'ne ait yeni Fıstık Hali'ndeki işyerleri rağbet görmeye başladı. Açık teklifusulü (açık artırma) şeklinde yapılanyeni Fıstık Hali'ndeki mevcut iş yerlerinin, elektrik, su ve oto park konusundahiçbir sorunu bulunmuyor.
7 Şubat 2012 Salı günü başlayan Fıstık halindeki iş yerisatışları; açık artırma usulüyle yapılıyor. Yüzde 50'si peşin geri kalan kısmıise 24 ay taksit ile satılan iş yerlerinin, daha önceki iş yerlerine göre büyükbir şekilde yapıldığı ve her geçen rağbet gördüğü belirtildi.
Mart 2012 ayında hizmet vermesi beklenen yeni Fıstık Hali işyerleri, geleceğeyönelik yatırım yapmak isteyen işadamları için önem teşkil ediyor.
-
NTO Yönetimi'nden Adalet Sarayı'na Ziyaret
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt veYönetim Kurulu üyeleri Adalet Sarayı'nı ziyaret etti.
Yeni Adalet Sarayı'na "Hayırlı Olsun" ziyareti için NizipCumhuriyet Başsavcısı Mehmet Günay'ı odasında ziyaret eden Mehmet Özyurt veberaberindekiler, karşılıklı sohbet etti.
Mehmet Özyurt'un yanı sıra ziyarette; NTO Yönetim KuruluBaşkan Yardımcıları Bekir Karabacak ve Seyit Çeker, Meclis Üyeleri SıtkıKoyuncu ve Abdulkadir Kılıç, Danışma Kurulu Üyeleri Abdullah Altınbaş veMustafa Söğüt'te hazır bulundu.
-
Akdoğan, Emekliler Derneği Üyelerini Ağırladı
Emekliler Derneği Başkanı Abdullah Aslan ve beraberinde EmeklilerDerneği üyeleri, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'ı makamında ziyaretetti.
Ziyaret nedeniyle bir açıklama yapan Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan, Emekliler Derneği'ne ve üyelerine elimizden gelen her türlüdesteği sağlayacağız" dedi.
Yapılan ziyaretten çok memnun olduğunu belirten BaşkanAkdoğan, ayrıca, Emekliler Derneği'ne üye tüm emekli çocuklarının "Düğün veNişan" gibi özel günlerinde Belediye Nikah Salonu ücretinin sadece yarısınınalınacağı sözünü verdi.