Afrikaya yardım ( AFRİKA yaz 5601’e gönder)
Afrika'da açlıkla kıvranan insanlara yardım etmenin çok kolay bir yolu da sms atmanızdır.
Diyanet bu iş için bir hat oluşturdu.
hangi operatörden olursanız olun AFRİKA yazıp 5601’e gönderin. Sonrasında faturanıza 5 tl yansıyacak. Fitrenin 15 tl olduğu baz alınırsa, 3 defa sms göndermeniz bir fitreniz için yeterli olacaktır. İşin en güzel yanı ise paranın aynı gün fakirlere yemek olarak ulaştırılacak olmasıdır.
isterseniz daha çok fitre ve iftar yemeği yollayabilirsiniz.
Haydi Afrikadaki aç insanlar, bu akşam sizle beraber yemek yesinler.
Diyanet Vakfı : 0312 417 1235
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanların Afrika’ya yardım etmeleri konusunda konuşma yaptı.
Görmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika için bir kampanya başlattıklarını belirterek, “Her evden bir iftar, bir fitre Afrika’ya.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda din görevlilerine seslendi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Başkan Görmez, burada yaptığı konuşmada, Ramazan’da hayata geçirilecek iki proje hakkında bilgi verdi. “Her evden bir fitre bir iftar Afrika’ya” diyen Görmez, bu kıtada yaşanan açlık sıkıntısına dikkat çekti. Görmez, “1 Ağustos’tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak. 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız, uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.” diye konuştu.
Fitre miktarının 7,5 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Görmez, bu miktarın asgari olarak belirlendiğini hatırlattı. Görmez, “Herkes kendi konumunu dikkate alarak, onun üzerinden verebilecektir.” dedi.
"Afrika'ya Yardım Kampanyası"na Tam Destek
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa başlattığı "Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika'ya" adı altında düzenlenen kampanya Türkiye'nin dört bir yanında devam ediyor. Kampanya kapsamında isteyen SMS atarak bağışta bulunuyor, isteyen vatandaşlar ise, Nizip Müftülüğü tarafından bilgi alarak gerekli yerlere bağışlarını ulaştırabiliyor.Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Nizip Merkez ile Nizip'e bağlı Belde ve Köylerde Cuma Namazı sonrası hayırseverler vatandaşlardan bağış alınmış ve Nizip İlçe genelinde yapılan bağışın 30 bin liraya ulaştığı belirtildi.